Page 1 of 16 123411 ... LastLast
Results 1 to 25 of 380

Thread: Barcelona Opteron 2350(B1) arrived

  1. #1
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345

    Barcelona Opteron 2350(B1) arrived

    Finally I've received s7e9h3n's Barcelona - Opteron 2350(B1) this morning

    The images is partially masked as these are not mine, just borrowed.


    This is my system, ASUS KFSN4-DRE.
    I've just tried with 1 CPU
    ...this CPU cooler is too wider a bit, two of same coolers can't fit this board at the same time...


    This is BIOS screen shot.
    Split Power Plane(now it's called DDPM: Dual Dynamic Power Management) is supported
    on this board, KFSN4-DRE...it looks working fine with north-bridge clock at 1.8GHz.


    I tried SuperPI 1M with 1 and 2 memory modules.
    39.750s in 1 module operation,
    38.968s in 2 modules operation,
    so it looks working dual-channel mode in 2 modules operation.
    CPU-Z shows Single for both case...Fracnk can improve it soon, I believe
    A small window located left side in these screen-shot is FELIX's test program.
    Also FELIX is working for proper detection of memory access mode in his MemSet



    Now, OC time...very mild though
    I could reach 2.4G with default Vcore and normal air-cooling(no assist with air-conditioner).

    SuperPI 1M


    CineBench10


    ...stay tuned
    Last edited by kyosen; 11-02-2007 at 04:33 PM. Reason: maintenance for URL of images

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    BEYOND THE SUN - SCOTLAND
    Posts
    476
    Nice one mate....now we want 2.8ghz-3.5ghz please

  3. #3
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Norway
    Posts
    704
    At last some oc'ing of these beauties. Keep it coming. Me too want 2.8 - 3Ghz!!

  4. #4
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Dallas, TX USA
    Posts
    1,474
    is the DDPM really the split power planes, or is it just for setting different voltages to each socket? and can you post a screenshot of the bios page with that information?

    also, why does cpu-z show the HT link as 200 and 240? is that a cpu-z error, or worse?

    thank you sir
    Athlon XP-M 2500+ 0343MPMW The King is Dead!
    Phenom II X6 1090T 1025GPMW Long Live the King!

    -------------------------------------------
    I'm from the church of the operating room

  5. #5
    It is 7 second faster in super pi with just 400mhz up
    Awsome

  6. #6
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,314
    yeah, the performance increases are way above normal scaling for 400mhz, for both spi and cinebench. the enigma of k10 continues...
    Core i7 920 3849B028 4.2ghz cooled by ek hf | 6gb stt ddr3 2100 | MSI HD6950 cf cooled by ek fc | Evga x58 e760 Classified | 120gb G.Skill Phoenix Pro | Modded Rocketfish case + 1200w toughpower | mcp 655 pump + mcr 320 + black ice pro II

  7. #7
    Fused
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Malaysia
    Posts
    2,789
    kyosen.. give em ln2.. see if there any coldbug or not..

  8. #8
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2005
    Location
    [EU] Latvia, Jelgava
    Posts
    1,739
    32sec for 2.4Ghz AMD and very slow ram is awesome! Also this is server stuff, desktop stuff would be faster.
    IIRC 3Ghz K8 with same ram could do 32sec spi1m.

  9. #9
    k|ngp|n/Sham my brothers
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Athens---Hellas
    Posts
    5,797
    Quote Originally Posted by tictac View Post
    kyosen.. give em ln2.. see if there any coldbug or not..
    I think it only needs a single stage to find out that.....
    INTEL PWA FOR EVER

    Dr. Who my arss...

    .........



  10. #10
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    No(r)way
    Posts
    467
    That is some strange scaling going on there
    Looking forward to more tests!
    Obsolescence be thy name

  11. #11
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Devon
    Posts
    3,425
    Thanks Kyosen for bringing first serious Barcelona overclock!

    can you run latency tests on stock and OC for comparision? THX!

    PS. Can someone write here resoults from CinemaR10 picture coz it's not loading on my PDA...
    RiG1: Ryzen 7 1700 @4.0GHz 1.39V, Asus X370 Prime, G.Skill RipJaws 2x8GB 3200MHz CL14 Samsung B-die, TuL Vega 56 Stock, Samsung SS805 100GB SLC SDD (OS Drive) + 512GB Evo 850 SSD (2nd OS Drive) + 3TB Seagate + 1TB Seagate, BeQuiet PowerZone 1000W

    RiG2: HTPC AMD A10-7850K APU, 2x8GB Kingstone HyperX 2400C12, AsRock FM2A88M Extreme4+, 128GB SSD + 640GB Samsung 7200, LG Blu-ray Recorder, Thermaltake BACH, Hiper 4M880 880W PSU

    SmartPhone Samsung Galaxy S7 EDGE
    XBONE paired with 55'' Samsung LED 3D TV

  12. #12
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Space
    Posts
    769
    Quote Originally Posted by Frodin View Post
    That is some strange scaling going on there
    Looking forward to more tests!
    The scaling is down to the cache/IMC that changes speed with memory timing and/or CPU speed. Well I think that's what I read somewhere.

    So yes, the scaling of applications that use cache will show strange results.

  13. #13
    Quote Originally Posted by hipro5 View Post
    I think it only needs a single stage to find out that.....
    X1900XTX and X1800XTX were coldbuggers and i remember people fearing the HD2900 bugging like hell, now people are complaining that they can't cool them

    I hope the same will happen for K10

  14. #14
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2007
    Location
    There's no place like 127.0.0.1, Brazil
    Posts
    889
    Nice run kyosen, looking for more results.

  15. #15
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    425
    superpi times remember me to A64 Venice @ 2.8Ghz or somewhere near it
    hope it can scale much higher

    thx for sharing

    CPU : Phenom II X2 550BE @ X4 4GHz 0922CPMW
    Mobo : Gigabyte MA770T-UD3P
    RAM : Patriot PC10600 D9 GTS 4GB kit
    VGA : Manli 9600GT OC Ed 512MB
    PSU : Corsair VX550w
    SC : Behringer UCA200 mod






  16. #16
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Portugal
    Posts
    117
    Not bad...not bad at all.... 400MHz without touching the vCore sounds good, and the scaling is looking good, also...

    Maybe now we can see the "good" side of the K10...

    Keep us updated...
    Sorry for my poor english.

  17. #17
    Quote Originally Posted by wedfighter View Post
    superpi times remember me to A64 Venice @ 2.8Ghz or somewhere near it
    hope it can scale much higher

    thx for sharing
    2.6ghz actually could do the trick with BH-5 at high speeds..

  18. #18
    k|ngp|n/Sham my brothers
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Athens---Hellas
    Posts
    5,797
    Quote Originally Posted by BeardyMan View Post
    X1900XTX and X1800XTX were coldbuggers and i remember people fearing the HD2900 bugging like hell, now people are complaining that they can't cool them

    I hope the same will happen for K10
    The 2900XT was designed by ATI and NOT AMD....
    INTEL PWA FOR EVER

    Dr. Who my arss...

    .........



  19. #19
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    296
    Quote Originally Posted by kyosen View Post
    ...stay tuned
    Good show so far Kyosen. I'll stay tuned. Keep tuning that rig.
    Bruno's Junker
    OPTY 165 @ 2.9G
    ASSROCK 939Dual Sata2
    512mb Xerox Samsung PC2100
    512mb Corsair PC3200 Value Ram
    Ancient HDD, CDRW, DVD and Floppy
    Antique Gateway ATX Tower (cover not included)

  20. #20
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    USSR
    Posts
    294
    Interesting results. I think we will be quite surprised when we can bench >3 Ghz Phenoms + oced memory.

  21. #21
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Madison, TN
    Posts
    934
    And they said that K10 wouldn't overclock. Nice job, great scores. Waiting to see more great stuff. Thanks.

  22. #22
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Ayia Napa, Cyprus
    Posts
    1,357
    At last someone is overclocking a K10, wipeeeeeee

    that took toooo long coming now hopefully we will be able to get our fix, heeheheee

    Looking forward to the results and the mysterious K10 scaling
    24/7 Settings - Closed Case Rig
    Prime95 | Custom 14000mb | Stable +6 hrs
    SeaSonic X750 Gold 750W
    MSI X370 XPOWER Gaming Titanium
    Ryzen 5 2600X | AUTO | LLC 1
    GSkill TridentZ F4-3600C15D-16GTZ @ 3200 mhz | 1.36v | 14-14-14-14-30-44-303
    Asus GTX 780 DCII OC @ 1332/3522 mhz | 1.3v
    Samsung 960 EVO 500GB
    EK-FB MSI X370 XPower RGB Monoblock | 1/2" ID
    Swiftech D5 MCP655 | EK-XRES 100 Revo D5
    Alphacool NexXxoS UT60 280 | 4 x Scythe GT AP-15 @ 5v
    Thermochill PA120.3 | 1 x SST-FN123 | 2 x Scythe GT AP-15 | @ 5v

  23. #23
    Wanna look under my kilt?
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Glasgow-ish U.K.
    Posts
    4,509
    Pics removed coz its not a fair comparison.

    Sorry!
    Last edited by K404; 10-25-2007 at 05:14 AM.
    Quote Originally Posted by T_M View Post
    Not sure i totally follow anything you said, but regardless of that you helped me come up with a very good idea....
    Quote Originally Posted by soundood View Post
    you sigged that?

    why?
    ______

    Sometimes, it's not your time. Sometimes, you have to make it your time. Sometimes, it can ONLY be your time.

  24. #24
    K404

    you seem to miss something

    K10 barca has L2 512Kb cache , L3 does nothing fro superpi.

    Therefor the result is good at 2.4ghz

  25. #25
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Madison, TN
    Posts
    934
    Just a quick look, you're 100 mhz faster and with much better memory timmings. Try running it at 2.4G at the same timmings as Kyosen, then post your score.

Page 1 of 16 123411 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •