Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 33

Thread: Question for Gskill Technician

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    84

    Question for Gskill Technician

    Hi everyone.
    I have Gskill F2-6400PHU2-2GBHZ 2x1gb

    I pushed my E6600@3.6 (9X400) and now I have trouble making my ram go @500 (4:5) to work. I can only boot @1:1 @rated speed (800)

    Ram is tested@2:3(500) with cpu@3GHz(9x334) and works just fine and even beyond that (535 max I think @4-4-4-12)

    Is this a divider problem or it could be something else?
    What do you suggest me to try?
    Thanks in advance

    *P.S Also I need to ask as well if it is safe to run them @2.4v for 24/7? I know 2.4v is a bit high but is it ok?
    Last edited by Orbitech; 11-06-2006 at 04:25 PM.
    Coolermaster Stacker
    Dell 2707 WFP
    Q6600 G0@3.6 (24/7 8x450) on TR 120 Ultra xtreme (4.113GHz max on air)
    Asus Maximus Formula
    4x1GB Crucial Ballistix PC2-6400 @1200 (5-5-5-15 / 3:4)
    EVGA GTX280
    Logitech Z 5500
    Audigy X-FI Platinum
    ETASIS ET850 850W PSU
    2 Tb (4x SATA HDDs for storage) + 34GB Raptor (boot)
    + other stuff..

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    84
    Bump

    Anyone?
    Coolermaster Stacker
    Dell 2707 WFP
    Q6600 G0@3.6 (24/7 8x450) on TR 120 Ultra xtreme (4.113GHz max on air)
    Asus Maximus Formula
    4x1GB Crucial Ballistix PC2-6400 @1200 (5-5-5-15 / 3:4)
    EVGA GTX280
    Logitech Z 5500
    Audigy X-FI Platinum
    ETASIS ET850 850W PSU
    2 Tb (4x SATA HDDs for storage) + 34GB Raptor (boot)
    + other stuff..

  3. #3
    G.Skill USA Tech
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,090
    FSB500 r u sure your mobo can handle it well?
    2.4v it is better with fan

    the divider problem is nothing relate to memory. it is mostly relate to mobo bios problem (hiding timing)
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  4. #4
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milton Keynes, UK
    Posts
    319

    Smile

    Quote Originally Posted by G.S Technician
    FSB500 r u sure your mobo can handle it well?
    2.4v it is better with fan

    the divider problem is nothing relate to memory. it is mostly relate to mobo bios problem (hiding timing)
    Hey GST,

    I think your expert help can help us and many others wade over this problem.

    This excellent memory did 530Mhz 4-4-4-8 with ultra tight sub timings (3-9-5-9) and 4-30.

    But it refuses to boot @ 400 4:5 on my P5B Deluxe. Since you have better access to these technologies, please help us get over this problem because it would be nice if we could run these 399x9 4:5 with as tight as timings as possible and really benefit from the speed.

    The same board (p5b deluxe) with my friend easily does 4:5 399 even upto 435Mhz. So its really weird that my board has issues running 4:5 399 even at 5-5-5-15 max voltages.

    I think something is amiss here.....

    Karan
    My work and bench rig:

    i7 920 D0 3939B303 @ 4.2Ghz + ASUS P6T Deluxe V2 w/ 0006 BIOS + 6GB Corsair Dominators CL7 @ DDR3-1600 7-7-7-20-1T + Intel X25-M 80GB SSD G2 + Powercolor HD5870 1GB @ 900/1300 + Dell U2410 H-IPS 24" Screen (pics and more)

    My review site: Erodov

  5. #5
    G.Skill USA Tech
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,090
    Quote Originally Posted by kidoman
    Hey GST,

    I think your expert help can help us and many others wade over this problem.

    This excellent memory did 530Mhz 4-4-4-8 with ultra tight sub timings (3-9-5-9) and 4-30.

    But it refuses to boot @ 400 4:5 on my P5B Deluxe. Since you have better access to these technologies, please help us get over this problem because it would be nice if we could run these 399x9 4:5 with as tight as timings as possible and really benefit from the speed.

    The same board (p5b deluxe) with my friend easily does 4:5 399 even upto 435Mhz. So its really weird that my board has issues running 4:5 399 even at 5-5-5-15 max voltages.

    I think something is amiss here.....

    Karan
    could you get the bios version and let me know, both urs and his
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    84
    Quote Originally Posted by G.S Technician
    FSB500 r u sure your mobo can handle it well?
    2.4v it is better with fan

    the divider problem is nothing relate to memory. it is mostly relate to mobo bios problem (hiding timing)
    No m8 excuse me for not clarifying that well
    I meant 500MHz for ram running @4-4-4-12 . Cpu was @3.2(9x333 fsb)
    Now I'm trying to find out why it can't post @3.6(9x400 fsb) with ram @4:5(500) with same timings..

    Quote Originally Posted by kidoman
    Hey GST,

    I think your expert help can help us and many others wade over this problem.

    This excellent memory did 530Mhz 4-4-4-8 with ultra tight sub timings (3-9-5-9) and 4-30.

    But it refuses to boot @ 400 4:5 on my P5B Deluxe. Since you have better access to these technologies, please help us get over this problem because it would be nice if we could run these 399x9 4:5 with as tight as timings as possible and really benefit from the speed.

    The same board (p5b deluxe) with my friend easily does 4:5 399 even upto 435Mhz. So its really weird that my board has issues running 4:5 399 even at 5-5-5-15 max voltages.

    I think something is amiss here.....

    Karan
    Exactly this..
    Last edited by Orbitech; 11-06-2006 at 04:39 PM.
    Coolermaster Stacker
    Dell 2707 WFP
    Q6600 G0@3.6 (24/7 8x450) on TR 120 Ultra xtreme (4.113GHz max on air)
    Asus Maximus Formula
    4x1GB Crucial Ballistix PC2-6400 @1200 (5-5-5-15 / 3:4)
    EVGA GTX280
    Logitech Z 5500
    Audigy X-FI Platinum
    ETASIS ET850 850W PSU
    2 Tb (4x SATA HDDs for storage) + 34GB Raptor (boot)
    + other stuff..

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    84
    My bios ver. is 1407
    Coolermaster Stacker
    Dell 2707 WFP
    Q6600 G0@3.6 (24/7 8x450) on TR 120 Ultra xtreme (4.113GHz max on air)
    Asus Maximus Formula
    4x1GB Crucial Ballistix PC2-6400 @1200 (5-5-5-15 / 3:4)
    EVGA GTX280
    Logitech Z 5500
    Audigy X-FI Platinum
    ETASIS ET850 850W PSU
    2 Tb (4x SATA HDDs for storage) + 34GB Raptor (boot)
    + other stuff..

  8. #8
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milton Keynes, UK
    Posts
    319

    Unhappy

    Quote Originally Posted by G.S Technician
    could you get the bios version and let me know, both urs and his
    I have tried bioses from 0614 to 0804 (p5b deluxe)... None work for me for 4:5 bootup !

    Some strange bug indeed. And I see Orbitech is having the same problem on a different board altogether.

    My friend doesnt hv a problem doing 4:5 on EXACT same specs as mine upto 435FSB 4:5.... I cant even do 399 4:5 nor is 410 4:5 stable with RAM at 2.45V 5-5-5-15....

    Karan
    My work and bench rig:

    i7 920 D0 3939B303 @ 4.2Ghz + ASUS P6T Deluxe V2 w/ 0006 BIOS + 6GB Corsair Dominators CL7 @ DDR3-1600 7-7-7-20-1T + Intel X25-M 80GB SSD G2 + Powercolor HD5870 1GB @ 900/1300 + Dell U2410 H-IPS 24" Screen (pics and more)

    My review site: Erodov

  9. #9
    G.Skill USA Tech
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,090
    Quote Originally Posted by Orbitech
    My bios ver. is 1407
    for your case, i am sure this problem happen to many users.
    400 : 500 can't boot is becasue the TRD is too tight
    the initial TRD is 6 but over FSB400 : 500 we have to use TRD 7+
    that is why WS pro and WS64 pro has TRD option open
    if you use memset and clockget you will find out that too
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  10. #10
    G.Skill USA Tech
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,090
    Quote Originally Posted by kidoman
    I have tried bioses from 0614 to 0804 (p5b deluxe)... None work for me for 4:5 bootup !

    Some strange bug indeed. And I see Orbitech is having the same problem on a different board altogether.

    My friend doesnt hv a problem doing 4:5 on EXACT same specs as mine upto 435FSB 4:5.... I cant even do 399 4:5 nor is 410 4:5 stable with RAM at 2.45V 5-5-5-15....

    Karan
    check the week of your ram, let me know
    use 4-4-4-12-4-42-3-11-7-13 and see it works or not
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  11. #11
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milton Keynes, UK
    Posts
    319

    Red face

    Quote Originally Posted by G.S Technician
    check the week of your ram, let me know
    use 4-4-4-12-4-42-3-11-7-13 and see it works or not
    hey

    my ram is 0630xxxxxxxxx

    Is it bad news for me?

    I will surely try it out....

    But strangely... i am now at:



    I believe these are 4-4-4-12-4-30-3-9-5-9

    And memtest stable @ only 2.2V..... Why is that divider such a issue accross all bioses?
    My work and bench rig:

    i7 920 D0 3939B303 @ 4.2Ghz + ASUS P6T Deluxe V2 w/ 0006 BIOS + 6GB Corsair Dominators CL7 @ DDR3-1600 7-7-7-20-1T + Intel X25-M 80GB SSD G2 + Powercolor HD5870 1GB @ 900/1300 + Dell U2410 H-IPS 24" Screen (pics and more)

    My review site: Erodov

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    84
    Quote Originally Posted by G.S Technician
    for your case, i am sure this problem happen to many users.
    400 : 500 can't boot is becasue the TRD is too tight
    the initial TRD is 6 but over FSB400 : 500 we have to use TRD 7+
    that is why WS pro and WS64 pro has TRD option open
    if you use memset and clockget you will find out that too
    Thx m8
    It worked.. I did put TRD 7+ in memset and now I can do 4:5(500MHz 4-4-4-12)@2.3v

    I did put a fan as well in them to keep them cool. I hope 2.3v is tolerable for 24/7
    Last edited by Orbitech; 11-06-2006 at 07:17 PM.
    Coolermaster Stacker
    Dell 2707 WFP
    Q6600 G0@3.6 (24/7 8x450) on TR 120 Ultra xtreme (4.113GHz max on air)
    Asus Maximus Formula
    4x1GB Crucial Ballistix PC2-6400 @1200 (5-5-5-15 / 3:4)
    EVGA GTX280
    Logitech Z 5500
    Audigy X-FI Platinum
    ETASIS ET850 850W PSU
    2 Tb (4x SATA HDDs for storage) + 34GB Raptor (boot)
    + other stuff..

  13. #13
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milton Keynes, UK
    Posts
    319

    Question

    Quote Originally Posted by Orbitech
    Thx m8
    It worked.. I did put TRD 7+ in memset and now I can do 4:5(500MHz 4-4-4-12)@2.3v

    I did put a fan as well in them to keep them cool. I hope 2.3v is tolerable for 24/7
    Good for you orbitech....

    But I am still stuck.... BSOD while booting windows......


    Is my batch 630 bad news? Please tell me.
    My work and bench rig:

    i7 920 D0 3939B303 @ 4.2Ghz + ASUS P6T Deluxe V2 w/ 0006 BIOS + 6GB Corsair Dominators CL7 @ DDR3-1600 7-7-7-20-1T + Intel X25-M 80GB SSD G2 + Powercolor HD5870 1GB @ 900/1300 + Dell U2410 H-IPS 24" Screen (pics and more)

    My review site: Erodov

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    84
    I don't know what's happening..
    Last night I could do 500MHz @4:5 with 2.3v setting the tRD at 7 from memset.
    Today it boots but I crash too.. Even with 2.4v..
    Does the memset holds the tRD value permanently after the shutdown of computer or not?
    And if not how can I set it permanently so I won't have a problem?
    Coolermaster Stacker
    Dell 2707 WFP
    Q6600 G0@3.6 (24/7 8x450) on TR 120 Ultra xtreme (4.113GHz max on air)
    Asus Maximus Formula
    4x1GB Crucial Ballistix PC2-6400 @1200 (5-5-5-15 / 3:4)
    EVGA GTX280
    Logitech Z 5500
    Audigy X-FI Platinum
    ETASIS ET850 850W PSU
    2 Tb (4x SATA HDDs for storage) + 34GB Raptor (boot)
    + other stuff..

  15. #15
    G.Skill USA Tech
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,090
    Quote Originally Posted by Orbitech
    I don't know what's happening..
    Last night I could do 500MHz @4:5 with 2.3v setting the tRD at 7 from memset.
    Today it boots but I crash too.. Even with 2.4v..
    Does the memset holds the tRD value permanently after the shutdown of computer or not?
    And if not how can I set it permanently so I won't have a problem?
    memtest will not hold the value......
    also..... 400/500..... TRD 6 not even post.....
    i suggest u write email to asus and ask them to release p5wdh with trd enable

    GST
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  16. #16
    G.Skill USA Tech
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,090
    Quote Originally Posted by kidoman
    hey

    my ram is 0630xxxxxxxxx

    Is it bad news for me?

    I will surely try it out....

    But strangely... i am now at:



    I believe these are 4-4-4-12-4-30-3-9-5-9

    And memtest stable @ only 2.2V..... Why is that divider such a issue accross all bioses?
    630 is good news..... D9's best week
    4-4-4-12-4-30-3-9-5-9 is good!
    the bios issue for divider... well.... that i really don't know since i am not the tech from asus... no understanding of mobo...
    suppose p5b doesn't have 4:5 problem..... i need to do more search on your case...
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  17. #17
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    223
    It seems the p5b doesnt like any dividers, it seems to have problems with bios or so. Sometiems it will boot at high fsb while the next time you restart it may req a much lower fsb. I dont think its gskill's problem but just asus.
    QX6700 ES - B1 S5
    eVGA 680i
    ATI x1800xtx
    Cellshock DDR1000
    Silverstone DA750

  18. #18
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milton Keynes, UK
    Posts
    319

    Smile

    Quote Originally Posted by G.S Technician
    630 is good news..... D9's best week
    4-4-4-12-4-30-3-9-5-9 is good!
    the bios issue for divider... well.... that i really don't know since i am not the tech from asus... no understanding of mobo...
    suppose p5b doesn't have 4:5 problem..... i need to do more search on your case...
    hey GST,

    nice to know that... so its the stupid motherboard is it? can you tell me a easy way to contact asus tech support? it really sucks how the board is ing up with 4:5.....

    regards,
    karan
    My work and bench rig:

    i7 920 D0 3939B303 @ 4.2Ghz + ASUS P6T Deluxe V2 w/ 0006 BIOS + 6GB Corsair Dominators CL7 @ DDR3-1600 7-7-7-20-1T + Intel X25-M 80GB SSD G2 + Powercolor HD5870 1GB @ 900/1300 + Dell U2410 H-IPS 24" Screen (pics and more)

    My review site: Erodov

  19. #19
    G.Skill USA Tech
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,090
    Quote Originally Posted by kidoman
    hey GST,

    nice to know that... so its the stupid motherboard is it? can you tell me a easy way to contact asus tech support? it really sucks how the board is ing up with 4:5.....

    regards,
    karan
    hummmm..... i don't know their customer tele number ....
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  20. #20
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    822
    I have the same problem on my P5B dlx

    this f ing board is driving me nuts

    the ram does 500+ easily at 2:3, orthos and memtest stable for the 12 that I tested.
    but 4:5 this $H| doesnt boot and sometimes if it manages to boot i get memory errors in windows
    I have tried all bios even the 804 but no luck


    this cant be a memory problem right ?

    p.s my ram is rated for 500mhz

  21. #21
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milton Keynes, UK
    Posts
    319

    Thumbs down

    Quote Originally Posted by GrimReaper
    I have the same problem on my P5B dlx

    this f ing board is driving me nuts

    the ram does 500+ easily at 2:3, orthos and memtest stable for the 12 that I tested.
    but 4:5 this $H| doesnt boot and sometimes if it manages to boot i get memory errors in windows
    I have tried all bios even the 804 but no luck


    this cant be a memory problem right ?

    p.s my ram is rated for 500mhz

    wah with ram rated for 500mhz.... now ASUS has really got to get their act together.... GST help us iron this issue out.
    My work and bench rig:

    i7 920 D0 3939B303 @ 4.2Ghz + ASUS P6T Deluxe V2 w/ 0006 BIOS + 6GB Corsair Dominators CL7 @ DDR3-1600 7-7-7-20-1T + Intel X25-M 80GB SSD G2 + Powercolor HD5870 1GB @ 900/1300 + Dell U2410 H-IPS 24" Screen (pics and more)

    My review site: Erodov

  22. #22
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    84
    Quote Originally Posted by kidoman
    wah with ram rated for 500mhz.... now ASUS has really got to get their act together.... GST help us iron this issue out.
    Yeah it's getting really annoying.. Too many boards and zero support.. FFS such a premium $$$ board and not being able to adjust one two options in subtimings..
    Unless they want to hide something..
    Coolermaster Stacker
    Dell 2707 WFP
    Q6600 G0@3.6 (24/7 8x450) on TR 120 Ultra xtreme (4.113GHz max on air)
    Asus Maximus Formula
    4x1GB Crucial Ballistix PC2-6400 @1200 (5-5-5-15 / 3:4)
    EVGA GTX280
    Logitech Z 5500
    Audigy X-FI Platinum
    ETASIS ET850 850W PSU
    2 Tb (4x SATA HDDs for storage) + 34GB Raptor (boot)
    + other stuff..

  23. #23
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    822
    at first i thought it was a strap issue at 370-390 but even at 401-405 4:5 doesnt work.

    This seems to be a problem to a select few motherboards unfortunately we along the unlucky few who are affected.
    I emailed asus about this and got a standard canned answer asking me to update bios. obviously that doesnt work

    They dont seem to have clue about this problem and absolutely no idea how to fix it.
    I been searching a lot on other forums but havnt really found anything much on this.

    Orbitech on a P5W ? So this problem is not limited to the P5B

    what revision motherboard do you guys have?

    p.s I dont think this has to do anything with g.skill support so should be moved to Intel forums?
    Last edited by GrimReaper; 11-10-2006 at 11:30 PM.

  24. #24
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    84
    Quote Originally Posted by GrimReaper
    at first i thought it was a strap issue at 370-390 but even at 401-405 4:5 doesnt work.

    This seems to be a problem to a select few motherboards unfortunately we along the unlucky few who are affected.
    I emailed asus about this and got a standard canned answer asking me to update bios. obviously that doesnt work

    They dont seem to have clue about this problem and absolutely no idea how to fix it.
    I been searching a lot on other forums but havnt really found anything much on this.

    Orbitech on a P5W ? So this problem is not limited to the P5B

    what revision motherboard do you guys have?

    p.s I dont think this has to do anything with g.skill support so should be moved to Intel forums?
    I have 1.03 but I've heard 1.02 has the same issue..
    Waiting is all we can do.. It's a pity to have the ability to ran ur ram @4:5 @ that fsb but what can we do for the time being?
    Coolermaster Stacker
    Dell 2707 WFP
    Q6600 G0@3.6 (24/7 8x450) on TR 120 Ultra xtreme (4.113GHz max on air)
    Asus Maximus Formula
    4x1GB Crucial Ballistix PC2-6400 @1200 (5-5-5-15 / 3:4)
    EVGA GTX280
    Logitech Z 5500
    Audigy X-FI Platinum
    ETASIS ET850 850W PSU
    2 Tb (4x SATA HDDs for storage) + 34GB Raptor (boot)
    + other stuff..

  25. #25
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milton Keynes, UK
    Posts
    319

    Thumbs down

    Quote Originally Posted by Orbitech
    I have 1.03 but I've heard 1.02 has the same issue..
    Waiting is all we can do.. It's a pity to have the ability to ran ur ram @4:5 @ that fsb but what can we do for the time being?
    As usual I again issues a ticket at ASUS Support site. I plan to pursue this, and if required, make some international calls. This issue is really really stupid and is a big PITA.

    Hope we get a solution out of this.

    Regards,

    Karan Misra
    My work and bench rig:

    i7 920 D0 3939B303 @ 4.2Ghz + ASUS P6T Deluxe V2 w/ 0006 BIOS + 6GB Corsair Dominators CL7 @ DDR3-1600 7-7-7-20-1T + Intel X25-M 80GB SSD G2 + Powercolor HD5870 1GB @ 900/1300 + Dell U2410 H-IPS 24" Screen (pics and more)

    My review site: Erodov

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •