X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Page 52 of 54 FirstFirst ... 242495051525354 LastLast
Results 1,276 to 1,300 of 1337

Thread: [18th Anniversary] Asus Black Pearl - P5k-Premium Testing Report

  1. #1276
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Ireland
    Posts
    273
    Quote Originally Posted by w2richwood View Post
    have you tryed clearing cmos by pulling power from wall then remove the cmos battery and setting ctr jumper on 2/3 for 10 to 20 min.s
    Rich
    Yep sure have, I guess this really is a head scratcher. And the board was going so good too up until this..

  2. #1277
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alta Loma Ca.
    Posts
    308
    have you bench test it with just the cpu one stick of ram and video card
    Rich
    if that dont work make sure you hook up a case specker and try it without any ram see if you get any beep's
    Last edited by w2richwood; 10-04-2008 at 08:57 AM.
    rampage 2 extreme cpu 17920 Do memory kingston 1600 1x3 video ati 4890 1gig psu corsair 750 Tx cooled by ultra120extreme 120 fan @2000 rpm 2xraptors in raido
    case CM storm sniper

    My Heatware

  3. #1278
    Registered User
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    8

    New Bios 802

    I don't know if you're all aware, but BIOS 802 is up on the Asus download site.
    Version 0802:
    Description P5K Premium/WiFi-AP BIOS 0802
    1. Fix the system may show "Failed to flash!" in CrashFree.
    2. Fix Realtek Lan function may not function in Vista and WinXP when AI-NET2 is enabled then disabled in BIOS.

  4. #1279
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    15

    Smile

    Has anyone tested the new 802 bios? Thanks

  5. #1280
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alta Loma Ca.
    Posts
    308
    i've been using it for three day's all seem's well oc no better but just as good haven't seen any real change's
    Rich
    rampage 2 extreme cpu 17920 Do memory kingston 1600 1x3 video ati 4890 1gig psu corsair 750 Tx cooled by ultra120extreme 120 fan @2000 rpm 2xraptors in raido
    case CM storm sniper

    My Heatware

  6. #1281
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    15
    Thanks for the info. I might not update just to keep my Vista SLIC tables (which I own a legitimate license, I just don't want to use my serial number :P)

  7. #1282
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Canterbury, UK
    Posts
    1,103
    If you own a legit key just use it? Or maybe just add the SLIC to the new bios?


    | Asus nVidia 580 GTX @ 850MHz |
    | Windows 7 x64 Ultimate | Mac OS X 10.6.8 | Mac OS X 10.7.2 |
    | Intel Core i7 970 @ 4.2GHz | Gigabyte X58A-UD9 | 12GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 |
    | HTC HD2 | MIUI 1.10.21 | Android 2.3.7 | TyTung 12.4 Kernel |



    New Builds Coming Soon..

  8. #1283
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alta Loma Ca.
    Posts
    308
    dont think your missing anything by not updating to 0802 bios it seem's the same as 0702 to me
    Rich
    rampage 2 extreme cpu 17920 Do memory kingston 1600 1x3 video ati 4890 1gig psu corsair 750 Tx cooled by ultra120extreme 120 fan @2000 rpm 2xraptors in raido
    case CM storm sniper

    My Heatware

  9. #1284
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by kup View Post
    If you own a legit key just use it? Or maybe just add the SLIC to the new bios?
    @kup,

    I don't want to have to call MS because I reformated my pc too many times ( I do that too often :P). SLIC solution = register ASUS certificate, enter OEM serial, instant activation without internet Also I'm using a premodded bios that was known to work. I don't want to have to be forced to upgrade my system and I don't have a SPI flasher to fix it up if something goes wrong :P I'm a lazy guy, and TRUE 120's don't help

    @w2richwood

    Thanks again.
    Last edited by Tomboy; 10-15-2008 at 08:31 PM.

  10. #1285
    Registered User
    Join Date
    May 2007
    Location
    Romania
    Posts
    63
    Yes same issues overhere 2 using bios 0802, e8400 and 2 gb ram corsair c4dhx, after i power down the board completly (by umplugging the power cord) , no video post for me. Also if i put the memory modules on the black slots the pc hangs after usb checking and afterwards no post for me, only if i reset the bios
    . Seems fine though running the memory in the yellow slots, still has problems with Samsung 750gb hdd ahci no raid, event viewer errors and random BSOD . Big dissapointment the p5k inside senzor comming from an old abit ab9 quadgt which got 3 times more inside information than the black pearls. By the way with eist and c1e on only if i let the cpu vcore on auto, the vcore will go down to 1.05 as on abit ab9 quadgt , but if i put it my self the vcore wont go any lower(( good old abit( vcore on auto on asus is 1.264v for 9 x400, working vcore for 9 x 400 tested stable on abit and on the black pearl 1.215v(
    Otherwise a rock board, able to boot with my e8400 without any issues @ 550x 7
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Hardc0r3; 01-06-2009 at 09:44 AM.

  11. #1286
    Registered User
    Join Date
    May 2007
    Location
    Romania
    Posts
    63
    new bioses are available from asus, anyone tested them?

  12. #1287
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alta Loma Ca.
    Posts
    308
    nope why fix someting that's not broke i'm happy where i'm at with my e8400
    Rich
    rampage 2 extreme cpu 17920 Do memory kingston 1600 1x3 video ati 4890 1gig psu corsair 750 Tx cooled by ultra120extreme 120 fan @2000 rpm 2xraptors in raido
    case CM storm sniper

    My Heatware

  13. #1288
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    106
    It overclocks better. I was stuck at 530 FSB 8.X multi for 4.25ish Ghz. Now am at 4.47 Ghz 8.5 mutli. WAS at 4..5 Ghz OCCT stable....but I fubared it. Will get it back there with a bit of tinkering. Guys on asus forums are claiming around 15% OC improvement.
    Last edited by lochabar; 01-21-2009 at 04:35 AM. Reason: add info
    Asus Z87 Deluxe
    Intel I7 4770K/CM Eisberg 240L
    16G (2X8) Corsair Vengance Pro DDR3 1600 CMY16GX3M2A1600C9
    Corsair HX 850wt PSU
    2X Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    1X Corsair Neutron GTX 240GB SSD
    1 Seagate SATA3 2TB HDD
    EVGA GTX780 sc
    Creative SB ZXR
    CM HAF XM case
    Asus VG248 24" 3D LCD monitor
    Audioengine A5+speakers/AS8 sub
    Win8 Pro

  14. #1289
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    106
    This new BIOS is no joke. I can get 9.0x/500 FSB and 8.5x/530 FSB OCCT stable now. That was impossible for me with 0802. Screenies here:

    http://www.xtremesystems.org/forums/...postcount=5422

    and here:

    http://www.xtremesystems.org/forums/...postcount=5430
    Asus Z87 Deluxe
    Intel I7 4770K/CM Eisberg 240L
    16G (2X8) Corsair Vengance Pro DDR3 1600 CMY16GX3M2A1600C9
    Corsair HX 850wt PSU
    2X Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    1X Corsair Neutron GTX 240GB SSD
    1 Seagate SATA3 2TB HDD
    EVGA GTX780 sc
    Creative SB ZXR
    CM HAF XM case
    Asus VG248 24" 3D LCD monitor
    Audioengine A5+speakers/AS8 sub
    Win8 Pro

  15. #1290
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    North America
    Posts
    953
    Are you talking about the 901 or the 1001? I am still on the 802 and could always use a better one in terms of clocking.

  16. #1291
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    106
    The 1001.
    Asus Z87 Deluxe
    Intel I7 4770K/CM Eisberg 240L
    16G (2X8) Corsair Vengance Pro DDR3 1600 CMY16GX3M2A1600C9
    Corsair HX 850wt PSU
    2X Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    1X Corsair Neutron GTX 240GB SSD
    1 Seagate SATA3 2TB HDD
    EVGA GTX780 sc
    Creative SB ZXR
    CM HAF XM case
    Asus VG248 24" 3D LCD monitor
    Audioengine A5+speakers/AS8 sub
    Win8 Pro

  17. #1292
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    North America
    Posts
    953
    I might have to check that out even though my current 802 works rather well, my max bench able FSB is 588 with this new 823A221 8600.

  18. #1293
    Registered User
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Prokuplje, Serbia
    Posts
    23
    I use 1001 BIOS and I'd tested and all passed very well.This is my result with stock cooler and open case:
    Attached Images Attached Images

  19. #1294
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alta Loma Ca.
    Posts
    308
    i've been using bios 1001 since it came out clocks back up where they were no better then 0802 far as i can see no changes in bois
    Rich
    rampage 2 extreme cpu 17920 Do memory kingston 1600 1x3 video ati 4890 1gig psu corsair 750 Tx cooled by ultra120extreme 120 fan @2000 rpm 2xraptors in raido
    case CM storm sniper

    My Heatware

  20. #1295
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Norway
    Posts
    182

    Nwe bios

    Looks like there's a new bios avalible - 1101.
    P5K Premium/WiFi-AP BIOS 1101
    1. Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
    2. Fix the display priority may be incorrect when plugging two PCIE VGA cards.
    Support added for:
    Q8200S rev. R0
    Q9400S rev. R0
    Q9550S rev E0. (Bold by me)

    What does 'S' means??
    ASUS P5K Premium 2.00G/A02 - Bios 1101
    Q9650 @ 4.0@1.30 - 24/7
    Corsair 4 x 2048 8500 C5
    ASUS HD 6950 2 GB.
    Cooling: PA 120.3 w/ shroud. (CPU / GPU / NB)
    Mist 800W
    Lian Li PC-A7010

  21. #1296
    Registered User
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Prokuplje, Serbia
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by roger_h99.nor View Post
    Looks like there's a new bios avalible - 1101.


    Support added for:
    Q8200S rev. R0
    Q9400S rev. R0
    Q9550S rev E0. (Bold by me)

    What does 'S' means??
    Processors with S have 65W thermal Design Power, no S have 95W.
    Intel E6500@3,3GHz, Asus P5K Premium Black Pearl 18th Anniversary Edition, Geil 2x1GB & OCZ Titanium 2x1GB XTC 4-4-4-12 800MHz, Asus ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5, Kingston SSDNow HyperX 3K-SH103S3/120G+WD Scorpio Black 750GB, Corsair HX520W, Samsung 961BF, noname open case, MGE UPS PC500, Win7+SP1 Ultimate x64 lite, Sony P200

  22. #1297
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alta Loma Ca.
    Posts
    308
    i'll most likely try it later on i just can't stand not trying new bios
    rampage 2 extreme cpu 17920 Do memory kingston 1600 1x3 video ati 4890 1gig psu corsair 750 Tx cooled by ultra120extreme 120 fan @2000 rpm 2xraptors in raido
    case CM storm sniper

    My Heatware

  23. #1298
    V3 Xeons coming soon!
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    New Hampshire
    Posts
    33,455
    I put in 1001 two weeks ago to see if it would recognise a new chip.. Talk about painless..
    This is on air in a 72F room with a TRUE and 87cfm 120x38mm fan and this wasn't max, just what I got to in 10-15 mins of playing around..
    Attached Images Attached Images
    Crunch with us, the XS WCG team
    The XS WCG team needs your support.
    A good project with good goals.
    Come join us,get that warm fuzzy feeling that you've done something good for mankind.

    Quote Originally Posted by Frisch View Post
    If you have lost faith in humanity, then hold a newborn in your hands.

  24. #1299
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    198
    everyone, i need some help with this system.

    I bought this board 2nd a while ago and it was tested ok.
    the setup is,

    OS drive 320GB 3200AAKS WD caviar blue
    Data drives WD GP 1TB x2
    rams team xtreem 1066mhz 2x1gb
    psu corsair vx550w
    dvdrw lite-on cant remember model number.

    OS Windows XP SP2.
    ati drivers 9.2


    for some reason the system is incredibly sluggish in operations. opening a movie file seems slower than my ibm laptop.
    opening a folder within the data drives takes ages to complete.
    task mgr does not show any resource hog.

    the bios' sata config sets the drives at IDE.
    AHCI and RAID does not allow the system to boot normally. just says error loading OS for AHCI.

    i didnt install the raid drivers or intel matrix storage though.

    HD tune results




    where can I find a AMD phenom keychain?

  25. #1300
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alta Loma Ca.
    Posts
    308
    try setting it at sata 1 or get a seagate drive they work better with this board
    Rich
    rampage 2 extreme cpu 17920 Do memory kingston 1600 1x3 video ati 4890 1gig psu corsair 750 Tx cooled by ultra120extreme 120 fan @2000 rpm 2xraptors in raido
    case CM storm sniper

    My Heatware

Page 52 of 54 FirstFirst ... 242495051525354 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •