Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 76 to 100 of 119

Thread: X48 BlackOps Memory Compatibility list

  1. #76
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    55
    Quote Originally Posted by saaya View Post
    welcome to XtremeSystems ragingclue
    have fun with your new build!
    if you have any questions and cant find anything on the forums to answer it just pm me or start a new thread
    Thank you Saaya. I was directed here from the OC forum I'm usually at in order to better understand the board as well as the difficulties I could face, and they also specifically stated that you would be able and more than willing to help. Needless to say, I look forward to the build and to maybe contributing my findings, if any....

    Now I see that a previous poster got 8GB of the Special Ops Urban Elite OCZ 1600 to work @ 1700, and then had problems with 4GB.... Unfortunately, I pulled the trigger on 2x2 GB before the second post about the problems with two sticks, so I hope I can get it working....

  2. #77
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Shipai
    Posts
    34,647
    i used to post on ocforums too, quite a long time ago
    i used to be active on 5 forums or so... but its annoying to browse so many forums so now im mostly sticking to xs
    hows ocforums doing? there are some really nice and capable people on there

    could you link me to the 4gb problem post?
    im surprised how 8gb worked and 4 caused a problem, hmmm

  3. #78
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    55
    Well the OCZ Special Ops Urban Elite (2x2 GB) is working for me so far, and rock solid stable. 8-8-8-24 2T 1.955V 1:4 (333) @ 421 FSB. I'll keep trucking tonight if possible, but it's stable so far at 1684MHz. Passes memtest with 0 errors through 200% at least. Also, Intel burn test passes 20 tests with a max temp of 69-70C.

  4. #79
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    55
    I'm in an OC rut on my system now with the RAM. Highest I've gotten it to clock on 1.9V is 1684. I can get the CPU stable at 4.01GHz (445 FSB), which is where I want it, but I then have to move the RAM down to 1:3.2. That means I'm running at 1425. 1:4 would give me 1780MHz, which is where I would like to be. I'm at 1.9V (which is what it's rated for), 8-8-8-24 2T. Should I try increasing the voltage, or loosening the timings? If so, what would be some reasonable settings? 9-9-9-24? 2.1V?
    e8400 E0 , OCZ Flex EX, CM V8, Sapphire HD4870 1GB, 750GB WD Caviar Black, onboard SONAR, Vista Home Premium 64. Stock for now.... OC'ing as soon as I get a few free minutes or hours...

  5. #80
    Try with the same voltage,but raise latency (9-9-9-24)... If you can't boot or it isn't stable, then higher voltage also wouldn't help...

  6. #81
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Shipai
    Posts
    34,647
    try how well that mem does with cas5, if you can get 1400 with cas5, thats going to be very fast as well

  7. #82
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    55
    Quote Originally Posted by saaya View Post
    try how well that mem does with cas5, if you can get 1400 with cas5, thats going to be very fast as well
    I will try that when I get home tonight. Looks like I'll either be running 4.01GHz with 1425MHz RAM, or 3.8GHz with 1700MHz RAM. I guess which one depends on how tight I can get the timings to go at 1425MHz.

    Oh, and by the way, these sticks run better in the white slots (2 and 4) for sure. They are definitely more stable at higher clocks than when they were in 1 and 3.
    e8400 E0 , OCZ Flex EX, CM V8, Sapphire HD4870 1GB, 750GB WD Caviar Black, onboard SONAR, Vista Home Premium 64. Stock for now.... OC'ing as soon as I get a few free minutes or hours...

  8. #83
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    55
    OK got my hands on the OCZ Flex EX earlier this weekend, and started to fool around with them a bit. Claimed timings are 8-8-8-30, but I tried that on the 1:4 333 divider, and no luck. 490 seemed to at least boot (54 beeping, then cycled power, and it at least kept me out of OC recovery), but I'm thinking these sticks may be problematic by nature. Reading reviews on other forums and sites seems to lead me to believe even the people with the 790 digi boards are having issues getting 8-8-8. I had the Spec Ops Urban Elite before, but anything over 1700MHz was a crapshoot as far as stability went. I think I'd be happy at 1800-1900 at the rated timings, but I just wanted to see first if they ran as rated.

    BTW, I'm limited to the white slots because of the size of these monsters, but that's where my Spec Ops RAM worked better anyway.

    So far my settings I'm trying are 8-8-8-30, 2T, tRFC 88-92 (as per OCZ Support). Vdimm is 1.993 I believe. I was reading through some posts which stated that slots 3 and 4 (or 2 and 3 if you start with 0) require GTL adjustment.... Is this correct?

    Also, anyone chime in as to which BIOS would be best for use on a dual-core in my application? I'm using G30 right now.
    e8400 E0 , OCZ Flex EX, CM V8, Sapphire HD4870 1GB, 750GB WD Caviar Black, onboard SONAR, Vista Home Premium 64. Stock for now.... OC'ing as soon as I get a few free minutes or hours...

  9. #84
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    QLD, AU
    Posts
    155
    Kingston KHX13000D3LLK2/4G PC3-13000 DDR3 1625MHz

    Another one of the "weird" Kingston kits, 2*2GB, runs 1600MHz at 7-7-7-20-2N at 1.878V (rated 1.9V), I can't get 1N at 1600MHz though it will do 1333MHz at 7-7-7-20-1N (1.7V)

    Link to product at shop.kingston.com

    Link to Data Sheet


    @ragingclue, I've tried the P05, G30 & G32 (current) with my E8600, they're all pretty much the same but the G32 appears to allow lower vcore for the same oc, with the P05 & G30 I needed 1.25V to be stable at 4.0GHz, with the G32 I am running at 1.225V (VID) for 4.0GHz also with lower NB and VTT (NB 1.25V as opposed to 1.281V and VTT 1.20V as opposed to 1.275V)

  10. #85
    Love will tear us apart
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    wrigleyville.chi.il.us
    Posts
    2,351
    Anyone know about compatibility of OCZ Gold 2xGB 1600 OCZ3G16004GK? Thinking about buying a Black Ops and need 4GB RAM tho budget rather small at the moment. $45 after rebate for these sticks.

    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227316
    Dark Star IV
    i5 3570K | Asrock Z77 Extreme4 | 8GB Samsung 30nm | GTX 670 FTW 4GB + XSPC Razer 680 | 128GB Samsung 830
    Apogee HD White | 140MM UT60/120MM UT45/120MM ST30 | XSPC D5 V2

  11. #86
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    80
    can anyone confirm this for me?

    Patriot Viper 2x2GB PVS34G1333ELK

  12. #87
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    169
    Quote Originally Posted by 4PLaY View Post
    can anyone confirm this for me?

    Patriot Viper 2x2GB PVS34G1333ELK
    I think I already mentioned to you(?) on another thread that I have successfully run these on Blackops : PVT36G133ELK

    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820220369

    and these SHOULD BE the closely related to the ones you list.

    However.. the price on newegg has jumped about $80 higher than it was a few weeks ago .. o_O

    Did something happen in the memory world or did the manufacturer/retailer catch wind that these sticks were underrated?

    XmX

  13. #88
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    80
    O yeah, craaazyyy... lol. Glad 2x2 elk has the same price since I first saw in in newegg. and now 2 kits of 2x2gb (8gb total) is cheaper than the tripchan you mentioned.


    thanks a lot XmikeX, what kinda OC were you able to do?.

  14. #89
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    169
    Quote Originally Posted by 4PLaY View Post
    thanks a lot XmikeX, what kinda OC were you able to do?.
    I don't have the time, energy, or the required cooling solutions right now to go crazy yet, so basically i'm at the following settings :

    http://www.xtremesystems.org/forums/...0&postcount=46

    OK for benching up to 456 FSB ..and 24/7 stability hopefully somewhere in the 446-450 range .. as yet to be determined.

    The performance is acceptable to me, although it is clearly not miraculous. Considering the price newegg had for those -three- 2 GB sticks $97 ($67 with rebate) .. This tri-channel kit was a good deal 6-8 weeks ago.

    XmX

  15. #90
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    80
    Hey XmikeX, guess what.

    I just found these and it's really tempting.
    http://www.newegg.com/Product/Produc...=PVT36G1600ELK

    people keep telling me that these tripchan kits are specifically made for i7 x58 platforms, but you seem to have it pinned down even running that 1333 kit @ 1813mhz 1.8v so I thought I should just give it a go, keep the other stick in case 1 goes bad.

    whadayathink?

  16. #91
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    80
    Follow up question about tripchan. They have XMP profiles for the I7, is there a way for me to change the XMP profile?

  17. #92
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Massachusetts
    Posts
    522
    You could try reprogramming the SPD, however, if it doesn't take, you hosed your RAM. I'd just disable XMP and set the timings manually. Please post results with this kit.
    Asrock Extreme 4 | 2600K | 16G G Skill | Powercolor LCS 7970 | PCP&C 910 Silencer | Crucial C300 + Intel X-25V + Raptors | D-Tek Fusion v2 | Swiftech MCR Drive 360 | HP LP2475

  18. #93
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    33
    Anyone know how these sticks work?
    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227320

    I just want a 2x2 that is compatible.. The 2x2 Corsair DHX I have now won't run at stock. See here:
    http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=77530

  19. #94
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    80
    Quote Originally Posted by Sailindawg View Post
    You could try reprogramming the SPD, however, if it doesn't take, you hosed your RAM. I'd just disable XMP and set the timings manually. Please post results with this kit.
    I will post when I get them, it'll be a quite a while though.

  20. #95
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    101
    Has anyone tried these > Corsair TW3X4G1600C9DHX 4GB (2x XMS3 2GB) PC-12800 (1600MHz) XMP DDR3 RAM, 2x240-pin DIMMs, Non ECC Unbuffered, 9-9-9-24 RAM on the Blackops?
    Looked like a good price @$141 aud, but only if they work...

    I should have them by end of week.
    All I need then is PSU and VGA card (next pay) and an OS, although I should (I hope) at least be able to get the thing to post and e3nter bios without installing an OS.
    Might just have to use Ubunta until I purchase a Windows OS.

    Anyone know if BLACKOPS and linux os get on?

    Maybe I'll be testing out an unknown RAM and OS.
    Hope it's not too fussy about what vga card I put in, the compatable list is, once again, short. Hope it's just because many have not been tried...
    Last edited by Spork!; 06-21-2009 at 10:12 PM.

  21. #96
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    33
    Quote Originally Posted by Spork! View Post
    Has anyone tried these > Corsair TW3X4G1600C9DHX 4GB (2x XMS3 2GB) PC-12800 (1600MHz) XMP DDR3 RAM, 2x240-pin DIMMs, Non ECC Unbuffered, 9-9-9-24 RAM on the Blackops?
    Looked like a good price @$141 aud, but only if they work...

    I should have them by end of week.
    All I need then is PSU and VGA card (next pay) and an OS, although I should (I hope) at least be able to get the thing to post and e3nter bios without installing an OS.
    Might just have to use Ubunta until I purchase a Windows OS.

    Anyone know if BLACKOPS and linux os get on?

    Maybe I'll be testing out an unknown RAM and OS.
    Hope it's not too fussy about what vga card I put in, the compatable list is, once again, short. Hope it's just because many have not been tried...
    I have those sticks.. I can't get it to run at 1600 MHz. When you get yours can you shoot me a PM and tell me if you can get yours to work fine.. Thanks.

  22. #97
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    101
    Bugga, could have saved a few $$$ and got the 1333Mhz ones then maybe. Live and learn... What speed are yours doing? Are both (4gb) working on your Blackops?
    BLACKOPS mobo., 4 GB Corsair xms3 XMP DDR3 RAM @1333 7-7-7-20, seagate 'cuda v11, 1TB, Q9650 @ 3.7, Megahalems cooler, corsair HX620 PSU, Galaxy 9800 GT. Win 7 HP 64. Intel X25-M G1 80 GB ssd

  23. #98
    Love will tear us apart
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    wrigleyville.chi.il.us
    Posts
    2,351
    FWIW this OCZ Platinum 1600 worked like a charm in my BO. Even at 1800 with just over 2.0v. Fairly sure could go higher.

    My kit for sale too (along w my BO). PM if interested.
    Dark Star IV
    i5 3570K | Asrock Z77 Extreme4 | 8GB Samsung 30nm | GTX 670 FTW 4GB + XSPC Razer 680 | 128GB Samsung 830
    Apogee HD White | 140MM UT60/120MM UT45/120MM ST30 | XSPC D5 V2

  24. #99
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    33
    Quote Originally Posted by Spork! View Post
    Bugga, could have saved a few $$$ and got the 1333Mhz ones then maybe. Live and learn... What speed are yours doing? Are both (4gb) working on your Blackops?
    Are you addressing me?

    I have the 2x2 kit running at around 1400 MHz. I cannot run 1600 MHz without it giving non-stop beeps.

  25. #100
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    101
    Quote Originally Posted by Blizzie View Post
    Are you addressing me?

    I have the 2x2 kit running at around 1400 MHz. I cannot run 1600 MHz without it giving non-stop beeps.
    Well, guess thats better thasn 1333, but worth the $$$?
    Not big bucks so I suppose no big deal.
    Mebbe I'll have beginners luck and get more out of them.
    4Gb @ 1400 is way better than my current setup, so I can live with it.
    BLACKOPS mobo., 4 GB Corsair xms3 XMP DDR3 RAM @1333 7-7-7-20, seagate 'cuda v11, 1TB, Q9650 @ 3.7, Megahalems cooler, corsair HX620 PSU, Galaxy 9800 GT. Win 7 HP 64. Intel X25-M G1 80 GB ssd

Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •