Page 130 of 179 FirstFirst ... 3080120127128129130131132133140 ... LastLast
Results 3,226 to 3,250 of 4457

Thread: ASUS Maximus II Formula - new P45 king?

  1. #3226
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Varna, Bulgaria
    Posts
    60
    I have two HDD's on RAID0, so when I flash up to mBIOS.1901.201, will everything will working fine ?


    Quote Originally Posted by seba84_2005 View Post
    M2F - LC setup solution Swiftech GTZ/NBMAX/ EK-Mosfet ASUS 3a.
    Can you please tell me, from where have you bought those parts ? And what is your complete WC setup ?
    Last edited by Kayso; 03-02-2009 at 07:47 AM.
    24/7 System:
    | Q9650@4.32Ghz (9*475@1.4375v.) | ASUS Maximus II Formula | 2*2GB G.SKILL@1140Mhz | 2 * HE103UJ (RAID0) | BFG GTX280 OC (700/1540/2680) | CoolerMaster RealPower 1000W | LG 24" L245WP | Logitech MX5500 |

    Liquid cooling setup:
    CPU Loop: Apogee GTZ | TC PA120.3 | MCP355
    GPU/NB Loop: EK-FC280GTX | EK-NB 5 | TC PA120.2 | MCP355

    All in my CM ATCS840

  2. #3227
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Isny!
    Posts
    50
    Well... i dunno xD

    It's all up to you! Test it or leave it. I can't give you any guarantee it would work.


    Intel E8500 @ 3.8 GHz (1.175v)
    ASUS Maximus II Formula
    A-Data Extreme 2 GB
    Zotac GeForce GTX 260▓ AMP!
    Lancool K7 & Seasonic S12II 380W


  3. #3228
    Administrator andressergio's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Montevideo - Uruguay
    Posts
    5,442
    Bye Asus !! I went to Gigabyte UD3P no more unstability issues...
    Intel Core i9-7980XE@ 4.8GHz 18C/18TH (Direct Die Contact)
    ASRock X299 OC Formula
    ADATA XPG SPECTRIX D80 (4x8GB) DDR4-3800C17 B-Die
    1x Intel Optane SSD 905P 480GB
    4x HP EX950 NVMe 2TB on ASRock ULTRA M.2 CARD
    EVGA RTX 2080TI KINGPIN 2190/8000 Stock Cooling AIO 240
    SilverStone ST1500W-TI TITANIUM
    Alphacool Custom Water Cooling

  4. #3229
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    239
    Quote Originally Posted by e.v.o View Post
    Well... i dunno xD

    It's all up to you! Test it or leave it. I can't give you any guarantee it would work.
    What's the 3x micro code update do exactly? Which CPU's does it concern?

    I assume version 201 has all the benefits of 200 as this isn't clear from the above (unless my eyes are playing funny).
    Last edited by GFORCE100; 03-02-2009 at 08:31 PM.
    + Asus Maximus Formula II (Bios 2202)
    + Intel Xeon X3370 @ 4.04GHz 1.288V (475x8.5) VID 1.250
    + 4GB Kingston HyperX PC2-9600 DDR2 @ 1199MHz 5-5-5-18-2-30 @ 2.15V
    + BFG Tech 9800GTX+ OC @ 760/1890/2250
    + 4x150GB Raptor X in RAID0 via Adaptec 2405 SAS/SATA
    + Samsung SH-203B
    + Chieftec CFT-850-14C
    + Thermalright 120 Ultra Extreme 2000rpm
    + Windows XP Professional x64
    + Samsung 275T

    Laptop Memory UK

  5. #3230
    Banned
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,941
    500 FSB is a tough nut to crack with this new chip....

    45nm quad users running FSB of 465 or higher, whats your vNB set at?

  6. #3231
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    London
    Posts
    607
    Quote Originally Posted by Grnfinger View Post
    500 FSB is a tough nut to crack with this new chip....

    45nm quad users running FSB of 465 or higher, whats your vNB set at?
    I only tried up 'till 478 FSB....vNB - 1.33850, with +60mV NB GTL.
    Hope that helps

  7. #3232
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    @ the computer
    Posts
    2,510
    Quote Originally Posted by Grnfinger View Post
    500 FSB is a tough nut to crack with this new chip....

    45nm quad users running FSB of 465 or higher, whats your vNB set at?
    mine's set at 1.55v. i have not optimized or tried to find the lowest voltages yet so it probably could pass at 1.50v.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. #3233
    Banned
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,941
    Thanks guys, I'm running 1.45 for 500FSB so I guess more juice might be needed for a Vista boot.
    My Q9550 boot'd 500FSB first try, A little frustrating but I'll get it, just hope I dont hose my OS in the process

  9. #3234
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Toronto, Ontario Canada
    Posts
    255
    I have a gigabyte UD3P currently running my Q9650 at 9x445. It only needs 1.216 vcore under load for stability. I have a chance to get the MIIF very very cheap (basically the same as what I can sell the UD3P for).

    I noticed there are number of Q9650 owners in this thread. Are there any challenges I should be aware of getting 9x445 with a quad on this board? with the UD3P, literally the only thing I had to do was change vcore and ram voltage and away it went.

    I have no complaints about the UD3P but I am a bit bored and it would be nice to have actual voltage and temp sensors in NB and SB (something the UD3P lacks).

    thanks
    Intel i7 2600k , Asus P8P67 Pro, G.Skill Ripjaws 2x4 GB 1600 Mhz, MSI GTX580, OCZ Vertex II 128 GB Extended, X-FI Fatality Pro, Pioneer DVR-212DBK, CM HAF-X, Seasonic M12D 850, Corsair H70, Win 7 64 Home Premium.

  10. #3235
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    86
    Quote Originally Posted by Robilar View Post
    I have a gigabyte UD3P currently running my Q9650 at 9x445. It only needs 1.216 vcore under load for stability. I have a chance to get the MIIF very very cheap (basically the same as what I can sell the UD3P for).

    I noticed there are number of Q9650 owners in this thread. Are there any challenges I should be aware of getting 9x445 with a quad on this board? with the UD3P, literally the only thing I had to do was change vcore and ram voltage and away it went.

    I have no complaints about the UD3P but I am a bit bored and it would be nice to have actual voltage and temp sensors in NB and SB (something the UD3P lacks).

    thanks
    Your Board!?!?!?! try running it at 500fsb & an 8 multi - currently as I write this reply, i am testing my Q9650 @ 1.45vcore with only 475fsb on my MIIF 1901 bios, miif sucks in comparison

  11. #3236
    Banned
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,941
    Quote Originally Posted by Robilar View Post
    I have a gigabyte UD3P currently running my Q9650 at 9x445. It only needs 1.216 vcore under load for stability. I have a chance to get the MIIF very very cheap (basically the same as what I can sell the UD3P for).

    I noticed there are number of Q9650 owners in this thread. Are there any challenges I should be aware of getting 9x445 with a quad on this board? with the UD3P, literally the only thing I had to do was change vcore and ram voltage and away it went.

    I have no complaints about the UD3P but I am a bit bored and it would be nice to have actual voltage and temp sensors in NB and SB (something the UD3P lacks).

    thanks

    I wont tell you what I think, but 9x445 on a MIIF would be a walk in the park.
    Many MIIF users have jump'd ship and went with a Rampage or a UD3P.
    The MIIF is a decent board but many lesser models are beating it in terms of FSB and bandwidth.
    It runs fairly cool and has superior power mangement, nice dual bios, and some great skews for high FSB stability.
    What is lacks is a decent bios to unleash its full potential.
    Research and ask many questions, perhaps if its a friend maybe he would let you "borrow" it for testing b4 you made the decision.

    I have the same chip as you , if you would like I can run a few comparisions for you to help decide.
    Last edited by Grnfinger; 03-03-2009 at 04:53 PM.

  12. #3237
    Banned
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Scotland
    Posts
    926
    We know Intel is making the 775 have a bit more life due to recession and slow uptake on I7 and I5 being late but why do we get a boot to the balls and lesser models get upgraded ?


    QUOTED :

    " Asus presents the P5Q PRO Turbo and P5Q Turbo motherboards "



    http://www.tcmagazine.info/comments....=24958&catid=2

  13. #3238
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Isny!
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by GFORCE100 View Post
    What's the 3x micro code update do exactly? Which CPU's does it concern?

    I assume version 201 has all the benefits of 200 as this isn't clear from the above (unless my eyes are playing funny).
    I don't know what they do. You will have to ask Intel or read their documents about the ÁCode updates they provide. I can tell you the CPUID if you want. Maybe i should put this into the "readme"?

    Base: mBIOS.1901.200
    yap, 201 is based on 200 with updated roms.

    by the mid of the next week i will put up a complete new set of mBIOSs. maybe those will help a bit more than these did...


    Intel E8500 @ 3.8 GHz (1.175v)
    ASUS Maximus II Formula
    A-Data Extreme 2 GB
    Zotac GeForce GTX 260▓ AMP!
    Lancool K7 & Seasonic S12II 380W


  14. #3239
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    239
    Quote Originally Posted by e.v.o View Post
    I don't know what they do. You will have to ask Intel or read their documents about the ÁCode updates they provide. I can tell you the CPUID if you want. Maybe i should put this into the "readme"?


    yap, 201 is based on 200 with updated roms.

    by the mid of the next week i will put up a complete new set of mBIOSs. maybe those will help a bit more than these did...
    Flashed the 201 version and it works fine.

    Now, if you could only get that 8.7xxx.xxxx ICH10R/D0 firmware...
    + Asus Maximus Formula II (Bios 2202)
    + Intel Xeon X3370 @ 4.04GHz 1.288V (475x8.5) VID 1.250
    + 4GB Kingston HyperX PC2-9600 DDR2 @ 1199MHz 5-5-5-18-2-30 @ 2.15V
    + BFG Tech 9800GTX+ OC @ 760/1890/2250
    + 4x150GB Raptor X in RAID0 via Adaptec 2405 SAS/SATA
    + Samsung SH-203B
    + Chieftec CFT-850-14C
    + Thermalright 120 Ultra Extreme 2000rpm
    + Windows XP Professional x64
    + Samsung 275T

    Laptop Memory UK

  15. #3240
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Varna, Bulgaria
    Posts
    60
    Quote Originally Posted by Grnfinger View Post
    500 FSB is a tough nut to crack with this new chip....

    45nm quad users running FSB of 465 or higher, whats your vNB set at?
    My final settings, rock stable at 8*475. I don't have time now, to play more. But this FSB, as you can see, is really easy to achieve !

    My settings:
    Code:
    Ai Overclock Tuner: Manual
    OC From CPU Level Up: Auto
    Ratio CMOS Setting: 8
    FSB Frequency: 475
    CPU Clock Skew: Auto
    NB Clock Skew: Auto
    FSB Strap to North Bridge: 333
    DRAM Frequency: DDR2-1140MHz
    
    DRAM CLK Skew on Channel A1: Auto
    DRAM CLK Skew on Channel A2: Auto
    DRAM CLK Skew on Channel B1: Auto
    DRAM CLK Skew on Channel B2: Auto
    
    DRAM Timing Control: Manual
    
    1st Information:
    
    CAS# Latency: 5 DRAM Clocks
    DRAM RAS# to CAS# Delay: 5 DRAM Clocks
    DRAM RAS# Precharge: 5 DRAM Clocks
    DRAM RAS# Activate to Precharge: 15 DRAM Clocks
    RAS# to RAS# Delay: Auto
    Row Refresh Recycle Time: Auto
    Write Recovery Time: Auto
    Read to Precharge Time: Auto
    
    2nd Information:
    
    Read to Write Delay (S/D): Auto
    Write to Read Delay (S): Auto
    Write to Read Delay (D): Auto
    Read to Read Delay (S): Auto
    Read to Read Delay (D): Auto
    Write to Write Delay (S): Auto
    Write to Write Delay (D): Auto
    
    
    3rd Information:
    
    Write to PRE Delay: Auto
    Read to PRE Delay: Auto
    PRE to PRE Delay: Auto
    All PRE to ACT Delay: Auto
    All PRE to REF Delay: Auto
    DRAM Static Read Control: Enabled
    DRAM Read Training: Enabled
    MEM. OC Charger: Disabled
    Ai Clock Twister: Stronger
    Ai Transaction Booster: Manual
    
    Common Performance Level: 8
    Pull-in of CHA PH1: Disabled
    Pull-in of CHA PH2: Disabled
    Pull-in of CHA PH3: Disabled
    Pull-in of CHB PH1: Disabled
    Pull-in of CHB PH2: Disabled
    Pull-in of CHB PH3: Disabled
    
    PCIE Frequency: 100
    
    CPU Voltage: 1.275
    CPU PLL Voltage: 1.55
    FSB Termination Voltage: 1.325
    DRAM Voltage: 1.9375
    North Bridge Voltage: 1.45
    South Bridge 1.5 Voltage: 1.55
    South Bridge 1.1 Voltage: 1.15
    
    CPU GTL Reference (0): Auto
    CPU GTL Reference (1): Auto
    CPU GTL Reference (2): Auto
    CPU GTL Reference (3): Auto
    NB GTL Reference: Auto
    DDR2 ChA Reference Voltage: Auto
    DDR2 ChB Reference Voltage: Auto
    North Bridge DDR Reference: Auto
    
    CPU Configuration
    
    Ratio CMOS Setting: 8
    C1E Support: Disabled
    Max CPUID Value Limit: Disabled
    Intel Virtualization Tech: Enabled
    CPU TM Function: Disabled
    Execute Disable Bit: Disabled
    
    Load-Line Calibration: Enabled
    CPU Spread Spectrum: Disabled
    PCIE Spread Spectrum: Disabled
    I will try with e.v.o's BIOS this weekend to see, what will happen
    24/7 System:
    | Q9650@4.32Ghz (9*475@1.4375v.) | ASUS Maximus II Formula | 2*2GB G.SKILL@1140Mhz | 2 * HE103UJ (RAID0) | BFG GTX280 OC (700/1540/2680) | CoolerMaster RealPower 1000W | LG 24" L245WP | Logitech MX5500 |

    Liquid cooling setup:
    CPU Loop: Apogee GTZ | TC PA120.3 | MCP355
    GPU/NB Loop: EK-FC280GTX | EK-NB 5 | TC PA120.2 | MCP355

    All in my CM ATCS840

  16. #3241
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    370
    Quote Originally Posted by Grnfinger View Post
    500 FSB is a tough nut to crack with this new chip....

    45nm quad users running FSB of 465 or higher, whats your vNB set at?
    I'm running 1.256v on the NB. This was almost good at 480FSB at this voltage (went over 12hrs large-fft, but then got an error), but I've since dialed it down to 471 b/c I was tired of messing w/ it (over 4 weeks). 4GHz on a quad is good enough for 24/7. Also, it was hard to get my RAM where I wanted it w/ the FSB on the ragged edge.

    I can bench at 500FSB w/ 1.45vNB.

    ES Q9550 E0 @ 4.0GHz (471x8.5) 1.256v
    TR-Ultra-120-X, 115CFM 120mm fan
    Maximus II Formula @ 1884MHz FSB
    Ballistix DDR2-800 (4x1GB) 1132MHz 5-5-5-5-15 4-55-8-14-11-3-8-5-4-2T
    eVGA GTX 280 @ 702c/1404s/1260m (1.175v)

    Auzentech XPlosion DTS-Interactive Vantage 'X'-6,727
    300GB Velociraptor, PC P&C 750W
    (3)120mm, (2)90mm, (1)250mm case fans in TT Armor

    27.5" LCD/Z-5500-office, 95" 720P projector/7.1ch-living room
    Logitech Driving Force Pro-Microsim Racing Pod

  17. #3242
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    370
    Quote Originally Posted by Kayso View Post
    My final settings, rock stable at 8*475. I don't have time now, to play more. But this FSB, as you can see, is really easy to achieve !


    I will try with e.v.o's BIOS this weekend to see, what will happen
    Is that P95 large-fft stable? I had to play w/ NB GTL to get any kind of stability in large-fft above 465FSB.
    ES Q9550 E0 @ 4.0GHz (471x8.5) 1.256v
    TR-Ultra-120-X, 115CFM 120mm fan
    Maximus II Formula @ 1884MHz FSB
    Ballistix DDR2-800 (4x1GB) 1132MHz 5-5-5-5-15 4-55-8-14-11-3-8-5-4-2T
    eVGA GTX 280 @ 702c/1404s/1260m (1.175v)

    Auzentech XPlosion DTS-Interactive Vantage 'X'-6,727
    300GB Velociraptor, PC P&C 750W
    (3)120mm, (2)90mm, (1)250mm case fans in TT Armor

    27.5" LCD/Z-5500-office, 95" 720P projector/7.1ch-living room
    Logitech Driving Force Pro-Microsim Racing Pod

  18. #3243
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Varna, Bulgaria
    Posts
    60
    Quote Originally Posted by jason4207 View Post
    Is that P95 large-fft stable? I had to play w/ NB GTL to get any kind of stability in large-fft above 465FSB.
    Dunno for large-fft stable, but Blend was stable for over 13 hours, so was with 20 loops of IBT and I think it is more than enough I want to lower my NB voltage in the future.

    Here is mine 3D Mark 2006 score:
    24/7 System:
    | Q9650@4.32Ghz (9*475@1.4375v.) | ASUS Maximus II Formula | 2*2GB G.SKILL@1140Mhz | 2 * HE103UJ (RAID0) | BFG GTX280 OC (700/1540/2680) | CoolerMaster RealPower 1000W | LG 24" L245WP | Logitech MX5500 |

    Liquid cooling setup:
    CPU Loop: Apogee GTZ | TC PA120.3 | MCP355
    GPU/NB Loop: EK-FC280GTX | EK-NB 5 | TC PA120.2 | MCP355

    All in my CM ATCS840

  19. #3244
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    CA and FL
    Posts
    161
    Quote Originally Posted by Grnfinger View Post
    Managed to reduce my vCore for 467x9 4.2GHz

    Now to work on 500FSB

    What settings did you change to lower your vcore?




    PC1:
    core I7 920 [3841A627] @4.3 Ghz, EVGA Classified, Corsair Dominator GT 2000,
    ATi 5970, 2xIntel X25M, SB X-Fi Titanium, Corsair HX1000

    PC2:
    P4C 2.4@3.8Ghz - 1.6 vcore, IC7-G Max3, OCZ 4000 Gold
    ATI Aiw 9800 Pro, 2xRaptor I, SB Audigy 2 Plat Pro
    Coolermaster 210a w/ Enermax 600W, h2o cooling

  20. #3245
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Italy (Rome)
    Posts
    28
    Be better in oc with these mBIOS ? What changes? sorry for my English ...

  21. #3246
    Banned
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,941
    Thanks for all the responses guys, much appreciated.


    Quote Originally Posted by pphx459 View Post
    What settings did you change to lower your vcore?
    NB GTL and CPU Clock Skew and NB Clock Skew allowed the volts to come down quite a bit.

  22. #3247
    Xtreme Guru
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Athens, Greece
    Posts
    3,653
    Quote Originally Posted by Grnfinger View Post
    NB GTL and CPU Clock Skew and NB Clock Skew allowed the volts to come down quite a bit.
    Could u pls give us any more info?
    Project ZEUS II

    Asus Rampage II Extreme
    Intel I7 920 D0 3930A @ 4.50GHz (21 X 214mhz)
    3 x 2GB G.Skill Trident 1600 @ 1716MHz (6-8-6-20-1N)
    2 x Asus HD 6870 CrossFire @ 1000/1100MHz
    OCZ Vertex 2 60GB | Intel X25-M 120GB | WD Velociraptor 150GB | Seagate FreeAgent XTreme 1.5TB esata
    Asus Xonar DX | Logitech Z-5500 | LG W2600HP 26" S-IPS LCD

    Watercooling setup:
    1st loop -> Radiator: 2 x ThermoChill PA120.3 | Pump: Laing DDC-3.25 with Alphacool HF 38 top | CPU: Swiftech Apogee XT | Chipset: Swiftech MCW-NBMAX | Tubing: Masterkleer 1/2" UV
    2nd loop -> Radiator: ThermoChill PA120.3 | Pump: Laing DDC-3.2 with Alphacool HF 38 top | GPU: 2 x EK FC-6870 | Tubing: Masterkleer 1/2" UV


    Assembled in Mountain Mods Ascension Trinity
    Powered by Corsair Professional Series Gold AX1200

  23. #3248
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    86
    Thanks for the info Grnfinger - booted into windows but not Prime95 stable - core #1 fails within 5 seconds
    MIIF 1901
    2x2gb

    500fsb
    8 multi
    cpu skew Delay 200ps
    NB skew Delay 200ps
    Strap 333
    Dram skew ChA1 Delay 200ps
    Dram skew ChA2 Delay 200ps

    vcore 1.45
    pll 1.6
    vtt 1.33
    Dram 2.1
    NB 1.55

    trying 1.5vcore

    this is on h20 so thats why i am trying 1.5v otherwise, this is too much for 24/7 use on air...

    EDIT: worker thread #2 still fails @ 1.5v
    Last edited by 529th; 03-05-2009 at 02:45 PM.

  24. #3249
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    4
    Not sure if I'm supposed to ask this here or on a separate thread but... I've heard about problems with the NB temperatures on this board, which can be fixed by remounting the Heatpipe assembly. Does this happen on all samples or only some? Has ASUS fixed this in newer revisions? For best overclocking results, is it recommended to remount with a better TIM even if there is no significant problem? Thanks.

  25. #3250
    Banned
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Scotland
    Posts
    926
    The NB/SB Temps should be fine on newer samples, I have no issues and Mobo is a good few months old now.

    Someone here knew the serial numbers to look for but by now you should get a good one.

Page 130 of 179 FirstFirst ... 3080120127128129130131132133140 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •