X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 34

Thread: Asus P5N32-E & Striker Extreme with GSKILL memory setup insturctions

  1. #1

    Asus P5N32-E & Striker Extreme with GSKILL memory setup insturctions

    Code:
    DDR2 1066 / F2-8500																				
    	 	 HZ Series																			
    FSB SPEED	1066																			
    DDR2 SPEED	1066																			
    VOLTAGE		2.4v																		
    TCL		4																		
    TRCD		4																		
    TRP		4																		
    TRAS		5																		
    CMS 1T / 2T	2T																		
    TRRD		2																		
    TRC		5																		
    TWR		3																		
    TWTR		6																		
    TREF		1																		
    TRD		3																		
    TRFC		27																		
    ASY LAT		2																		
    																				
    																				
    																				
    DDR2 1000 / F2-8000																				
    		ZX Series		HZ Series																
    FSB SPEED	1066			1066																
    DDR2 SPEED	1000			1000																
    VOLTAGE		2.3v			2.4v															
    TCL		5			4															
    TRCD		5			4															
    TRP		5			4															
    TRAS		15			5															
    CMS 1T / 2T	2T			2T															
    TRRD		2			2															
    TRC		5			5															
    TWR		3			3															
    TWTR		6			6															
    TREF		1			1															
    TRD		3			3															
    TRFC		27			27															
    ASY LAT		2			2															
    																				
    																				
    DDR2 800 / F2-6400																				
    		 PQ Series		MQ Series		NQ Series  		PK Series		HK Series		HZ Series		NR Series	
    FSB SPEED	1066			1066			1066			1066			1066			1066			1066	
    DDR2 SPEED	800			800			800			800			800			800			800	
    VOLTAGE		1.9v			1.85v			1.85v			1.95v			2v			2v			1.9v
    TCL		5			6			5			4			4			4			5
    TRCD		5			6			5			4			4			4			5
    TRP		5			6			5			4			3			4			5
    TRAS		15			18			15			12			5			12			15
    CMS 1T / 2T	2T			2T			2T			2T			2T			2T			2T
    TRRD		3			3			3			2			2			1			3
    TRC		15			20			20			3			3			2			20
    TWR		6			6			6			5			5			2			5
    TWTR		9			9			9			7			6			6			9
    TREF		1			1			1			1			1			1			1
    TRD		6			6			6			5			4			2			5
    TRFC		51			51			42			42			30			27			42
    ASY LAT		2			2			2			2			2			2			2
    																				
    																				
    DDR2 667 / F2-5400 / F2-5300																				
    	NT Series			LA Series		ZX Series													
    FSB SPEED	1066			1066			1066													
    DDR2 SPEED	800			800			800													
    VOLTAGE		1.85v			1.85v			2v												
    TCL		5			4			4												
    TRCD		5			4			4												
    TRP		5			4			4												
    TRAS		15			12			12												
    CMS 1T / 2T	2T			1T			1T												
    TRRD		3			3			3												
    TRC		20			20			15												
    TWR		5			5			5												
    TWTR		9			9			7												
    TREF		1			1			1												
    TRD		6			6			6												
    TRFC		35			35			27												
    ASY LAT		2			2			2												
    																				
    																				
    																				
    																				
    *IF THE OPTION IS NOT LISTED, PLEASE SELECT AUTO																				
    *FOR PRODUCT REQUIRES OVERCLOCKING FSB, PLEASE MAKE SURE CPU SPEED AND HTT RATIO AT THE CORRECT SPEED
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    50
    This helps alot, thanks.

    I have the DDR2 1066 / F2-8500, just wanting to ensure it'll boot in the P5n32-E without any messing about with other sticks etc?

  3. #3
    there should be no problem to boot up
    well... at least no problem at our lab

    GST
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  4. #4
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Weesp, Netherlands
    Posts
    151
    So as opposed to the "known" problems of EVGA boards possibly frying RAM the Striker actually likes G.Skill modules? I'm currently thinking of buying the 6400 HZ set but can't ease my mind about the mainboard. EVGA is €250 and the Striker is €300 but if the Striker is more safe I'd pay it.

  5. #5
    Evga 680i no problem to boot up too. they already fix the bios low voltage issue with laster bios
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  6. #6
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Weesp, Netherlands
    Posts
    151
    Quote Originally Posted by G.S Technician
    Evga 680i no problem to boot up too. they already fix the bios low voltage issue with laster bios
    Perhaps I should try me an EVGA then...

    I can imagine G.Skill is not happy if a mainboard it toasting memory and people are RMA-ing it a lot. Do you know how often this has happened or is that classified information?

  7. #7
    well if the ram is not working and model / type still under production, we will do rma no problem
    which means if there is no more production of DDR1, lifetime warranty for any DDR1 product will be gone
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  8. #8
    Xtreme Guru
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Burbank, CA
    Posts
    3,808
    nice post, very usefull info, thanks.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    53
    G.S tech does the PC8500 HZ timings will works on Asus P5N-E SLI?

  10. #10
    Quote Originally Posted by khurios2000
    G.S tech does the PC8500 HZ timings will works on Asus P5N-E SLI?
    yes
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  11. #11
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    1,679
    Couple of questions. I have the 8000HZ's.

    1. Do the settings above work for the P5N32-E SLI PLUS? I assume so.

    2. Will the board boot with one stick in this board? I seem to have problems getting into the bios with 1 stick. The SPD for the stick is programmed for 4-4-4-5 @ 500. No other SPD's are programmed.

    3. Any tips on vNB, vtt, vHT?

    I've been messing around with this mem for a day now and cannot get these set to do superpi 32M w/o rebooting my computer. If I set DDR2 to 800 4-4-4-5 then it works fine. Any attempt at 500 FSB crashes my computer.

    Thanks.


    Main Rig:
    CPU Intel i5 2500K @ 4500mhz
    Mobo Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    Memory 4x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
    Video Cards Sapphire 5850
    PSU Silverstone ST75F Strider 750W
    Hard Drive OCZ Solid 3 60GB | OCZ Vertex 2 60GB | Samsung 103SJ's 4TB
    Cooling Thermalright Ultra 120 | 1 Yate Loon D12SM 120MM

  12. #12
    Quote Originally Posted by shimmishim View Post
    Couple of questions. I have the 8000HZ's.

    1. Do the settings above work for the P5N32-E SLI PLUS? I assume so.

    2. Will the board boot with one stick in this board? I seem to have problems getting into the bios with 1 stick. The SPD for the stick is programmed for 4-4-4-5 @ 500. No other SPD's are programmed.

    3. Any tips on vNB, vtt, vHT?

    I've been messing around with this mem for a day now and cannot get these set to do superpi 32M w/o rebooting my computer. If I set DDR2 to 800 4-4-4-5 then it works fine. Any attempt at 500 FSB crashes my computer.

    Thanks.
    yes it works for p5n32-e plus, however, since motherboard will auto pick up the SPD or EPP, it might not boot up with 2 sticks. that is becasue the voltage too low. for vnb, vtt,vht are nothing i can help. you can ask around for it. i will suggest you test with FSB1066/ddr2 1000 to make sure ram is working no problem
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  13. #13
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    1,679
    Quote Originally Posted by G.S Technician View Post
    yes it works for p5n32-e plus, however, since motherboard will auto pick up the SPD or EPP, it might not boot up with 2 sticks. that is becasue the voltage too low. for vnb, vtt,vht are nothing i can help. you can ask around for it. i will suggest you test with FSB1066/ddr2 1000 to make sure ram is working no problem
    thanks!

    I've done more testing and i'm pretty sure it's the board.

    This is SO unusual but it works fine at 2000/1000 linked 1:1 and has no problems with superpi 32M.

    if i set it at 1600/1000 unlinked (effectively 4:5) windows crashes.

    so I can run 3.5 ghz 1:1 7 x 500 but can't run 3.6 ghz 4:5 9 x 400.

    the next question you'll probably ask is, can my chip do 3.6? i'm using more than enough voltage to do 3.6.

    i'll keep testing and i'll also see if the board will boot with one stick. i tried one stick yesterday but it wouldn't work.

    if it doesn't work with one stick, is there anyway to get the SPD reprogrammed to something like 5-5-5-15 ddr2-533?


    Main Rig:
    CPU Intel i5 2500K @ 4500mhz
    Mobo Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    Memory 4x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
    Video Cards Sapphire 5850
    PSU Silverstone ST75F Strider 750W
    Hard Drive OCZ Solid 3 60GB | OCZ Vertex 2 60GB | Samsung 103SJ's 4TB
    Cooling Thermalright Ultra 120 | 1 Yate Loon D12SM 120MM

  14. #14
    Quote Originally Posted by shimmishim View Post
    thanks!

    I've done more testing and i'm pretty sure it's the board.

    This is SO unusual but it works fine at 2000/1000 linked 1:1 and has no problems with superpi 32M.

    if i set it at 1600/1000 unlinked (effectively 4:5) windows crashes.

    so I can run 3.5 ghz 1:1 7 x 500 but can't run 3.6 ghz 4:5 9 x 400.

    the next question you'll probably ask is, can my chip do 3.6? i'm using more than enough voltage to do 3.6.

    i'll keep testing and i'll also see if the board will boot with one stick. i tried one stick yesterday but it wouldn't work.

    if it doesn't work with one stick, is there anyway to get the SPD reprogrammed to something like 5-5-5-15 ddr2-533?
    it is just not boot up or totally bad?
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  15. #15
    Xtreme Guru
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Burbank, CA
    Posts
    3,808
    i have an issue also, at times my board wont boot when i start my pc up in the morning, my settings are 400x9 ram at 550mhz ram is stable once i get into windows passes orthos with no problem, cpu is stable as well, if it boots sometimes i get a long beep wich doesnt stop, also when booting sometimes it sets default settings, default spd for cpu and ram, but when i go into bios my settings are there like nothing has been touched, and all i have to do is exit and save and all is good....but its getting annoying anyone else.

  16. #16
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    1,679
    Quote Originally Posted by G.S Technician View Post
    it is just not boot up or totally bad?
    When I clear the CMOS, the voltages all go back to default.

    Even with 1 stick in any slot (1-4) will not allow the board to boot.

    It gets to the boot logo screen and then gets stuck there. It will not allow me to enter the bios.

    I am sure it has to do with the SPD programing on the sticks. It attempts to boot the sticks at ddr2-1000 at board default voltage of 1.8, not 2.2.

    If i stick in my crucial ballistix which are spd programed to boot up at 5-3-3 ddr2-667, i can get into the bios, change voltage to 2.2, remove them and then stick in the HZ's and they boot up fine.


    Main Rig:
    CPU Intel i5 2500K @ 4500mhz
    Mobo Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    Memory 4x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
    Video Cards Sapphire 5850
    PSU Silverstone ST75F Strider 750W
    Hard Drive OCZ Solid 3 60GB | OCZ Vertex 2 60GB | Samsung 103SJ's 4TB
    Cooling Thermalright Ultra 120 | 1 Yate Loon D12SM 120MM

  17. #17
    Quote Originally Posted by shimmishim View Post
    When I clear the CMOS, the voltages all go back to default.

    Even with 1 stick in any slot (1-4) will not allow the board to boot.

    It gets to the boot logo screen and then gets stuck there. It will not allow me to enter the bios.

    I am sure it has to do with the SPD programing on the sticks. It attempts to boot the sticks at ddr2-1000 at board default voltage of 1.8, not 2.2.

    If i stick in my crucial ballistix which are spd programed to boot up at 5-3-3 ddr2-667, i can get into the bios, change voltage to 2.2, remove them and then stick in the HZ's and they boot up fine.
    yeah that is totally voltage problem
    do you want us to reprogram it? i can do that for you or just use SPD tool to do it by you self is good
    just need to becareful
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  18. #18
    Quote Originally Posted by GAR View Post
    i have an issue also, at times my board wont boot when i start my pc up in the morning, my settings are 400x9 ram at 550mhz ram is stable once i get into windows passes orthos with no problem, cpu is stable as well, if it boots sometimes i get a long beep wich doesnt stop, also when booting sometimes it sets default settings, default spd for cpu and ram, but when i go into bios my settings are there like nothing has been touched, and all i have to do is exit and save and all is good....but its getting annoying anyone else.
    that sounds like motherboard issue.
    most the problem is voltage is enough for D2 1000 to boot up
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  19. #19
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    1,679
    Quote Originally Posted by G.S Technician View Post
    yeah that is totally voltage problem
    do you want us to reprogram it? i can do that for you or just use SPD tool to do it by you self is good
    just need to becareful
    If I do it myself, would I be voiding the warranty on the modules?


    Main Rig:
    CPU Intel i5 2500K @ 4500mhz
    Mobo Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    Memory 4x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
    Video Cards Sapphire 5850
    PSU Silverstone ST75F Strider 750W
    Hard Drive OCZ Solid 3 60GB | OCZ Vertex 2 60GB | Samsung 103SJ's 4TB
    Cooling Thermalright Ultra 120 | 1 Yate Loon D12SM 120MM

  20. #20
    Quote Originally Posted by shimmishim View Post
    If I do it myself, would I be voiding the warranty on the modules?
    no it won't cuz i tell you to do so.
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  21. #21
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    1,679
    Quote Originally Posted by G.S Technician View Post
    no it won't cuz i tell you to do so.


    thanks!


    Main Rig:
    CPU Intel i5 2500K @ 4500mhz
    Mobo Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    Memory 4x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
    Video Cards Sapphire 5850
    PSU Silverstone ST75F Strider 750W
    Hard Drive OCZ Solid 3 60GB | OCZ Vertex 2 60GB | Samsung 103SJ's 4TB
    Cooling Thermalright Ultra 120 | 1 Yate Loon D12SM 120MM

  22. #22
    Registered User
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    92

    Where to Buy G.Skill 1066 F2-8500?

    I'm interested in buying G.Skill's DDR2 1066 / F2-8500 online, but can't find it. NewEgg doesn't stock it; who does? Thanks
    Last edited by Mezzro; 03-27-2007 at 11:08 AM.
    Asus Rampage Extreme II | i7-940| (2x) EVGA GTX280 SLI HC Ed.|Lian Li Tyr PC-X2000| G.SKILL 6GB DDR3 1600 (PC3-12800)| H20| H2O w/ Feser 240mm X-Changer Rad| (2x) Velociraptor| (4x) 1TB Barracuda| Areca ARC-1220 Raid Card| X-Fi Titanium Fatal1ty| PC P&C 1200W| Sony SDM-P234 monitor.

    Asus Rampage Extreme| Intel QX9770| (2x) ATI Radeon HD4870 X2| Lian-Li V2100 PPC WCE| Dual-Loop, H2O w/ twin 360mm Rads| 4GB CellShock DDR3 PC3-15000 1866MHz (8-8-8-16)| (2x) Samsung MCBQE32G5MPP-0VA 32GB SSDs in RAID 0| (4x) Velociraptor| Areca 1200 RAID Card| Turbo-Cool 1200W PC P&C PSU| X-Fi Titanium| (2x) AlphaCool BigNG fan controllers| Klipsch Promedia Ultra 5.1| Sony SDM-P234.

    Independent Advice for Asus Motherboard Owners www.asusindependent.com


  23. #23
    Quote Originally Posted by Mezzro View Post
    I'm interested in buying G.Skill's DDR2 1066 / F2-8500 online, but can't find it. NewEgg doesn't stock it; who does? Thanks
    our 1066 HZ is tested on P975 motherboard which is much difficult than other mobo. however, recent IC is not stable as before. we rather produce small amount of 1066 than customer not happy
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  24. #24
    Registered User
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    51
    Hi, I would like to have 4 Gbytes of RAM on my Asus Striker motherboard. Can you please tell me if I can use 4 modules of Ddr II 2Gb (2x1Gb) G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ. It will work on the Striker with 4 modules? Thank you.

  25. #25
    Registered User
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    51
    Quote Originally Posted by SchiuZ View Post
    Hi, I would like to have 4 Gbytes of RAM on my Asus Striker motherboard. Can you please tell me if I can use 4 modules of Ddr II 2Gb (2x1Gb) G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ. It will work on the Striker with 4 modules? Thank you.
    Waiting for an answert please . If that RAMs are not good to run in 4 modules tell me other GSKill RAMs that are working, thank you.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •