Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 76 to 100 of 104

Thread: Tool to change CPU string

  1. #76
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Wayne NJ
    Posts
    206
    WOW good JOB!!!

    Ok now consider support for ASUS M3A79-T
    --------------------------------------------------
    AMD Phenom II 1090T @ 4GHz Asus Crosshair IV
    HD6970
    LSI Megaraid 9260-4i 4xMomentus XT
    OCZ Vertex 3@SB850
    8 gig Patriot Viper 7-7-7-24 T1
    Swiftech Watercooling
    Filco Majestouch 2
    Zowie EC1
    --------------------------------------------------

  2. #77
    Registered User
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    northeast pennsylvania
    Posts
    68
    will u be adding support for the 790gx boards, I have one coming in the mail, i've always enjoyed all the different apps you have made. Good work!! If you need any info from my board just ask.
    secret.com/cache/banner/395499.png[/img][/url]
    rig 1 phenom 9500 ati 3850 biostar 790gx board with 6 gigs of mushkin
    rig 2 phenom 2 x3 720be@3.2 gigabyte ga-ma785 raid-0 4 gigs ddr3 1600
    rig 3 sempron 140@3.1 biostar 790gx a3+

  3. #78
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    202
    Would this work to fool the Intel compiler into thinking it's compiling for an Intel chip and thus not penalize the AMD machine?

  4. #79
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    569
    Native Specialist 1.2 build 1214 has been released!



    Added full recognition of the following AMD processors:
    • AMD Athlon X2 7450 processor (OPN AD7450WCJ2BGH)
    • AMD Athlon X2 7550 processor (OPN AD7550WCJ2BGH)
    • AMD Athlon X2 7750 processor (OPN AD7750WCJ2BGH)
    • AMD Phenom 8250e processor (OPN HD8250ODJ3BGH)
    • AMD Phenom 9150e processor (OPN HD9150ODJ4BGD)
    • AMD Phenom 9350e processor (OPN HD9350ODJ4BGD)
    • AMD Phenom II X4 920 processor (OPN HDX920XCJ4DGI)
    • AMD Phenom II X4 940 processor (OPN HDX940XCJ4DGI)
    • AMD Athlon Neo X2 6650e processor (OPN ADD6650IAA5DO)
    • AMD Athlon Neo X2 6750e processor (OPN ADD6750IAA5DO)
    • AMD Athlon Neo X2 6850e processor (OPN ADJ6850IAA5DO)

    Added support for the newest AMD Phenom II and AMD Athlon II processor families:
    • AMD Phenom II X4 9xx/8xx/7xx/6xx/Bxx series
    • AMD Phenom II X3 7xx/5xx/4xx/Bxx series
    • AMD Athlon X4 6xx/5xx/Bxx series
    • AMD Athlon X3 4xx/3xx/Bxx series
    • AMD Athlon X2 4xx/2xx/Bxx series
    • AMD Phenom II Neo X4 family
    • AMD Athlon Neo X4 family
    • AMD Athlon Neo X3 family
    • AMD Athlon Neo X2 family


    Download link, 922 KB.

  5. #80
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary (EU)
    Posts
    1,373
    What kind of CPU will be the AMD Athlon Neo?
    -

  6. #81
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Somewhere Up to my Ears in Ye Yo
    Posts
    1,124
    got this using vista 64 bit, 32 bit support only?


  7. #82
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    569
    soundood, I'm sorry, I haven't tested my driver with Vista 64-bit edition yet.

  8. #83
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Việt Nam
    Posts
    165
    Hi VVJ, can u help me

    My X3 8450 can't read core 2 freq. with ver. 1.2, core 1 and 3 sound good

    AXP-M 2400+@2.92G
    San Diego 3500+@3G
    Opteron 146@3.06G
    Opteron 170@3G

  9. #84
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    569
    Hi, iMAX!
    Thanks a lot for the response! There was something wrong with affinity mask for the second thread. As you probably know, Native Specialist monitors CPU Frequency, VID, FID and T-Power for each core in a separate thread. And this feature is the evident benefit comparing to another software on your screenshot above. So, I have just made a minor improvement in the thread affinity assignment routine. This should help. Thanks for the notice again and check up the new version, iMAX! It would be interesting to see a correct P-Rating of your CPU

  10. #85
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    569
    Native Specialist 1.3 build 1218 has been released!

    Added full recognition of the following AM2r2 AMD Family 10h processors:
    • AMD Phenom X3 8450e processor (OPN HD8450ODJ3BGH)
    • AMD Phenom X3 8550 processor (OPN HD8550WCJ3BGH)
    • AMD Phenom X3 8750B processor (OPN HD875BWCJ3BGH)
    • AMD Phenom X4 9450e processor (OPN HD9450ODJ4BGH)
    • AMD Phenom X4 9600B processor (OPN HD960BWCJ4BGD)
    • AMD Phenom X4 9750B processor (OPN HD975BWCJ4BGH)

    Added full identification of the third-generation quad-core AMD Opteron processors:
    • AMD Opteron 2376 processor (OPN OS2376WAL4DGI)
    • AMD Opteron 2378 processor (OPN OS2378WAL4DGI)
    • AMD Opteron 2380 processor (OPN OS2380WAL4DGI)
    • AMD Opteron 2382 processor (OPN OS2382WAL4DGI)
    • AMD Opteron 2384 processor (OPN OS2384WAL4DGI)
    • AMD Opteron 8378 processor (OPN OS8378WAL4DGI)
    • AMD Opteron 8380 processor (OPN OS8380WAL4DGI)
    • AMD Opteron 8382 processor (OPN OS8382WAL4DGI)
    • AMD Opteron 8384 processor (OPN OS8384WAL4DGI)

    Added full support for the following AM2r2 quad-core AMD Opteron processors:
    • AMD Opteron 1352 processor (OPN OS1352WBJ4BGH)
    • AMD Opteron 1354 processor (OPN OS1354WBJ4BGH)
    • AMD Opteron 1356 processor (OPN OS1356WBJ4BGH)

    Download link, 922 KB.

  11. #86
    Quote Originally Posted by VVJ View Post
    soundood, I'm sorry, I haven't tested my driver with Vista 64-bit edition yet.
    I get an nxsIO: Exception "Could not install system driver" on vista 64
    Asus M3A79-T ~ Phenom 9850 ~ CellShock DDR-1066 ~ HIS HD4850
    { PiFast (1st) }{ wPrime32 (1st) }{ wPrime1024 (1st) }{ SPi 1M (1st) }{ SPi 32M (2nd) }

  12. #87
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    579
    Everything seems to work except the ram issue. Right now I am running 1066, but the program is saying 800 max, I have circled it, any ideas

    Last edited by HondaGuy; 12-18-2008 at 05:05 PM.
    i7 860 Batch # L933B378
    ASUS Maximus III Formula
    Koolance CPU-360
    G.Skill 1600 7-7-7-24
    Sapphire 5770


    i7 860 @ 4.213 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=986383
    Phenom II 550 X4 @4.160(MA790X-UD4P) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=652117
    Phenom II 550 X2 @ 4.1(MA790X-UD4P) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=638438
    Kuma 7750 @ 3.5....http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=560031
    Phenom II 940 @4.1<------ http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=501007
    9850BE@3.6------- http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=447465

  13. #88
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Arizona
    Posts
    96
    Loving this program. Works great to throttle up and down my CPU Freq. by whatever i need it for at that moment.

  14. #89
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    569
    HondaGuy,
    Everything seems to work except the ram issue.
    I would help you if you could provide me a dump file. Please, run NtSpec.exe with /DBG parameter to create the text dump file.

  15. #90
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    GREECE
    Posts
    133
    I was reading the last 2 pages of this thread and I still cannot understand what more this programm has to offer than the cpuz and AOD.
    Can someone enlight me please?
    9950@3760mhz 125TDP, VCORE 1,55, 2x1GB CELLSHOCK PC8000 4-4-4-12, VDIMM 2,1, ASUS M3A79-T, SAPPHIRE 4850 ,CORSAIR 750w, COOLERMASTER HAF 932,Watercooled by EK SUPREME, ΝΟΚΙΑ Ν95-GRAPHITE


    3.760mhz in CPUz

  16. #91
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    579
    Quote Originally Posted by VVJ View Post
    HondaGuy,

    I would help you if you could provide me a dump file. Please, run NtSpec.exe with /DBG parameter to create the text dump file.
    OK thanks I will try that
    i7 860 Batch # L933B378
    ASUS Maximus III Formula
    Koolance CPU-360
    G.Skill 1600 7-7-7-24
    Sapphire 5770


    i7 860 @ 4.213 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=986383
    Phenom II 550 X4 @4.160(MA790X-UD4P) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=652117
    Phenom II 550 X2 @ 4.1(MA790X-UD4P) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=638438
    Kuma 7750 @ 3.5....http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=560031
    Phenom II 940 @4.1<------ http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=501007
    9850BE@3.6------- http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=447465

  17. #92
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    9
    What is with this malicious program here?

    Virus scanner says

    ntspec.zip 922 KB

    TR/Crypt.ULPM.Gen
    Last edited by starledXpress; 12-20-2008 at 11:00 AM.

  18. #93
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    579
    Quote Originally Posted by VVJ View Post
    HondaGuy,

    I would help you if you could provide me a dump file. Please, run NtSpec.exe with /DBG parameter to create the text dump file.

    Cant get the Dump file.... maybe doing something wrong?
    i7 860 Batch # L933B378
    ASUS Maximus III Formula
    Koolance CPU-360
    G.Skill 1600 7-7-7-24
    Sapphire 5770


    i7 860 @ 4.213 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=986383
    Phenom II 550 X4 @4.160(MA790X-UD4P) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=652117
    Phenom II 550 X2 @ 4.1(MA790X-UD4P) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=638438
    Kuma 7750 @ 3.5....http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=560031
    Phenom II 940 @4.1<------ http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=501007
    9850BE@3.6------- http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=447465

  19. #94
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    569
    HondaGuy, please don't worry. Just make a shortcut to the NtSpec.exe file. Then choose its properties. Type /DBG in the Traget field.



    Now run the shortcut to create CBIdReport.txt file. Let me know if you need any assistance from me. Thanks!

  20. #95
    Royal Administrator
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    New York City
    Posts
    3,435
    Quote Originally Posted by starledXpress View Post
    What is with this malicious program here?

    Virus scanner says

    ntspec.zip 922 KB
    The file is clean.

    Hello.

    No malicious software was found in the attached file.

    Sincerely yours,
    Gashkin Alex,
    Virus Analyst.
    Last edited by Ashraf; 12-20-2008 at 12:17 PM.

  21. #96
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by Ashraf View Post
    The file is clean.
    Thanks for the quick response..
    Very strange....
    Maybe this ´Zip - file just causes Error Message by my Virusscanner

  22. #97
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    579
    Quote Originally Posted by VVJ View Post
    HondaGuy, please don't worry. Just make a shortcut to the NtSpec.exe file. Then choose its properties. Type /DBG in the Traget field.



    Now run the shortcut to create CBIdReport.txt file. Let me know if you need any assistance from me. Thanks!

    Thanks Again, just PM you
    i7 860 Batch # L933B378
    ASUS Maximus III Formula
    Koolance CPU-360
    G.Skill 1600 7-7-7-24
    Sapphire 5770


    i7 860 @ 4.213 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=986383
    Phenom II 550 X4 @4.160(MA790X-UD4P) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=652117
    Phenom II 550 X2 @ 4.1(MA790X-UD4P) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=638438
    Kuma 7750 @ 3.5....http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=560031
    Phenom II 940 @4.1<------ http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=501007
    9850BE@3.6------- http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=447465

  23. #98
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Texas
    Posts
    1,663
    Bump for a cool program. I have Vista x64m but Im using an older Central Brain Identifier to change my AuthenticAMD string to a Genuine Intel. I don't want to be discriminated against because I use an AMD CPU by the software.
    Core i7 2600K@4.6Ghz| 16GB G.Skill@2133Mhz 9-11-10-28-38 1.65v| ASUS P8Z77-V PRO | Corsair 750i PSU | ASUS GTX 980 OC | Xonar DSX | Samsung 840 Pro 128GB |A bunch of HDDs and terabytes | Oculus Rift w/ touch | ASUS 24" 144Hz G-sync monitor

    Quote Originally Posted by phelan1777 View Post
    Hail fellow warrior albeit a surat Mercenary. I Hail to you from the Clans, Ghost Bear that is (Yes freebirth we still do and shall always view mercenaries with great disdain!) I have long been an honorable warrior of the mighty Warden Clan Ghost Bear the honorable Bekker surname. I salute your tenacity to show your freebirth sibkin their ignorance!

  24. #99
    NooB MOD
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    South Africa
    Posts
    5,798
    I didn't know this still existed. Do the new versions work with W7 64? I want to change the CPU string in CPU-Z for benchmarks to include my name.
    Xtreme SUPERCOMPUTER
    Nov 1 - Nov 8 Join Now!


    Quote Originally Posted by Jowy Atreides View Post
    Intel is about to get athlon'd
    Athlon64 3700+ KACAE 0605APAW @ 3455MHz 314x11 1.92v/Vapochill || Core 2 Duo E8500 Q807 @ 6060MHz 638x9.5 1.95v LN2 @ -120'c || Athlon64 FX-55 CABCE 0516WPMW @ 3916MHz 261x15 1.802v/LN2 @ -40c || DFI LP UT CFX3200-DR || DFI LP UT NF4 SLI-DR || DFI LP UT NF4 Ultra D || Sapphire X1950XT || 2x256MB Kingston HyperX BH-5 @ 290MHz 2-2-2-5 3.94v || 2x256MB G.Skill TCCD @ 350MHz 3-4-4-8 3.1v || 2x256MB Kingston HyperX BH-5 @ 294MHz 2-2-2-5 3.94v

  25. #100
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bay Area, California
    Posts
    702
    Quote Originally Posted by Mechromancer View Post
    Bump for a cool program. I have Vista x64m but Im using an older Central Brain Identifier to change my AuthenticAMD string to a Genuine Intel. I don't want to be discriminated against because I use an AMD CPU by the software.
    Nice... you willing to try running y-cruncher using AuthenticAMD vs. GenuineIntel strings?

    I'd be a good test to see if the Intel Compiler is doing anything funny to discriminate against non-Intel chips...

    You'll need version 0.4.3 or later. I didn't start using the Intel Compiler until sometime between 0.4.2 and 0.4.3.
    Main Machine:
    AMD FX8350 @ stock --- 16 GB DDR3 @ 1333 MHz --- Asus M5A99FX Pro R2.0 --- 2.0 TB Seagate

    Miscellaneous Workstations for Code-Testing:
    Intel Core i7 4770K @ 4.0 GHz --- 32 GB DDR3 @ 1866 MHz --- Asus Z87-Plus --- 1.5 TB (boot) --- 4 x 1 TB + 4 x 2 TB (swap)

Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •