Results 1 to 18 of 18

Thread: Nvidia releases ForceWare 163.44

  1. #1
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    124

    Nvidia releases ForceWare 163.44

    As predicted, the Green Goblin of Santa Clara has released a new ForceWare driver, just in time for the unveiling of the PC demo of BioShock. The ForceWare 163.44 Beta comes with support for the GeForce FX, 6, 7 and 8 series cards and features:

    - Single GPU and NVIDIA SLI technology support on DirectX 9, DirectX 10, and OpenGL for GeForce 6, 7, and 8 series
    - Improved compatibility for Bioshock.
    - Numerous game and application compatibility fixes.
    - Added PureVideo HD decode acceleration for GeForce 8600, 8500 and 8400 series GPUs. (only for Windows XP versions)

    Source & download: http://www.tcmagazine.com/comments.p...=15789&catid=3

    Nzone link - http://www.nzone.com/object/nzone_do...etadriver.html

  2. #2
    Xtreme Enthusiast comment's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    aarhus, denmark...
    Posts
    534
    Quote Originally Posted by nVidia
    Improved compatibility for Bioshock.


    Thanks, Marduk_25!
    • DFI LANParty LT X38-T2R Rev. AA1
    • Core 2 Duo E8500 @ 4009MHz, 1.31V
    • TRUE @ 2x Scythe S-Flex SFF21F, 5V
    • 4 x 2GB G.Skill Pi PC2-8800
    • MSI R4870X2-T2D2G-OC
    • 3x 74GB Raptor ICH9R Raid0 @ 128KB Stripe Size
    • Plextor PX-716SA/T3KB DVD-RW
    • Auzen X-Fi Prelude @ TI OPA637AU - Thule - Dali/Ultimate Ears - Argento
    • SilverStone OP700
    • CM Stacker 830 Evo
    • Eizo FlexScan HD2441W - Audioquest DV-X
    • WinVista Ultimate 64bit SP1

  3. #3
    Xtreme Guru RPGWiZaRD's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Finland
    Posts
    4,326
    What I would like to know if 8800 series users with the alt+tab bug has got the prob fixed installing this driver cuz I had a similiar bug with my 7900GTO in one application and this is the first driver since v94.20 or 93.71 that works normally. I think the problem I've had may be related so it's worth a try.

    BioShock demo FPS went up about 3~5 in average FPS.
    Last edited by RPGWiZaRD; 08-21-2007 at 06:00 AM.
    Intel® Core i7-860 @ 4.1 GHz ¦ Gigabyte GA-P55-UD5 ¦ G.Skill Ripjaws 2x2GB @ DDR3-2340 9-10-9-24 ¦ Gigabyte GTX 460 OC 1GB @ 880/1760/2000 MHz ¦ Corsair HX 750W ¦ ViewSonic VX2268wm 120Hz LCD ¦ CoolerMaster Hyper 212 Plus ¦ Audigy 2 ZS w/ kX Audio drivers ¦ Sony MDR-XB500 ¦ Logitech MX-518 ¦ Win 7 x64 Professional ¦ 500GB, 640GB, 750GB & 2x1.5TB

    If all people would share opinions in an objective manner, the world would be a friendlier place

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Virginia
    Posts
    13
    yeah the alt+tab issue is really annoying, it crashes a few game I play occasionally, I'll install it when I get home and see if it continues to do it

  5. #5
    Xtreme Guru RPGWiZaRD's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Finland
    Posts
    4,326
    I was talking about the FPS related alt+tab issue.

    http://youtube.com/watch?v=xcn6QDf6624
    Last edited by RPGWiZaRD; 08-21-2007 at 05:38 AM.
    Intel® Core i7-860 @ 4.1 GHz ¦ Gigabyte GA-P55-UD5 ¦ G.Skill Ripjaws 2x2GB @ DDR3-2340 9-10-9-24 ¦ Gigabyte GTX 460 OC 1GB @ 880/1760/2000 MHz ¦ Corsair HX 750W ¦ ViewSonic VX2268wm 120Hz LCD ¦ CoolerMaster Hyper 212 Plus ¦ Audigy 2 ZS w/ kX Audio drivers ¦ Sony MDR-XB500 ¦ Logitech MX-518 ¦ Win 7 x64 Professional ¦ 500GB, 640GB, 750GB & 2x1.5TB

    If all people would share opinions in an objective manner, the world would be a friendlier place

  6. #6
    Xtreme Member bigdaddy25fb's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Indiana
    Posts
    247
    Sweet. Grabbing this.

  7. #7
    L-l-look at you, hacker. SoulsCollective's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    4,638
    Damn. On XP Stalker still lags like on the 7900GS with DX9 lighting, and System Shock II is still broken.
    Rig specs
    CPU: i7 5960X Mobo: Asus X99 Deluxe RAM: 4x4GB G.Skill DDR4-2400 CAS-15 VGA: 2x eVGA GTX680 Superclock PSU: Corsair AX1200

    Foundational Falsehoods of Creationism



  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Virginia
    Posts
    13
    Quote Originally Posted by RPGWiZaRD View Post
    I was talking about the FPS related alt+tab issue.

    http://youtube.com/watch?v=xcn6QDf6624
    Never had that issue, what happens to me is if alt tab out then back in, it will load the game yet the task bar is still displayed at the bottom of my screen, screen is black but I have control in the game, as if if i move i can hear myself move etc, but it is just a black screen. Either way I hope it fixes both issues.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    68
    So it still hasn't fixed the frame drop thing? I thought it was only a problem with 8000gts320's or is that just me thinking that...

    But for the rest, it works like a charm. The others one before this release screwed a few things up for me.
    But this one DOES still have a problem with DiRT. It doesn't start up anymore, it did fine with releases from a few months ago though
    AMD Phenom II X4 940 @ 3,75GHz 1,55v
    Asus M3A32 MVP Deluxe
    4 x 2GB OCZ @ 1000MHz 5-5-5-12-20
    nVidia GTX295 @ 675/1450/2200
    3 x 750GB Samsung F1 Spinpoint
    Windows Vista Ultimate 64

  10. #10
    Xtreme Member mele's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Statesboro, GA USA
    Posts
    412
    These drivers FVCKING SUCK!!!!

    Crashed/Locked up on me playing BF2 3 times and then I could not even connect to the EA account server.

    Reloaded 162.22 and all is working fine. Nothing elase has been installed or changed.

    Mel
    MB: Asus Maximus V Extreame /SLI / Bios ver:1903 / Cpu:i7 2600k @ 4.6Ghz (24/7) (1.34), FSB 100x46
    Ram: GSkill PC3-17000 2x8Gb @ 2133MHz, 9-11-11-31, 1.6v
    Gfx: 2 ea EVGa 480GTX HydroCopper SLI/ Mon: 2 ea Dell 2407 FPW LCD 24" Widescreen
    SSD: Corsair G Force 3 240 GB
    PSU: Corsair HX1000W
    Cooling: Cpu: XSPC Raystorm / Swiftech MPC655 / 1X360 BI II RAD & 1X240 BI II RAD
    Temps: Cpu: 26c Ambient / 28c @ Idle / 68c @ 100% Load (Folding) | 2 480hc 75c @ 100%

  11. #11
    I am Xtreme safan80's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    U.S.A.
    Posts
    4,744
    these drivers are basicly for bioshock only. wait until the next release to play other games. They're on nzone.com(nvidia's beta site) not nvidia.com so don't expect much out of these.


    Asus Z9PE-D8 WS with 64GB of registered ECC ram.|Dell 30" LCD 3008wfp:7970 video card

    LSI series raid controller
    SSDs: Crucial C300 256GB
    Standard drives: Seagate ST32000641AS & WD 1TB black
    OSes: Linux and Windows x64

  12. #12
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    2,589
    Man im getting lock ups in world of warcraft now and im still on 162.18...

    this driver release is a beta yet they say..

    Numerous game and application compatibility fixes. Please read the release notes for more information on product support, feature limitations, driver fixes and known compatibility issues.
    So should I update to these?

    Im running an XFX 8800 ultra 675/1667/2300 on stock cooling with a good exhaust setup for the heat dump the card makes aside from the crappy stock cooling thats included with this card.

    Part of me thinks the stock cooling just needs to be replaced even with the cooling setup Ive made the temps get as high as 69/70C on full load however world of warcraft I know wont throw it full load ever even on all high settings and maxed resolution.... so what to do?

  13. #13
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Ontario
    Posts
    2,808
    Try the 162.50 drivers for WoW. I built a system for a friends dad who was having lockups in WoW using 162.18. I installed the newer 162.50 and he said he hasn't had a lock up.... yet. I hope it stays that way.
    Silverstone Temjin TJ-09BW w/ Silverstone DA750
    Asus P8P67
    2600K w/ Thermalright Venomous X Black w/ Sanyo Denki San Ace 109R1212H1011
    8GB G.Skill DDR-1600 7-8-7-24
    Gigabyte GTX 460 1G
    Modded Creative X-Fi Fatal1ty w/ Klipsch Promedia 2.1
    1 X 120GB OCZ Vertex
    1 X 300GB WD Velociraptor HLFS
    1 X Hitachi 7K1000 1TB
    Pioneer DVR-216L DVD-RW
    Windows 7 Ultimate 64


    Quote Originally Posted by alexio View Post
    From the hip and aim at the kitchen if she doesn't approve your purchases. She'll know better next time.

  14. #14
    Xtreme Member `danny's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    448
    These drivers have worked very well for me on my 8800GTS. Played 4 hours of BF2:SF last night and some Quake Wars without any FPS issues or driver crashes.
    Intel Core i7 2600K~stock for now
    ASUS P8Z68 Deluxe
    2x4GB Patriot Viper@DDR3 1600
    MSI Twin Frozr II GTX 570~stock for now
    OCZ GameXStream 700W PSU
    Thermalright Ultra 120 Extreme
    Logitech G15 & MX518
    Thermaltake Armor Series
    SPDIF out (optical) --> Headroom 2005 DAC --> Little Dot II++ --> Senn HD595s

  15. #15
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    271
    14281 3dmark06 with 162.18
    14382 3dmark06 with 163.44

  16. #16
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    2,589
    Quote Originally Posted by cantankerous View Post
    Try the 162.50 drivers for WoW. I built a system for a friends dad who was having lockups in WoW using 162.18. I installed the newer 162.50 and he said he hasn't had a lock up.... yet. I hope it stays that way.
    thanks will try that.

    Quote Originally Posted by Borgod View Post
    14281 3dmark06 with 162.18
    14382 3dmark06 with 163.44
    verified links???

    also it seems like that is just about inside margin of error... might be not though..... need to see the links.

  17. #17
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Virginia
    Posts
    13
    I tried it and i had a 15 fps loss in cs 1.6. Never crashed but everything was choppy for me even moving windows around etc.

  18. #18
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2006
    Location
    Austria
    Posts
    532
    Quote Originally Posted by jgigz View Post
    I tried it and i had a 15 fps loss in cs 1.6. Never crashed but everything was choppy for me even moving windows around etc.
    you mean it dropped from 300 to 285? I cannot imagine that any recent system doesn't get decent fps in cs (100+, will be capped in multiplayer prolly..) and if you don't have a recent graphics card, maybe you should think more about your driver update. the drivers were optimised for the most common cards, if you install them on older hardware you will get a huge performance decrease (that's what I have experienced with a gefore 4 ti4200 - using 4x drivers for best performance )
    Quote Originally Posted by freecableguy
    the idiots out number us 10,000:1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •