X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Page 5 of 13 FirstFirst ... 2345678 ... LastLast
Results 101 to 125 of 316

Thread: FINALLY! Barcelona(s) + Asus L1N64......

  1. #101
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    Hi!

    I also thought all flavours of Opteron would be coming in new B3 revision, but according to AMD homepage, only 2354/56 is B3's as of now (AMD homepage might be out of date of course, I hope that is the situation really)

    As I said, I had heard that the /B rev of the board has DDPM, however I find that unlikly. I have also heard people getting WS boards with a /B sticker of paper plastered at the end of the L1N64WS, wich make me think it is the exact same board, with a new bios

    s7e9h3n's WS board showing up as a rev /B board supports this theory too IMO

    I believe the B3's will overclock at least as good as the Phenom B3's. (Hopefully even better due to lower TDP)

    According to msimax who have the WS board and Athlon FX's (I'm sure you have noticed his thread here) the boards ain't too happy with HT overclocking, (and K10 ain't either) therefore a multiplier above 10 would be nice for some decent overclock. That would mean a 2354. They'll probably drop in price pretty soon. (I'm hoping)

    Have you been able to overclock your FX's?

  2. #102
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,921
    Quote Originally Posted by LIKMARK View Post
    Hi!

    I also thought all flavours of Opteron would be coming in new B3 revision, but according to AMD homepage, only 2354/56 is B3's as of now (AMD homepage might be out of date of course, I hope that is the situation really)

    As I said, I had heard that the /B rev of the board has DDPM, however I find that unlikly. I have also heard people getting WS boards with a /B sticker of paper plastered at the end of the L1N64WS, wich make me think it is the exact same board, with a new bios

    s7e9h3n's WS board showing up as a rev /B board supports this theory too IMO

    I believe the B3's will overclock at least as good as the Phenom B3's. (Hopefully even better due to lower TDP)

    According to msimax who have the WS board and Athlon FX's (I'm sure you have noticed his thread here) the boards ain't too happy with HT overclocking, (and K10 ain't either) therefore a multiplier above 10 would be nice for some decent overclock. That would mean a 2354. They'll probably drop in price pretty soon. (I'm hoping)

    Have you been able to overclock your FX's?

    the highest htt i got was 300. also kyosen got up to 2.6 using a b1 chip through clockgen

    http://www.oohashi.jp/c-board/file/L..._NB-x8_3-4.png

    so now we have b3 optys and a bios thats lets you oc so i guess im going to join you guys since im getting a ws/b back from asus. worst case scenario $$$ aside a 2356@ 270htt= 3105mhz which i can live with besides the price
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  3. #103
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Northeast Ohio, Where the weather changes every 30 min...
    Posts
    598
    I won't be joining in the fun for a few weeks sadly. I'll probably get whatever the highest binned I can find is. The 2360's are 2.5ghz 105W TDP parts, and I don't mind the extra heat since I plan on learning about watercooling with the system, but if I chicken out I'll at least get some TRUE's with some 1900rpm scythe slipstreams.

    Err...maybe not...$1200 per cpu doesn't sound good when I plan on upgrading to shanghais when they come out...
    Not much to say right now.

  4. #104
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704

    Got my board and opty today :)

    Seems I were right about the rebranding at least


    Bios chip is not soldered


    Opteron 2347 batch CAAUB AA 0734MPM


    Now I need some registered ram...

    Edit: Picture of the board added:
    Last edited by LIKMARK; 05-23-2008 at 03:54 AM.

  5. #105
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Northeast Ohio, Where the weather changes every 30 min...
    Posts
    598
    You got my hopes up only to crush them by saying you don't have memory yet... Can't wait till you do though.
    Not much to say right now.

  6. #106
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    I know I know

    How do you think I feel sitting her like an arse without ram

    Money talks, and they're whispering REALLY low atm... Only got one cpu too yet, but I'll make it up to you. Promise.

  7. #107
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Italy.... tuscany...
    Posts
    80

    L1n64-sli

    Hi guys!
    The best is to see that the situation is getting better
    Having seen LIXMARK's pictures... ASUS made a very bad job...
    they only changed the bios to support barcelonas and the name to increase the price...
    However I own the FX-74 and I overclocked them to 3240MHz (15x215) but usually i keep them to 14 (215x14= ~3000) in order to have the maximum memory speed... (at 15 the memories runs at 750MHz... i don't know why )
    I have the motherboard with the soketed bios.... (that is different from your's as i look....)
    this is an image:



    finally I decided to go with 2350 because my official seller said that AMD replaced every processor in order to keep the "old" problem like a ghost...
    plus I have some friends that will go to america this summer, and i may buy the optys at cheap prices (1€ = 1.6$ woow!!) and getting 2 optys with less than 350€ .....
    I found a reason about the changed name of the motherboard:
    Opteron motherboards are targeted for a buisness partnership, where moneys are the real end... so these motherboards have to be priced up....
    ASUS can't officially add support for optys for partnership laws.... that's all....

    thanks.... for the replies....

  8. #108
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Italy.... tuscany...
    Posts
    80

    LIXMARK's Opty....

    LIXMARK...
    you got a BA step Opteron....

    2347 BA stepping:
    http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AM...L4BGEWOF).html

    "Notes on AMD OS2347WAL4BGE
    OS2347WAL4BGE is an OEM/tray processor
    OS2347WAL4BGEWOF is a boxed processor
    Stepping BA"

    2350 B3 stepping
    http://www.compusa.com/applications/...C-PRICEGRABBER

    "Architecture: 65 nm
    Wattage: 75W
    Stepping: B3 "

    (these links are not intended for commercial purposes...)

    Let me know how it works!! (and overclocks!!!)

  9. #109
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Portugal
    Posts
    411
    LIKMARK's BIOS is soldered.



  10. #110
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    Sorry for the late reply guys, lost my post twice, and got fed up trying to write it again

    Quote Originally Posted by yankeex86x View Post
    LIXMARK...
    you got a BA step Opteron....

    2347 BA stepping:
    http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AM...L4BGEWOF).html

    "Notes on AMD OS2347WAL4BGE
    OS2347WAL4BGE is an OEM/tray processor
    OS2347WAL4BGEWOF is a boxed processor
    Stepping BA"

    2350 B3 stepping
    http://www.compusa.com/applications/...C-PRICEGRABBER

    "Architecture: 65 nm
    Wattage: 75W
    Stepping: B3 "

    (these links are not intended for commercial purposes...)

    Let me know how it works!! (and overclocks!!!)

    I know it's a rev BA. My upgrade path is like this: Either I buy another 2347 rev BA (Hoping for a cheap one off Ebay or something), and upgrade to Shanghai when they comes.
    Or I go straight for a 2354 B3, with another 2354 B3 later. Or I'll wait for Shanghai alltogether.

    I'll probably end up with alternative 1. (Can't wait for months going octo when I already got the board )

    Just to be sure: You got the WS board with blue pci-e slots? Wonder why the difference, an did they change anything else when rebranding them? I think I'll have to send an email to the legendary Asus support.


    Quote Originally Posted by aGeoM View Post
    LIKMARK's BIOS is soldered.
    Yes you are right. My untrained eyes wanted it to be socketed...


    BTW, I have decided on ram, going for the safe one, the "officially verified bladi-bla" Kingston Dualranked 667MHz ECC/REG

  11. #111
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Vancouver,British Columbia, Canada
    Posts
    1,178
    Guess it's time for people to say goodbyes to their BP6's and dual Celeron's
    300a.Hope it works out good Likmark, may the CPU gods send you a miracle
    Good luck with it
    EDIT
    That list has 3 AM2+ opty's
    "supposedly" out in April, where?
    http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/TY...20Opteron.html
    Last edited by SocketMan; 05-26-2008 at 08:24 AM. Reason: wtf


    World Community Grid's mission is to create the world's largest public computing grid to tackle projects that benefit humanity.
    Our success depends upon individuals collectively contributing their unused computer time to change the world for the better.

  12. #112
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,921
    Quote Originally Posted by LIKMARK View Post
    Sorry for the late reply guys, lost my post twice, and got fed up trying to write it again




    I know it's a rev BA. My upgrade path is like this: Either I buy another 2347 rev BA (Hoping for a cheap one off Ebay or something), and upgrade to Shanghai when they comes.
    Or I go straight for a 2354 B3, with another 2354 B3 later. Or I'll wait for Shanghai alltogether.

    I'll probably end up with alternative 1. (Can't wait for months going octo when I already got the board )

    Just to be sure: You got the WS board with blue pci-e slots? Wonder why the difference, an did they change anything else when rebranding them? I think I'll have to send an email to the legendary Asus support.




    Yes you are right. My untrained eyes wanted it to be socketed...


    BTW, I have decided on ram, going for the safe one, the "officially verified bladi-bla" Kingston Dualranked 667MHz ECC/REG
    try to find ddr800 it will help if you if you run into a htt wall
    http://www.provantage.com/kingston-k...g~7KINB126.htm
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  13. #113
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    Quote Originally Posted by SocketMan View Post
    Guess it's time for people to say goodbyes to their BP6's and dual Celeron's
    300a.Hope it works out good Likmark, may the CPU gods send you a miracle
    Good luck with it
    EDIT
    That list has 3 AM2+ opty's
    "supposedly" out in April, where?
    http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/TY...20Opteron.html
    It's the budapests iirc Probably off to oems or whatever
    Quote Originally Posted by msimax View Post
    try to find ddr800 it will help if you if you run into a htt wall
    http://www.provantage.com/kingston-k...g~7KINB126.htm
    Sorry to say, they are too expensive, I'm going for 2*2gb modules

    Edit: And BTW I don't think htt wall is gonna stop my oc first...

  14. #114
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Italy.... tuscany...
    Posts
    80

    L1n64-sli

    Hi!
    After taking a look at my motherboard, and making a comparsion, there are some useless changes:
    a) PCI-E slots are blue in my version (WS), but nothing changed in the PCI-E link (x16-x8-x16-x8) as already seen in the WS/B model.
    b) these boards share the same type of bios chip (PLCC), the only thing that changes is the removability.
    The shared tips of these boards:
    a) memory support (800-667-533-400 - WS) (no800 WS/B)
    b) "the manual is the same" (some writings are obivusly changed without care) and some times the are some tips about the socket L1FX in the WS/B model!!! ; plus the manual obivously show's the WS model instead of the WS/B.
    c)these boards share the same IRQ assigments
    d) the writings (and types) on various chips are the same.
    so, nothing to say... these boards are the same....
    Aircraft Design Workstation
    MB : H8DA3-2 SAS
    CPU: 2x Opteron 2427
    RAM: Kingston 8x2Gb DDR2-800
    VGA: GTX260*2@FX4800 + 2x8400GS
    PSU: LC Arkangel 850W
    HDD: 2x250Gb 1x 500Gb + ......
    CASE: Cosmos 1000
    FAN: ~12 fans...
    HTPC
    MB : K9ND SpeedSter
    CPU: Opteron 2346HE
    RAM : 4gb reg ecc 800
    VGA : GT240 1Gb DDR3

  15. #115
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Italy.... tuscany...
    Posts
    80

    L1n64-sli Ws +2350

    I finally found usefull ram able to overclock the barcelona core....

    http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...800D2D8P6K2/4G

    these are Pc-6400 (DDR2800) reg ram with parity and CL5....
    even if I overclock the 2350 to 2500MHz the memories will run just above their limit (833MHz) so I shouldn't have problems with overclocking
    So, lets go up with these optyes....
    Aircraft Design Workstation
    MB : H8DA3-2 SAS
    CPU: 2x Opteron 2427
    RAM: Kingston 8x2Gb DDR2-800
    VGA: GTX260*2@FX4800 + 2x8400GS
    PSU: LC Arkangel 850W
    HDD: 2x250Gb 1x 500Gb + ......
    CASE: Cosmos 1000
    FAN: ~12 fans...
    HTPC
    MB : K9ND SpeedSter
    CPU: Opteron 2346HE
    RAM : 4gb reg ecc 800
    VGA : GT240 1Gb DDR3

  16. #116
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    cl6

  17. #117
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,921
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  18. #118
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    Lol look at the picture: http://www.ewiz.com/photogallary.php...800RB1G_LG.GIF

    DDR2 800MHz PC25300??? Probably a typo though

    Too bad they don't come in 2gb modules.

    BTW: Is it the boards limitations that limits the L1 platform to 8 gigs of ram, or is it the dimms density that does it? If I installed 4*4gb modules, would I still only get 8 gigs of ram?

    Edit: Link: http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...533D2Q8R4K2/8G
    Last edited by LIKMARK; 05-26-2008 at 10:51 PM. Reason: providing links

  19. #119
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Italy.... tuscany...
    Posts
    80

    The Revelation.....

    Hi guys!
    I found some info about the rebrand over L1N64-SLI (no /B) made by asus.

    http://it.babelfish.yahoo.com/transl...nTrUrl=Traduci


    original japanese
    http://plusd.itmedia.co.jp/pcuser/ar...1/news097.html


    Plus you can read: "There is with “/B” in type turn end, but as for hardware constitution being the completely same as L1N64-SLI WS which is shipped until recently"

    Let's go with the final (and official) 0.501 bios from asus.... and we'll overclock as much as possible!!!
    Aircraft Design Workstation
    MB : H8DA3-2 SAS
    CPU: 2x Opteron 2427
    RAM: Kingston 8x2Gb DDR2-800
    VGA: GTX260*2@FX4800 + 2x8400GS
    PSU: LC Arkangel 850W
    HDD: 2x250Gb 1x 500Gb + ......
    CASE: Cosmos 1000
    FAN: ~12 fans...
    HTPC
    MB : K9ND SpeedSter
    CPU: Opteron 2346HE
    RAM : 4gb reg ecc 800
    VGA : GT240 1Gb DDR3

  20. #120
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,921
    my board finally came and it has a soldered bios chip oh well . now i got to see if it will run my FXs with reg ram till i get my barcys
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  21. #121
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Northeast Ohio, Where the weather changes every 30 min...
    Posts
    598
    I think there was a price drop at newegg regarding the 2356's. oem's of the chip are now in the $400 range. The retail one is still in the $600 range, but if you buy them for this board you don't use stock cooling anyway .
    Not much to say right now.

  22. #122
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,921
    i noticed that too. but whats up with the $7 difference between the 2354 and 2356 i wish i the $$$ to jump on 2 right now bfore they change the price.
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  23. #123
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    Got around ordering ram for my setup a few days ago. Ended up with these. No e-tailers in Norway have them in stock though, so I'm in for a wait, but then I'll have a little oc headroom at least. Wonder when the 2360 comes into the channels btw

  24. #124
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Italy.... tuscany...
    Posts
    80

    New memory...

    Hi guys....
    I'm worried about memory...
    The memory that both me and LIXMARK posted ( http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...800D2D8P6K2/4G ) are dual rank x8 memories.
    I'm worried if we can put these modules on our motherboards (WS & WS/B).
    As i remember these are 4Gb (2Gb x2) 800MHz DDR2 PC2-6400 CL6 Reg wParity.
    If I take a look at the single rank memories, the price rises up.
    (the higher price are still better in this case?)
    can someone open my eyes? !

    1. are those modules supported by socket F?
    2. are dual rank memories better for overclock?
    3. what is better to choose (single or dual) ?

    thanks so much guys, in two weeks i'll receve the 2350 B3 for my WS, so i'd like to know what memories are compatible to better overclock the processor.....
    Last edited by yankeex86x; 06-09-2008 at 09:32 AM.
    Aircraft Design Workstation
    MB : H8DA3-2 SAS
    CPU: 2x Opteron 2427
    RAM: Kingston 8x2Gb DDR2-800
    VGA: GTX260*2@FX4800 + 2x8400GS
    PSU: LC Arkangel 850W
    HDD: 2x250Gb 1x 500Gb + ......
    CASE: Cosmos 1000
    FAN: ~12 fans...
    HTPC
    MB : K9ND SpeedSter
    CPU: Opteron 2346HE
    RAM : 4gb reg ecc 800
    VGA : GT240 1Gb DDR3

  25. #125
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    I asked some of the same questions on 2cpu forums.

    You probablye have seen that the ram linked to is not on the WS/B supported ram list, but identical ram with lower frequency is supported, so I think it's ok. Time will show.

    BTW: the e-tailer I used still don't have my ram in stock..........

Page 5 of 13 FirstFirst ... 2345678 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •