MMM
Page 40 of 44 FirstFirst ... 3037383940414243 ... LastLast
Results 976 to 1,000 of 1090

Thread: IntelBurnTest - The new stress-testing program

  1. #976
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    4
    Howdy.

    I've noticed weird behaviour in IBT(both 2.4 and 2.5)

    If I run ibt under safe mode, it shows one peak performance.
    If I run it under normal mode, it shows another performance, lower by almost 10 GFLOPS.

    Now, there is nothing to mess with calculations(I've killed all killable and non-essential processes).

    My main Specs:
    Win7 x64
    4 GB DDR2 RAM @ 800 Mhz
    Core2Quad Q6600 @ 3.0 Ghz

    No matter how I tweaked voltages, the results were the same.
    I guess the case is definitely not the voltages.

    Oh, and I ran IBT in Xtreme Stress Mode.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by Konokrad; 05-31-2010 at 04:48 AM.

  2. #977
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    4
    What are the differences in Linpack parameters between stress-testing with and without "Xtreme stress mode" ?
    I suspect it IBT sets realtime priority to Linpack with that flag.
    Are there other changes?

  3. #978
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Melbourne
    Posts
    92

    no data output

    hi, when I run ibt on my pc (Athlon 64 X2 6000+ @ 3420MHz) the program stops after about 20sec saying everything is fine but there is no data output. see pic:

    Any ideas?
    Attached Images Attached Images

    AMD FX-8350 | ASUS Crosshair V Formula-Z | G.Skill F3-1866C8D-16GTX | MSI Radeon R9 280X Gaming 3GB
    OCAU

  4. #979
    I am Xtreme
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10,379
    What happens if you lower the clocks ? Have you tried the LinX variant for a test ? But honestly , I have no idea why you want to hammer such an old setup...
    Question : Why do some overclockers switch into d*ckmode when money is involved

    Remark : They call me Pro Asus Saaya yupp, I agree

  5. #980
    Registered User
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    27
    On a i7 860 with HT ON I test with 8 now correct since I'm using version 2.50?
    Last edited by charden; 09-14-2010 at 11:24 AM.

  6. #981
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    4
    Guess so.
    AgentGOD, how about adding 24 threads(or the ability to manually set any number of them) ?
    Would be particularly good for SR-2 owners with two 980X .

  7. #982
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    34
    Is this any better than LinX .. I only use LinX and not try this before

  8. #983
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    597
    Afaik it does the same job.
    ..:Core i7 870///eVGA P55 Classified///VTX3D Radeon 6970///Asus Xonar D2X///16GB F3-12800CL9D-8GBXL///WD 6400AAKS 640Gb///Samsung F2 EcoGreen 1.5TB///Samsung F4 EcoGreen 2TB///Pioneer DVR 216///Seasonic X-series 850///Corsair Obsidian 800D///Logitech G15 rev.1///Logitech G400@Zowie G-TF Spawn///Philips 240SW:..

    ..:EK Supreme Acetal///Bitspower Black Freezer EIP55NSC///Magicool Pro III///S-Flex E@7v///Laing DDC-1T w/ EK Plexi top///EK Multioption 150:..

  9. #984
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1

    i'm having a strange bug...

    i'm having a strange error, it finishes in 0.11sec no matter what-
    tried a fresh reinstall of win7, same happens! have .net 3.5.1 installed also vc++2005 and 2008, even 2010 !
    it just says it finished no matter how much ram or rounds i give it...
    legacy version and linx work great and i'm as stable as it can get
    ----------------------------
    IntelBurnTest v2.50
    Created by AgentGOD
    ----------------------------

    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz
    Clock Speed: 2.67 GHz
    Active Physical Cores: 2
    Total System Memory: 3071 MB

    Stress Level: Standard (1024 MB)
    Testing started on 17/09/2010 11:46:36
    Time (s) Speed (GFlops) Result
    Testing ended on 17/09/2010 11:46:36
    Test Result: Success.
    ----------------------------
    Last edited by j00ker85; 09-17-2010 at 02:57 AM.

  10. #985
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    116
    Love the program AgentGOD. Been using it for awhile but since I just updated from 2.3 to 2.5, I figured I'd finally give you props! Just installed a q8400 so stress testing my overclock. I literally just installed the CPU and started my overclocking adventure at 3.3ghz. Seems to be running stable using your program so far, so gonna bump it up 100mhz each time until I reach the limit. Hoping I reach at least 3.5ghz because that is what I ran my dual core at.
    Flawless heatware (161-0-0)
    http://www.heatware.com/eval.php?id=43931

  11. #986
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by j00ker85 View Post
    i'm having a strange error, it finishes in 0.11sec no matter what-
    Same here, though it's 0,44 sec for me

    It's definitely a software problem (for me anyway), I restored my os drive from a five month old os-image, and then everything worked perfectly.

    The strange thing is that the program runs correctly up to 4295 mb, 4296 and up finishes in 0,44 sec no matter what, and tells me that everything is great!

    I7-920 @ 3.8, 12GB RAM, W7U-64

  12. #987
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    310
    Quote Originally Posted by MetaBaron View Post
    Same here, though it's 0,44 sec for me

    It's definitely a software problem (for me anyway), I restored my os drive from a five month old os-image, and then everything worked perfectly.

    The strange thing is that the program runs correctly up to 4295 mb, 4296 and up finishes in 0,44 sec no matter what, and tells me that everything is great!

    I7-920 @ 3.8, 12GB RAM, W7U-64
    This happens to me also but only when I OC a step up from the last stable setting. I thought it may be unstable settings but it does not crash OS. It just says it says completed in a few seconds.

  13. #988
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Saskatoon, SK
    Posts
    1,163
    My initial impression is that it would be software related as opposed to a stability issue but I'm not sure. One would think if it were to fail or generate an error that soon you would be able to recreate some form of instability within Prime95 or other such testing.
    • Intel Core i7 875K @ 3.86GHz 1.35v /w Intel Extreme Tower Heatsink
    • Intel Extreme DP55KG
    • 2x2GB Kingston HyperX PC3-10666
    • ATI HD5970 2GB @ 850/1,200
    • Lian-Li PC-7B
    • Corsair TX750 PSU

  14. #989
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Cornelious0_0 View Post
    My initial impression is that it would be software related as opposed to a stability issue but I'm not sure. One would think if it were to fail or generate an error that soon you would be able to recreate some form of instability within Prime95 or other such testing.
    In my case I have confirmed that it is a software issue. 5 month old os-image: Everything works as intended, Ran for about an hour w/10300MB allocated, no problem. Ghosting back to my latest backup: Fails immediately with the same memory allocation.

    I'm guessing that there's a windows update or something like that, that messes up the memory allocation of Linpack on my current setup, since every single program I have tested that utilizes Linpack fails when allocating above 4200 and some MB: OCCT, LinX, IntelBurnTest.

    Prime95 and other cpu-tests works fine on both the old os-image and current setup.

    It is by no means a dealbreaker - but it would indeed be nice to know what's causing this behaviour. I can always revert to the old os-image if I need to run stability tests, but that's a somewhat tedious affair, in the long run.

    Maybe I'll just reinstall W7, but that's quite a downer when you have configured everything exactly the way you like it

  15. #990
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by j00ker85 View Post
    i'm having a strange error, it finishes in 0.11sec no matter what-
    I'm having exactly the same problem finishes in 0.11 sec and says "successful"... but you haven't even try?

  16. #991
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Italy
    Posts
    311
    right now IBT is more reliable than LINX?
    OBSIDIAN 800D, ASRock P67 Professional, Intel 2600K [UNLOCKED] watercooled by Ybris Black Sun (HWLabs Black Ice SR1-360 w/Nanoxia 2K, Swiftech MCP655 + Res XSPC), 4GB KINGSTON LoVo, SSD 128GB Crucial RealSSD C300, HDD Seagate Barracuda 250GB/500GB, Corsair HX 750w, nVidia 260 GTX XFX Black Edition, X-FI Xtreme Gamer

  17. #992
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    France
    Posts
    8,832
    Quote Originally Posted by KURTZ View Post
    right now IBT is more reliable than LINX?
    Well, this is just a user interface for Intel's Linpack, same as LinX... So it is a matter of preference which one you like most.
    I seem to have less issues with LinX, personally.
    Donate to XS forums
    Quote Originally Posted by jayhall0315 View Post
    If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer.

  18. #993
    Xtreme Addict
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,565
    Have a question about Xtreme Stress Mode, is it something that is stable enough to run for really long stability tests, like 150-300 passes? (Heat is well under safe, so thats not a concern)

    Ive noticed that when I run Xtreme Stress Mode, I always end up having my computer lock or reboot after like 100-150 passes.

    I can speed it up by running IBT for a pass or 2, then stopping it, it seems to free up more system ram that way (about 200-250mb more then a fresh run on initial bootup, windows offloading some stuff to the pagefile?). If I then run Xtreme Stress Mode again with the additional 200-250mb of ram available to it, it usually will lock up/reboot after 10-15 passes.

    So could this be that Xtreme Stress Mode is locking away too much ram to keep the computer stable for long tests like that, and should only be used for 30min to 1 hour runs?

    My OC might not be 100% stable yet but when your dealing with an error after that many hours/runs I figured id check.
    EVGA X58 Classified
    Intel i7 965
    Corsair Dominator 1600mhz 3x2gb
    Nvidia GTX 295

  19. #994
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    87
    For use with Sandy Bridge you have to download the latest linpack_Xenon64 from Intel, then rename it Linpack_64 and place it in the LinData/64 folder of Intel burn test.

    This raised my gflops from 47 to 83 with an i2500. I had been thinking my new cpu was no better than my old overclocked Q9550.

    Would someone put this info on the first post?

  20. #995
    Registered User
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    24
    Google this.

    Intel® Math Kernel Library – LINPACK Download

    rename and replace the original linpack64 with the linpack_xeon64 found in the latest Windows package

  21. #996
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    155
    Excellent little app.
    Board: ASUS P7P55D-E
    CPU: i5 750 @ 4Ghz w/Corsair CWCH70
    RAM: 4x 2GB Corsair Dominator sticks at 1600Mhz
    Video: ASUS ATI Radeon 5870
    Case: Lian Li PC75
    PSU: ANTEC 850W
    Linux: Fedora Core 14 x86_64
    Windows: Windows 7 Pro x64 for the odd game.


  22. #997
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Quote Originally Posted by koltbuut View Post
    Google this.

    Intel® Math Kernel Library – LINPACK Download

    rename and replace the original linpack64 with the linpack_xeon64 found in the latest Windows package
    Linpack , 10.3.3.006.
    http://registrationcenter-download.i...10.3.3.006.zip
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  23. #998
    Registered User
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1

    Question

    May I know if the figure(s) in the "Results" column matter when it comes to stability? i.e. I'm able to complete 25runs of IBT using different OC settings, but sometimes I get 2.something instead of the more "common" 3.something in the results column. Does that make a difference?

    Also, since I can complete IBT on a few different set of OC settings, I should use the one that takes the shortest time per run & give the highest Gflops right?

  24. #999
    Updated to v2.51
    - Linpack binaries updated + patched for AMD CPUs
    - Official support for Six-Core CPUs and Sandy Bridge Architecture
    - Added new algorithm to detect calculation errors faster
    - Fixed a bug that caused blank results to be valid
    .:: Gaming PC Specs ::.

    Case: Antec Nine Hundred
    CPU: Intel Core i7-2600K @ 4.6 GHz, 1.44v (cooled by Xigmatek GAIA) [IntelBurnTest{Linpack} stable]
    GPU/Monitor: VisionTek HD 6950 @ 6970, 950 MHz/1375 MHz 1.30v + Sony BRAVIA 32EX400 1080p
    Motherboard: GIGABYTE Z68XP-UD4 F5
    Memory: 16 GB (4x 4 GB) Corsair Vengeance LP DDR3 1600
    Hard Drive: 2x Seagate 500 GB 7200.11 RAID 0 & RAID 1 (Matrix RAID) + 1x WD Caviar Black 640 GB
    Sound: Creative SB X-Fi Fatal1ty Profess1onal, Logitech X-530
    PSU: Corsair AX-1200 (1500W PSU!)
    O/S: Microsoft® Windows 7 Ultimate SP1 X64

  25. #1000
    Hopefully this update helps address issues and concerns raised by you guys. Haven't had time to maintain the program until now. I appreciate the support and encouragement that you guys have given me
    .:: Gaming PC Specs ::.

    Case: Antec Nine Hundred
    CPU: Intel Core i7-2600K @ 4.6 GHz, 1.44v (cooled by Xigmatek GAIA) [IntelBurnTest{Linpack} stable]
    GPU/Monitor: VisionTek HD 6950 @ 6970, 950 MHz/1375 MHz 1.30v + Sony BRAVIA 32EX400 1080p
    Motherboard: GIGABYTE Z68XP-UD4 F5
    Memory: 16 GB (4x 4 GB) Corsair Vengeance LP DDR3 1600
    Hard Drive: 2x Seagate 500 GB 7200.11 RAID 0 & RAID 1 (Matrix RAID) + 1x WD Caviar Black 640 GB
    Sound: Creative SB X-Fi Fatal1ty Profess1onal, Logitech X-530
    PSU: Corsair AX-1200 (1500W PSU!)
    O/S: Microsoft® Windows 7 Ultimate SP1 X64

Page 40 of 44 FirstFirst ... 3037383940414243 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •