Page 6 of 10 FirstFirst ... 3456789 ... LastLast
Results 126 to 150 of 226

Thread: How to install & setup WCG

  1. #126
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    21
    'amd64-portbld-freebsd' isn't a recognized platform yet. I saw your post on the WCG forums. If you submit the platform as suggested, they might authorize it to receive work units. Keep in mind that 32-bit FreeBSD was just accepted as a platform in February.

    Alternatively, if this machine is going to be a dedicated cruncher, you can install a 32-bit system. I'd try to get amd64 authorized, though.

  2. #127
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    498
    Hey there.

    Been trying to put the sig up today, but for some reason it wouldn't show up.

    Then at the Signature Permissions I saw this : Can Upload Animated GIF for Signature No (bottom right). So this explains that..

    Any idea why or what else could I do?

    Thanks!

    Edit : Oh hey, it suddenly works for some reason! : ) Hoo-Ray!
    Faceman


  3. #128
    Join XS WCG or \/ !!
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Earth:\USA\OHIO
    Posts
    5,108
    Quote Originally Posted by Face View Post
    Hey there.

    Been trying to put the sig up today, but for some reason it wouldn't show up.

    Then at the Signature Permissions I saw this : Can Upload Animated GIF for Signature No (bottom right). So this explains that..

    Any idea why or what else could I do?

    Thanks!

    Edit : Oh hey, it suddenly works for some reason! : ) Hoo-Ray!
    Looks good Face



    Got an Xtreme System? Bring it here! <----

  4. #129
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    498
    Quote Originally Posted by [XC] mysticmerlin View Post
    Looks good Face
    Thanks,
    Been playing with free-dc.org and Boincstats.com but couldn't get it exactly the way I wanted, So now I must confess and say that I actually had to sneak in your sig and get that address.

    Very convinient and simple to set-up. Been playing with the colors for half a day though to get some combo I finally liked. Would reccommend this to others as well.
    Last edited by Face; 04-13-2007 at 07:14 AM.
    Faceman


  5. #130
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2006
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    1,169
    how do i set this to run 100% and not 60
    1

  6. #131
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    BFE
    Posts
    4,453
    Quote Originally Posted by billdavis View Post
    how do i set this to run 100% and not 60
    hey bill I may be wrong but I think that it is a mix between 2 things!
    1: restart pc go into bios and turn off HT. boot back to M$ and run the benchmarks. now reboot and trun back on the HT..

    2: go to wcg web site log in and click my grid, click device manager, click device profiles.
    scroll down to advanced settings and look for "On multiprocessors, at most use:" make sure it is set for at least 2 I have mine set for 4.

    I hope I am right and if I am wrong I hope someone helps you!!



  7. #132
    It is
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Copenhagen Denmark
    Posts
    3,058
    Quote Originally Posted by billdavis View Post
    how do i set this to run 100&#37; and not 60
    Change your settings here, by simply typing 100 instead of the 60, and press save.



    You should see your second counter on cpu time count more.

    If not, open your boinc manager and press update under the project tab
    Last edited by Frisch; 04-14-2007 at 08:26 AM.
    ~Opinion about Dogs~~~~~~~Hug~~~~~~~~
    ~~~~
    ________________________________________________

  8. #133
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2006
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    1,169
    thanks
    what bench marks?

    i dont have ht enabled
    1

  9. #134
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2006
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    1,169
    You should see you your second counter on cpu time count more.

    If not, open your boinc manager and press update under the project tab


    it still isnt 100&#37;

    is my boinc mgr on the web page or in the agent
    1

  10. #135
    Xtreme Legend
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Northern California
    Posts
    204,163
    The BOINC manager is a GUI. You should see the BOINC icon in the system tray. Just right click on it and go to "Open BOINC Manager". If you don't see the icon, then go to Start and then All Programs. BOINC should be listed there.

    On the World Community Grid home page. Click on the "My Grid" tab. On the left-hand side you will see Device Manager. Your BOINC install should appear there. To change the settings that Frisch mentioned, click on Default.

    The CPU benchmark can be run from the BOINC Manager. Go to Advanced and then "Run CPU Benchmarks".

    BOINC is composed of a manager and a client. The client is the software that accesses the WCG servers. It's what allows you to download and send back work units.
    Last edited by sierra_bound; 04-14-2007 at 08:43 AM.

  11. #136
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    BFE
    Posts
    4,453
    Quote Originally Posted by Frisch View Post
    Change your settings here, by simply typing 100 instead of the 60, and press save.



    You should see your second counter on cpu time count more.

    If not, open your boinc manager and press update under the project tab

    Thanks Frisch I guess I had the wrong area!



  12. #137
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2006
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    1,169
    are there compatability issues with vista 64

    i keep getting unable to process task data backing off
    1

  13. #138
    Xtreme Legend
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Northern California
    Posts
    204,163
    Some people have had problems running BOINC with Vista. There is a beta version of BOINC that supposedly has better compatibility with Vista. I don't use Vista, so I haven't tried it.

    http://boinc.berkeley.edu/download_a...3&type=win_new

  14. #139
    Hiding from the cops and people I ripped off
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    In Bed
    Posts
    6,825
    I run boinc on my laptop on Vista without any problems so you should be ok..

  15. #140
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2006
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    1,169
    yeah the bionic is good i had to uninstall the other manager
    1

  16. #141
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,561

    Angry This is Making me angry...

    Getting the same thing as StyM

    2 Machine(s): Dual-core AMD
    O.S. Suse 10.2 64-bit (Windows is not an option )
    BOINC client 5.8.16 (standard load from WCG)
    crt file is in BOINC dir
    Date-time is set correctly
    SSL is installed
    GTK 32 bit libs installed
    Previous install of 5.3.xxx worked fine (it's the danm SSL crap )

    Have re-installed several times - NO CHANGE

    Thanks MikeE


    2007-03-29 10:09:23 [http://www.worldcommunitygrid.org/] Sending scheduler request: Project initialization
    2007-03-29 10:09:23 [http://www.worldcommunitygrid.org/] Requesting 1 seconds of new work
    2007-03-29 10:09:26 [---] Project communication failed: attempting access to reference site
    2007-03-29 10:09:26 [http://www.worldcommunitygrid.org/] Scheduler request failed: problem with the SSL CA cert (path? access rights?)
    2007-03-29 10:09:26 [http://www.worldcommunitygrid.org/] Deferring communication for 1 min 0 sec
    2007-03-29 10:09:26 [http://www.worldcommunitygrid.org/] Reason: scheduler request failed
    2007-03-29 10:09:32 [---] Access to reference site succeeded - project servers may be temporarily down.

  17. #142
    Join XS BOINC Team StyM's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Tropics
    Posts
    16,492
    mad mikee

    try this fix posted by shifter, solves the ssl thing.

    Quote Originally Posted by schifter View Post
    Did you get this worked out?

    You need a ca-bundle.crt. Look here.

    When BOINC builds, it's supposed to find curl's ca-bundle.crt. Sometimes it doesn't.

    I don't know why, but exactly one of my BSD boxes does this. Of course, it also won't download all the files it needs to run the projects.

  18. #143
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,561
    Have ca-bundle.crt in BOINC install dir so that isn't it

    Quote Originally Posted by StyM View Post
    mad mikee

    try this fix posted by shifter, solves the ssl thing.

  19. #144
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,561

    Talking

    Started it up from command line w/ -attach_project url boinc_acct_id (on my profile page when logged in)

    Now have 2 machines up for tonight, more goodies over the weekend

    Quote Originally Posted by mad mikee View Post
    Have ca-bundle.crt in BOINC install dir so that isn't it

  20. #145
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    NYC
    Posts
    396
    I am trying to install the BOINC GUI (already have client installed) on Dapper 6.06 Ubuntu -- I set permissions for Executable but I keep getting this error when double-clicking: Error: Dependency is not satisfiable: lib wxgtk2.6-0

    I a noobie to Dapper. Someone help me install this file boinc-manager_5.9.01-1_i386.deb
    Last edited by pH(x); 05-12-2007 at 05:29 AM.

  21. #146
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    NYC
    Posts
    396
    Nevermind that!

    I've installed some new scripts into the shell last night (one them being BOINC Manager), my 3.33GHz E6600 has been crunching steadily on Dapper Ubuntu 6.06 for about 8 hours.

    http://www.worldcommunitygrid.org/st...ame=Nonphixion
    Last edited by pH(x); 05-14-2007 at 06:28 PM.

  22. #147
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    325
    Howdy guys, I just signed up for WCG, and still trying to figure out what client to run. It looks like I should be running BIONIC and not the default WCG client, I'll get that switched over today once I get home from work.

    I currently dont have a GREAT crunching rig (limited to a 3 GHz P4) but I should be upgrading to either a Core 2 Quad or Core 2 Duo once the price drops in July.

    Chears

    Wesley

  23. #148
    V3 Xeons coming soon!
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    New Hampshire
    Posts
    33,424
    Quote Originally Posted by Deadeye550 View Post
    Howdy guys, I just signed up for WCG, and still trying to figure out what client to run. It looks like I should be running BIONIC and not the default WCG client, I'll get that switched over today once I get home from work.

    I currently dont have a GREAT crunching rig (limited to a 3 GHz P4) but I should be upgrading to either a Core 2 Quad or Core 2 Duo once the price drops in July.

    Chears

    Wesley
    Welcome to the insanity!
    Yes, use BOINC, good sticky with instructions in the WCG section.
    As to the P4, it all helps my friend.
    A P4-3000 should do app 2000-2200 a day.
    Questions, feel free to ask and someone will try to help.
    Many thanks for helping out!
    Crunch with us, the XS WCG team
    The XS WCG team needs your support.
    A good project with good goals.
    Come join us,get that warm fuzzy feeling that you've done something good for mankind.

    Quote Originally Posted by Frisch View Post
    If you have lost faith in humanity, then hold a newborn in your hands.

  24. #149
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    325
    Thanks movieman. I just installed BOINC client, and its unable to connect to the WCG network. I am getting an error stating "Communication Deferred xx:xx:xx" x's are a countdown for 1 hr. Any ideas? I tried to do a search for the sticky on BOINC but I could find any related to get this thing working.

    Wesley

    *EDIT*
    Inside the BOINC client, I am getting an error message that reads: "Message from server: Invalid or missing account key. Visit this Porject's web site to get an account key."

    I've found the account key inside the Account Profile section.

    System Specs:

    Windows Vista Business
    4 gigs DD2 @ 800 MHz
    EVGA 680i Mobo
    P4 Prescott running @ 3GHz

    I have installed BOINC on a 2nd HDD since thats what allowed the UD client to work properly inside Vista (found on WCG forums)
    If there is anything else, please let me know.
    Last edited by Deadeye550; 05-23-2007 at 02:07 PM.

  25. #150
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Texas
    Posts
    32

    I joined in...

    I have just installed BOINC on my rig and set it to work, under MP I got 16 max, so it should use all 4 cores/ 8 threads on my machine. Time is set to 75&#37;. (I use the machine.) Do I have to eliminate the Pic in my Sig to use the stat counter? It shouldn't be over the max size (The counter doesn't look over 100pix tall, and my sig is 100pix tall, and we are allowed 250 pix in height no? Thanks guys.

    **EDIT**: BTW; Do I have to register with Free-Dc.org to get my stats displayed? Or is that an automatic type thing?
    And how do I go about "optimizing" the BOINC program? A set of files to DL or what? Will post Benchmark when I get a chance.
    Last edited by Nightcreeper; 05-24-2007 at 05:55 AM.

Page 6 of 10 FirstFirst ... 3456789 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •