Page 223 of 245 FirstFirst ... 123173213220221222223224225226233 ... LastLast
Results 5,551 to 5,575 of 6110

Thread: "ASUS P5Q Deluxe discussion".

  1. #5551
    I am Xtreme
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10,379
    If you want to run high FSB speeds make sre you get good rams, eg 500FSB with my quad was hard to get stable with the rams at 1000mhz, with rams at 1200mhz it was far easier. P45 and 1:1 divider is harder to get stable.
    Question : Why do some overclockers switch into d*ckmode when money is involved

    Remark : They call me Pro Asus Saaya yupp, I agree

  2. #5552
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,387
    Last edited by jas420221; 05-16-2009 at 10:54 PM.

  3. #5553
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    192
    i dont know WTF is going on with this computer. i was at stable settings for 10+ hours on prime blend. no crashes or anything. then i changed it to try to get more out of it but it was a no go. so i went back to my stable settings and for the love of me it cant even pass 1 hour of prime blend
    http://www.gameservers.com/?ref=1628484
    let me be ur ref to any kind of game server! they rock, updated systems

  4. #5554
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    Is there a software that will help me monitor NB and SB temps? I suspect I have a problem there, and that one of them is overheating. I can't get 4Gig stable no matter the volts I put through CPU

  5. #5555
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    OverBr.com.br
    Posts
    167
    Quote Originally Posted by Melhisedek View Post
    Is there a software that will help me monitor NB and SB temps? I suspect I have a problem there, and that one of them is overheating. I can't get 4Gig stable no matter the volts I put through CPU
    does not, but if you put your finger, feel that is too hot?

    voltages which are using?
    Sorry my bad English Language Tools
    http://www.google.com.br/language_tools?hl=pt-BR
    Q9550 | Gigabyte GA-EP45-UD3P (rev. 1.1) | 4x1GB | SLI 98GTX | LC8850 750w
    4685.99 Mhz (H20) - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=689328
    WC - CPU Swiftech Apogee GTZ | Enzotech SNBW | VGA Koolance VID-398 | Rad MagiCool 360ST | Pump DP-1200 | MCRES-Micro Rev2.



  6. #5556
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    1.26-1.28 for NB and 1.1-1.2 for SB

    I can't get past ~3950 no matter the Multi. FSB is ok up to 520 (tested with 6 multi). I've been feeding CPU up to 1.4 volts in BIOS. I have Schyte and 120mm fan cooling it. Also have about 6-7 fans on my case (Antec 1200), so temps shouldn't be an issue but I wanted to check them either way

  7. #5557
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    192
    Quote Originally Posted by Melhisedek View Post
    1.26-1.28 for NB and 1.1-1.2 for SB

    I can't get past ~3950 no matter the Multi. FSB is ok up to 520 (tested with 6 multi). I've been feeding CPU up to 1.4 volts in BIOS. I have Schyte and 120mm fan cooling it. Also have about 6-7 fans on my case (Antec 1200), so temps shouldn't be an issue but I wanted to check them either way
    what cpu is it? and im using 1.28 nb and 1.2 sb borderlining hot and warm when i thouch their heatsinks, but im stable at 525 x 8. try running small fft's for 2 hours to see if its the voltages of the cpu. if it isnt the cpu, i can almost guarantee you its the nb gtl. it takes ALOT of tweaking. my board surprised me. instead of .630 and higher its always been under that
    http://www.gameservers.com/?ref=1628484
    let me be ur ref to any kind of game server! they rock, updated systems

  8. #5558
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    It is 8400 E0

    Hmmm never even touched nb gtl. Any reference from where I should start?

  9. #5559
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    192
    first lower ur vcore for the e8400 e0. im at 1.325 4.2 ghz stable. so try somehting lower then run prime 95 small ffts for two hours and then let us know where you stand. after that, we'll tweak your fsb
    http://www.gameservers.com/?ref=1628484
    let me be ur ref to any kind of game server! they rock, updated systems

  10. #5560
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    Tried 1.38 in BIOS but I either BSOD on boot or if I get into Windows I can't run prime for more than 2 seconds. So it is CPU than?

  11. #5561
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by Melhisedek View Post
    Tried 1.38 in BIOS but I either BSOD on boot or if I get into Windows I can't run prime for more than 2 seconds. So it is CPU than?
    I got the exact same issue i need 1.38v in bios to be stable at 4Ghz..
    If i decrease the vcore one notch i get bsod or errors after a few minutes in windows! My E0 is just really bad. Tried to get it too 4.2 Ghz just to see if it even could and it could do it.. Just needed 1.42v to be able to boot and run SuperPI

    I tried tons of other bios settings etc but the ONLY way to actualy get this chip stable at 4Ghz+ is pouring voltage on it :P

  12. #5562
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    Look like I have even worse CPU than you I can't get 4 GHz even with 1.42

  13. #5563
    I am Xtreme
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10,379
    Sell them CPU's lads and get a new one... I hope you guys are testing prime small FFT and not blend.. first stabilise the cpu , then go with the mix
    Last edited by Leeghoofd; 05-27-2009 at 11:56 AM.
    Question : Why do some overclockers switch into d*ckmode when money is involved

    Remark : They call me Pro Asus Saaya yupp, I agree

  14. #5564
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    192
    i wouldnt say that the cpu is bad right away. i bsod on higher voltages. WEIRD board. but im completely stable at 1.325. try 1.33125 and see if that lets you guys load. its should ok. its an E0 and shouldnt need much.
    http://www.gameservers.com/?ref=1628484
    let me be ur ref to any kind of game server! they rock, updated systems

  15. #5565
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    Sadly rig won't even post at 1.325+ all the way to 1.38.

    Wish I could sell of this chip but I don't know anyone that would buy it :/ My biggest problem with hardware as I never sell, I just give it away to family

  16. #5566
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,550
    Quote Originally Posted by Melhisedek View Post
    Sadly rig won't even post at 1.325+ all the way to 1.38.

    Wish I could sell of this chip but I don't know anyone that would buy it :/ My biggest problem with hardware as I never sell, I just give it away to family
    It would still be a great chip for an htpc or the average user.

  17. #5567
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by BababooeyHTJ View Post
    It would still be a great chip for an htpc or the average user.
    It's not like i hate my E8400 or anything I still think it got alot of performance for such a cheap CPU, and im happy with a 4Ghz 24/7 clock. It's just that i want to be able to push it a little further on a decent voltage

    I will try to sell the CPU and buy a new one as Leeghoofd said, hopefully I'll get one that can do 4Ghz around stock volt

  18. #5568
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    234
    I easily get to 3.4GHz on my Q9400. I am am having trouble at 3.6GHz. I can boot into Windows, but I fail the IntelBurn test on the first pass. I upped the Vcore to 1.33 and still failed. I am not familiar with Vtt, PLL, and GTL voltages. Any ideas to start with?

    425 x 8 = 3.4GHz
    Vcore: 1.31
    vDimm: 2.00
    vNB: 1.34
    LLC: Disabled
    CIE: Disabled
    CPU Margin: Optimized

    All other voltages on auto.

    Thanks
    Last edited by doakh; 05-30-2009 at 09:19 AM.
    Asus P5Q Deluxe (P5QD1406) || Q9400 at 3.4GHz || 2x2GB Mushkin Redline PC2-8000 || HIS HD 4870 1GB w/ Scythe Musashi (silent) || 501GB Samsung HD || Zalman ZM850-HP || Antec P182 || Windows 7 x64 RTM

  19. #5569
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,550
    Quote Originally Posted by doakh View Post
    I easily get to 3.4GHz on my Q9400. I am am having trouble at 3.6GHz. I can boot into Windows, but I fail the IntelBurn test on the first pass. I upped the Vcore to 1.33 and still failed. I am no familiar with Vtt, PLL, and GTL voltages. Any ideas to start with?

    425 x 8 = 3.4GHz
    Vcore: 1.31
    vDimm: 2.00
    vNB: 1.34
    LLC: Disabled
    CIE: Disabled
    CPU Margin: Optimized

    All other voltages on auto.

    Thanks
    Well to start out with if your board is like mine vdroop is HUGE on this board with a quad. You may want to try out loadline. I generaly keep my vtt close to my vcore at load, a little higher with LLC disabled and a littler lower with it enabled. You shouldn't heed that much voltage on your northbridge either. Just set your PLL to 1.56 since it dosen't need to be higher and at auto, 1.52, and 1.54 it overvolts from what I hear. I havent tested that out with a DMM myself.

    Your GTLs are based off of your vtt. For example your vtt is set to 1.32 and your cpu GTL is set to 0.650. So, 1.32x0.65= 0.858. That is your actual GTL. You want to keep that between 0.8v and 1.0v. It's all trial and error really and a 0.05 difference in your GTLref can make the difference in stability. You should really read this thread. There is alot of really good info in there.

    Good luck.


    What driver do you guys use for onboard audio on this board?
    Last edited by BababooeyHTJ; 05-29-2009 at 08:57 PM.

  20. #5570
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    234
    Quote Originally Posted by BababooeyHTJ View Post
    Well to start out with if your board is like mine vdroop is HUGE on this board with a quad. You may want to try out loadline. I generaly keep my vtt close to my vcore at load, a little higher with LLC disabled and a littler lower with it enabled. You shouldn't heed that much voltage on your northbridge either. Just set your PLL to 1.56 since it dosen't need to be higher and at auto, 1.52, and 1.54 it overvolts from what I hear. I havent tested that out with a DMM myself.

    Your GTLs are based off of your vtt. For example your vtt is set to 1.32 and your cpu GTL is set to 0.650. So, 1.32x0.65= 0.858. That is your actual GTL. You want to keep that between 0.8v and 1.0v. It's all trial and error really and a 0.05 difference in your GTLref can make the difference in stability. You should really read this thread. There is alot of really good info in there.

    Good luck.


    What driver do you guys use for onboard audio on this board?
    Thanks for reminding me about my Vdimm and vNB voltages. I needed these to
    run my memory at PL=7 for 3.0GHz. At 3.4GHz I am running PL=10 and I do not know if it is posibble to improve that with normal voltages. I am testing:
    vDimm: 1.96v
    vNB: 1.24v

    A nice improvement. Up to now it seems the memory has been the main problem when I try to increase FSB.

    I use an old SB Audigy sound card, I have never used onboard audio.

    Thanks
    Asus P5Q Deluxe (P5QD1406) || Q9400 at 3.4GHz || 2x2GB Mushkin Redline PC2-8000 || HIS HD 4870 1GB w/ Scythe Musashi (silent) || 501GB Samsung HD || Zalman ZM850-HP || Antec P182 || Windows 7 x64 RTM

  21. #5571
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,550
    Quote Originally Posted by doakh View Post
    Thanks for reminding me about my Vdimm and vNB voltages. I needed these to
    run my memory at PL=7 for 3.0GHz. At 3.4GHz I am running PL=10 and I do not know if it is posibble to improve that with normal voltages. I am testing:
    vDimm: 1.96v
    vNB: 1.24v

    A nice improvement. Up to now it seems the memory has been the main problem when I try to increase FSB.

    I use an old SB Audigy sound card, I have never used onboard audio.

    Thanks
    I run 8gb at 1066 pl8 at 2.0v with a 425fsb for now untill I get some proper chipset cooling, so it should be possible to drop your pl. I've found Prime x64 large fft set to custom to use all of your ram to be about the best stress test for memory and mch errors.

  22. #5572
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,387
    OK, Im still struggling to get 4.5GHz even bootable on this dx and 9650. I have tried just about all voltages. Any suggestions aside from ud3p?

  23. #5573
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,550
    Quote Originally Posted by Leeghoofd View Post
    If you want to run high FSB speeds make sre you get good rams, eg 500FSB with my quad was hard to get stable with the rams at 1000mhz, with rams at 1200mhz it was far easier. P45 and 1:1 divider is harder to get stable.
    QFT

    My stable clocks now at 4:5 won't even post at 1:1.

  24. #5574
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,387
    Im on the 333 strap with ram running at 1200Mhz so 5:6 (memory was fine there with much lower multi). Even tried higher voltage (and less) with 8x multi, still cant get it to boot into windows.

    Oddly enough, I got her to boot and a Spi run (10.3xx) at 4.5Ghz 500Mhz...Took a lot of FSBt (1.56) to do it though...
    Last edited by jas420221; 05-30-2009 at 09:54 PM.

  25. #5575
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    234
    Quote Originally Posted by BababooeyHTJ View Post
    I run 8gb at 1066 pl8 at 2.0v with a 425fsb for now untill I get some proper chipset cooling, so it should be possible to drop your pl. I've found Prime x64 large fft set to custom to use all of your ram to be about the best stress test for memory and mch errors.
    I too managed to get stable with pl8; pl7 was a no go. Nice, and the voltages are low.

    1021MHz
    vDimm:1.92v; I read of .08v overvolt, so really 2.0v. I did not attempt to go any lower.
    vNB: 1.18v
    Asus P5Q Deluxe (P5QD1406) || Q9400 at 3.4GHz || 2x2GB Mushkin Redline PC2-8000 || HIS HD 4870 1GB w/ Scythe Musashi (silent) || 501GB Samsung HD || Zalman ZM850-HP || Antec P182 || Windows 7 x64 RTM

Page 223 of 245 FirstFirst ... 123173213220221222223224225226233 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •