Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 31

Thread: [DFI 680i LT] awesome results and Bios setting pictures.

  1. #1
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shanghai, P.R.China
    Posts
    1,661

    [DFI 680i LT] awesome results and Bios setting pictures.


    personally, it's the best mobo DFI made within 2years.

    ambient=26c
    cpu with watercooling
    supertalent ddr2-1000 c4 1g*2
    RaptroX, SilverstoneOP1000w

    For C2D, use bios 2CTxxxx
    Bios Setting:
    vSPP=1.65v
    vLDT=1.37v
    CPU VTT=1.49v
    GTL=auto
    E6700 @ 535fsb dual-prime



    For C2Q, use bios 4CTxxxx
    Bios Setting:
    vSPP=1.74v
    vLDT=1.37v
    CPU VTT=1.6v
    GTL=170/95/95
    QX6700 @ 410fsb wprime1024m



    Ram 1T testing,
    really amazing!
    ddr2-1056 5449 1T reached.

    and cpuz verify: http://vic.expreview.com/attachment/...56+1t+cpuz.jpg

    ddr2-1000 5439 1T benchable



    Tips for the mobo:
    1) Do not disable EBD and VT in cpu feature.
    2) NB and PWM must have active cooling, especially when u are running Quadcore.
    3) when u are running C2D, do not have to change GTL setting.
    4) when u are running C2Q, this GTL table for ur reference, do not set too high, or system would be unstable
    GTL1 REF VTT
    140 1.2
    155 1.3
    170 1.4
    185 1.5
    200 1.6

    NB/GTL0/2/3 REF VTT
    75 1.2
    85 1.3
    95 1.4
    105 1.5
    115 1.6

    5) BSel Ref Table
    BSEL0=267
    BSEL1=133
    BSEL2=200
    BSEL3=350
    BSEL4=333
    BSEL5=333
    BSEL6=350
    BSEL7=350
    Last edited by VictorWang; 05-18-2007 at 09:56 AM.
    Uni Hardware:
    http://www.unihw.com

    Team China

  2. #2
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shanghai, P.R.China
    Posts
    1,661
    Quote Originally Posted by Draconus View Post
    Victor,
    how tight can you boot at +400mhz mem?
    dont quite understand ur meaning.
    for me, 1200 4334-2T no problem.
    trrd=trc=1
    twr=3
    twtr=7
    Uni Hardware:
    http://www.unihw.com

    Team China

  3. #3
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Finland, joensuu
    Posts
    3,530
    mmm thats pretty nice fsb, actually really good.. too bad thats only for core duo. quad core scores dont not seem that mind blowing..

    BTW does this board make that whining ( 680i sli boards) noise while the cpu is under load..
    Last edited by Solarfall; 05-17-2007 at 02:33 AM.
    Evga X58 sli under cascade
    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=219788
    Evga X58 Sli ultimate overclocking/ overview/ discussion thread
    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=221082


    proud owner of E8600 Q822A435

  4. #4
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2006
    Location
    Philippines ^_^
    Posts
    1,622
    victor your the man.. nice score.. go for some WR..
    Asus P5W64 WS Professional , DFI Infinity 965P-S (testing)
    X6800 , E6750 es
    Micron Fatbodies , Micron D9gkx oem, Crucial 8000, Crucial Tracer 8500 (incomming)
    Ati FireGL V5100, Elsa FireGL V3100
    water cooling setup (EK 775 cpu block, swiftech NB Block, Swiftech pump, BI dual pass dual 120mm)
    Silverstone OP650
    raptors, baracuda

  5. #5
    Champion
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Hungary
    Posts
    1,193
    really great

    What can run this QX6700 in Asus Commando or P5B-D(FSB)?
    I'm curious DFI can better fsb support..

    Sent PM..
    "We are competing, competing to win. And the main motivation is to compete for victory" - Ayrton Senna

  6. #6
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shanghai, P.R.China
    Posts
    1,661
    Quote Originally Posted by over@locker886 View Post
    really great

    What can run this QX6700 in Asus Commando or P5B-D(FSB)?
    I'm curious DFI can better fsb support..

    Sent PM..

    u can expect a 680i mobo have same fsb ability for quadcore as p35/965.
    on p35, the chip can do 490fsb stable.

    sorry not reply ur pm, tooo busy these days, 4weeks no rest.



    to Solarfall:
    no strange noise came out.
    Uni Hardware:
    http://www.unihw.com

    Team China

  7. #7
    Champion
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Hungary
    Posts
    1,193
    Quote Originally Posted by VictorWang View Post
    u can expect a 680i mobo have same fsb ability for quadcore as p35/965.
    on p35, the chip can do 490fsb stable.

    sorry not reply ur pm, tooo busy these days, 4weeks no rest.
    aha,thx infos.

    Ok, I understand, no problem.
    "We are competing, competing to win. And the main motivation is to compete for victory" - Ayrton Senna

  8. #8
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Finland, joensuu
    Posts
    3,530
    thanks VictorWang seems like i may have to get this mobo.. the whining noise from my evga is driving me mad.
    Evga X58 sli under cascade
    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=219788
    Evga X58 Sli ultimate overclocking/ overview/ discussion thread
    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=221082


    proud owner of E8600 Q822A435

  9. #9
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Reunion
    Posts
    178
    have you tried in air cooling only ?
    1. Bi-xeon 2* 3.8Ghz 2Mo FSB 800 dn800-sli 2* 6800 U 4* 1Go ddr2 ecc reg - 2 raptor 74 + 3* maxtor 250Go pcp 750w
    2. qx6850 + xfx nf780i + 4gb geil pc8500 - 8800gtx - pcp 1kw - 3 x i-ram raid0 12 gb - 6 raptor 150 + stacker 832 dell 24"
    3. k8qw + m4881+ 8 opty 875 + 7800gtx 512 + 8 gb ddr ecc + 2x1kw psu +
    4. bi opteron 2218 + tyan s2915 + 8gb ddr ecc + 5tb storage

  10. #10
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The supreme land of rules and regulations
    Posts
    445
    [QUOTE=VictorWang;2195423
    Tips for the mobo:
    1) Do not disable EBD and VT in cpu feature.
    2) NB and PWM must have active cooling, especially when u are running Quadcore.
    3) when u are running C2D, do not have to change GTL setting.
    4) when u are running C2Q, this GTL table for ur reference, do not set too high, or system would be unstable
    [/QUOTE]

    Thanks for taking the time to share your results with us. I'm curious about some of your tips. Could you please explain why it is that you recommend leaving the CPU features EDB and VT enabled?

  11. #11
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shanghai, P.R.China
    Posts
    1,661
    Quote Originally Posted by lionel57000 View Post
    have you tried in air cooling only ?
    tried under my ss, but isolation job not finished, so nearly damaged the mobo.
    but luckily it suvived.
    will try under LN2 later.


    Quote Originally Posted by century child View Post
    Thanks for taking the time to share your results with us. I'm curious about some of your tips. Could you please explain why it is that you recommend leaving the CPU features EDB and VT enabled?
    u will have problems when disable that 2 features.
    if u disable them and adjust vid in bios, u might be always fxxx up with bios safe mode.
    Uni Hardware:
    http://www.unihw.com

    Team China

  12. #12
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Finland, joensuu
    Posts
    3,530
    sorry for the off topic put i just saw in your sig that you belong to Uni team. not sure that are you or your team mates aware of it but uni actually means a dream in Finnish. so good choice on the name mate
    Last edited by Solarfall; 05-17-2007 at 09:18 AM.
    Evga X58 sli under cascade
    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=219788
    Evga X58 Sli ultimate overclocking/ overview/ discussion thread
    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=221082


    proud owner of E8600 Q822A435

  13. #13
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Vancouver, BC
    Posts
    2,061
    Victor, nice results... you make it look easy!

    What has that QX6700 done in other boards at x9?

    Also, not that this is important, but I tested all the BSEL settings on my quad and both BSEL3 and BSEL6 booted my board at 333. Only BSEL7 seemed to work at 350 on my setup.

  14. #14
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shanghai, P.R.China
    Posts
    1,661
    Quote Originally Posted by Solarfall View Post
    sorry for the off topic put i just saw in your sig that you belong to Uni team. not sure that are you or your team mates aware of it but uni actually means in a dream in Finnish. so good choice on the name mate
    haha, thx.
    I dont know Uni means "dream" in finnish.
    our meaning: the UNIon of UNIted UNIque overclkers in China.
    so u can see why we choose "UNI"


    Quote Originally Posted by virtualrain View Post
    Victor, nice results... you make it look easy!

    What has that QX6700 done in other boards at x9?

    Also, not that this is important, but I tested all the BSEL settings on my quad and both BSEL3 and BSEL6 booted my board at 333. Only BSEL7 seemed to work at 350 on my setup.
    it not so easy like in the post.
    took me 3days to have these results and many discuss with DFI FAE.
    I really hope my "Tips" can help u guys waste less time and have a easy overclking

    this qx67 can do 490fsb on asus p35.
    330fsb on nv680i reference board
    333fsb on rd600

    I let BSEL=auto
    Uni Hardware:
    http://www.unihw.com

    Team China

  15. #15
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Vancouver, BC
    Posts
    2,061
    Hey, I'm glad I wasn't the only one to take a few days to get a stable overclock on this board!

    Another question Victor, the original GTL NB values that were published by Tony on his overclocking guide at TTR, are lower than GTL 0/2/3 recommended values...

    VTT 1.2V...GTL1=140, GTL2=75 and NB GTL= 75
    VTT 1.3V...GTL1=155, GTL2=85 and NB GTL=80
    VTT 1.4V...GTL1=170, GTL2=95 and NB GTL=85
    VTT 1.5V...GTL1=185, GTL2=105 and NB GTL=90
    VTT 1.6V...GTL1=200, GTL2=115 and NB GTL=95

    Yet your recommendations seem to have NB GTL = GTL2... can you confirm? Is this the latest recommendation from DFI?

    Can you share your voltage settings and or post a pic of the bios screen that you used for 410x9 on the Quad?

    Thanks.
    Last edited by virtualrain; 05-17-2007 at 09:55 AM.

  16. #16
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Calgary, AB
    Posts
    2,252
    Great work victor, thanks for sharing. Now get some rest!
    MB Reviewer for HWC
    Team OCX Bench Team

  17. #17
    the jedi master
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Manchester uk/Sunnyvale CA
    Posts
    3,885
    NB is real high here, as soon as I set over 1.62 with weak cpu drive the board hangs on every post...so the question is:

    Weak or strong drive Victor when you have the NB voltage so high.

    Moving on, can you run 9x1600 linked and sync 1T with 6 hrs orthos with a dual core and the same with a quad, stability at 3.2ghz is fine...you really need to load the board up on air cooling and see how it does.

    T
    Got a problem with your OCZ product....?
    Have a look over here
    Tony AKA BigToe


    Tuning PC's for speed...Run whats fast, not what you think is fast

  18. #18
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shanghai, P.R.China
    Posts
    1,661
    Quote Originally Posted by Tony View Post
    NB is real high here, as soon as I set over 1.62 with weak cpu drive the board hangs on every post...so the question is:

    Weak or strong drive Victor when you have the NB voltage so high.

    Moving on, can you run 9x1600 linked and sync 1T with 6 hrs orthos with a dual core and the same with a quad, stability at 3.2ghz is fine...you really need to load the board up on air cooling and see how it does.

    T
    I had run 400*9 1.4v quad-prime for 12mins. (cpu can stable at 1.36~1.376v). but got blue screen after that.
    maybe somewhere is too hot.

    my rig:
    cpu=qx6700es b3 with watercooling.
    mobo=dfi 680i lt, bios=4CTxxxxx
    ram=pdp ddr2-667 3224 1g*2

    and my bios setting here for 1440fsb, 800-1T-C3 ram:
    volts. control.


    fsb/clk control.


    ram timings



    results:
    http://vic.expreview.com/attachment/...+1t+1m_sis.jpg

    and more here: http://vic.expreview.com/read.php?122
    Uni Hardware:
    http://www.unihw.com

    Team China

  19. #19
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    The Big Apple
    Posts
    342
    Very nice..

  20. #20
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2005
    Location
    Fayetteville, North Carolina.
    Posts
    1,476
    I'm realy impressed with the 1T @ 500. What will that memory do on other 680i's as well as other chipsets? Is this board that much more 1T friendly than the others?
    Gigabyte Z68X UD7
    Intel Core i7 2600K (testing)
    16GB Mushkin Redline 17000 2133 1.65v
    EK, 3x120 Rad 2xMCP655
    Acer 1200w PSU
    2-128GB Samsung SSD RAID 0
    2-1TB Seagete 32mb RAID 0
    1-1TB Western Digital
    1- Plextor PX-B320SA Blue Ray
    1- Plextor PX-880SA 24x DVD/RW
    2- EVGA Nvidia GTX-480 SLI
    LG 30", Hanns G 28"

  21. #21
    Banned
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Broomfield, CO
    Posts
    4,088
    RD600 can and will handle DDR-1000 at 1T.

  22. #22
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shanghai, P.R.China
    Posts
    1,661
    Quote Originally Posted by freecableguy View Post
    RD600 can and will handle DDR-1000 at 1T.
    my RD600 is really sux for 1T, even ddr2-800 1t is a hard mission.

    DFI 680i LT, holy mobo for ram at 1T, i never have >960 1T on other mobo.
    Uni Hardware:
    http://www.unihw.com

    Team China

  23. #23
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    322
    shame about the clip mechanism on the nb.

    Also why isnt this board for sale anywherE?
    Main PC || Sugo-Evolution || Intel C2D 4300 @2.8ghz || Gigabyte DS2R || Sapphire X1950XTX || 2GB Cellshock DDR2 || 500W Silverstone sc || 20" 2007WFP || Creative X-fi || 250Gb Seagate .10 || Optiarc || Sharkoon air cooling

    Sound || Sennheiser HD 595 || Marantz PM4001 || eltax monitor3 ||

  24. #24
    k|ngp|n/Sham my brothers
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Athens---Hellas
    Posts
    5,797
    The only disadvantage I can see, is that DFI have gone to "digital IC power Mosfets"....SAME mistake as ABIT IN9 did....
    Heavy load user will be dissapointed....
    Last edited by hipro5; 05-19-2007 at 03:56 AM.
    INTEL PWA FOR EVER

    Dr. Who my arss...

    .........



  25. #25
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany, Hannover, Lengede
    Posts
    17
    Sorry for that question, but what is the disadvantage about these "digital IC power Mosfets" ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •