Page 4 of 340 FirstFirst 12345671454104 ... LastLast
Results 76 to 100 of 8486

Thread: ASUS P5W DH - Problems + Fixes Thread

  1. #76
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2006
    Posts
    625
    erm, most ODD fanatics, like CDFreaks guys, have more than that. 4 is the number I install at one time on my main PC cos that's all most mobos can take with their onboard channels.

    Yes, I have way more than just 4 burners in my drive collection but exactly 0 SATA models at the present moment. Thanks for asking.

    hee hee.

  2. #77
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    194
    hitting a wall of instability....weird.

    up to FSB 370 ....no issues at all everything behaves as i thought it would...cpu is able to run stable at 1,45..perhaps even less..

    over 370...impossible to get stable for bf2...prime and folding stable at ekstreme settings actually...but not battlefield 2..strange.

    i have tried up to 1,575vcore at 400FSb...1:1 and 4:5 doesnt make much difference, and that vcore is just too much i think..but temps are not bad...below 65c with prime and folding running...

    vmch at 1,65 vdimm at 2,2v hyperpath3 disabled and spd timings..but nothing helps ..370 and below...everything top notch...above that there is a chinese wall of instability..lots of voltage helps but not enough...and that much voltage on air doesnt seem safe 24/7...i think it is a problem with chipset or something... bios 903 btw.
    E3110//4,1Ghz @ Asus Rampage x48 cooled by NorthQ Siberian Tiger
    Mushkin 2*2GB pc8000| Gf 8800GTS-512
    OCZ 600W | samsung 226BW | logitech G15
    Speedlink medusa 5.1 | MS Habu@nova killer

  3. #78
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    510
    maybe try pencil mod your chipset... maybe to 1,75 and see if it performs better... just keep a lownoise 120mm overit, which I think you already have
    Asus Rampage II Gene - i7 920 D0 Lapped - Lapped Noctua NH12U-F
    Sapphire HD4870 X2 - 6GB Corsair Dominator GT@T1 - Windows 7 x64
    2 x WD Velociraptor 150GB Raid 0 - 500GB Samsung T166
    Antec ThreeHundred - Samsung A656 40"- TX650W

  4. #79
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    353
    Why do you need to raise the mch voltage on this board to hit 400fsb?

    Intel badaxe can run 400fsb on default mch voltage so can the new i975board asus is coming out with p5wdg2-ws Pro or something.

    Is it because of poor design or something else?
    Last edited by Plaicd; 08-08-2006 at 10:58 AM.

  5. #80
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Finland, Eura
    Posts
    1,744
    Fix to network disconnects is new driver for Marvel Yukon NIC:
    http://www.marvell.com/drivers/drive...?dId=116&pId=3


    http://mato78.com - Finnish PC Hardware news & reviews
    BulldogPO @ Twitter


  6. #81
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    194
    thx bulldogpo...that helped a lot...

    will make a new pic on how my airflow actually is tomorrow...uses that little asus cooler from board to cool SB directly...and the air from my xp120 cools heatpipe cooler and NB block ...and 2*80mm blows air inside the case upon the cpu cooler and from the hdd a 120mm is ducted to blow at ram and cpu cooler too.
    E3110//4,1Ghz @ Asus Rampage x48 cooled by NorthQ Siberian Tiger
    Mushkin 2*2GB pc8000| Gf 8800GTS-512
    OCZ 600W | samsung 226BW | logitech G15
    Speedlink medusa 5.1 | MS Habu@nova killer

  7. #82
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Denmark
    Posts
    123
    i think its sad that all boards fore this conroe cpu have big problems.

    i normaly say its impossibel to fuc.... up an intel board whit intel chipset.
    this time i think maby the new nforce 590 intel version cant even be this bad.

    can only hope asus make a mirackel bios that fix all problems.

    sorry for my bad english
    *Asus Maximus Formula SE*Intel q6600*PowerColor HD 3870*Corsair Crucial 4x1 GB 6400*
    *WD Raptor 2x 74gb raid 0*Creative X-FI XM*Samsung DVD*Antec p182*
    *H2O cooling on CPU and VGA*

  8. #83
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3,010
    Quote Originally Posted by egandt
    bsicly with my new x6800 I can boot at 333x10 3337MHZ without issue memory 999MHZ 5,5,5,15 2.15V, but when I set it to 352x10 3520MHZ memory 9xxMHZ 5,5,5,15 2.15V and core at 1.475 whenever I reboot (not cold boot) I get a warning saying that it could not load the CPU or Memory voltage overclocks, but if I enter bios (F1 as its an error) save and let it restart everything is fine. I'm on the version 901 bios any ideas?

    ERIC

    not sure if this was said but that happens on my p5n32 sli deluxe when the power is turned of or unpluged with my old psu and i just reboted and it booted up just fine try rebooting at that screen.
    CPU: Intel Core i7 3930K @ 4.5GHz
    Mobo: Asus Rampage IV Extreme
    RAM: 32GB (8x4GB) Patriot Viper EX @ 1866mhz
    GPU: EVGA GTX Titan (1087Boost/6700Mem)
    Physx: Evga GTX 560 2GB
    Sound: Creative XFI Titanium
    Case: Modded 700D
    PSU: Corsair 1200AX (Fully Sleeved)
    Storage: 2x120GB OCZ Vertex 3's in RAID 0 + WD 600GB V-Raptor + Seagate 1TB
    Cooling: XSPC Raystorm, 2x MCP 655's, FrozenQ Warp Drive, EX360+MCR240+EX120 Rad's

  9. #84
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    London - UK
    Posts
    3,368
    Quote Originally Posted by DEVIL_DK
    i think its sad that all boards fore this conroe cpu have big problems.

    i normaly say its impossibel to fuc.... up an intel board whit intel chipset.
    this time i think maby the new nforce 590 intel version cant even be this bad.

    can only hope asus make a mirackel bios that fix all problems.

    sorry for my bad english
    It wouldn't be a miracle, they'd just be doing their job
    Core 2 Quad Q6600 @ 3GHz . DFI DK P45-T2RS Plus . XFX 9800GT 512MB . 8GB OCZ Blade PC2-9200 . WD6400AAKS AHCI .
    Creative X-Fi XtremeMusic . Hanns.G 28" LCD . Thermalright U120-E . Seasonic S12 600w . Windows 7 Professional E Retail x64 .

  10. #85
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,967
    Quote Originally Posted by OBR
    About pencil mods ... whats more voltage i will get on NB after this mod? Anyone tried it?

    Question... the VR-Zone link says to go down about 20ohms at a time, but if you're just making a line as shown in the red, how would you only do a certain amount of resistance with the exact same line?

    P.S. Great compilation thread !
    Last edited by GoldenTiger; 08-08-2006 at 04:38 PM.

  11. #86
    D-m.o.s.t
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    The Netherlands
    Posts
    951
    issue here:
    no boot/screen above 1,9v vmch with pci-e installed, pc boot up in the background, but no screen
    remmedy:
    boot @1.86v and raise the voltage when at windows.

    with pci card boot up til 2.2v


    1:1 maximum is 480-485 depent's on the memory-memory voltage

    most of the corsair memory 8000ul /6400 c5 (fatty) can't reach the fabr spec on the asus @ 2.4v
    g.skill got no probs to reach 534 @ 1:2 divider

  12. #87
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    195
    My problems with this board

    420 fsb max i could go
    i tried pencil and increase vmch about 0.2 i coud prime at 450.
    clockgen up to 470 not stable

    Rams stuck at 920 or so cl4 and cl5 is the same.
    I'm using kingston valuerams with micron d9gct.

    anyone can help?

  13. #88
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2006
    Posts
    625
    Found a new bug in 0801 (and 0701 too), it keeps the drives hooked to the JMicron port in PIO mode (at least, it does for my PATA DVD burners), UDMA is enabled with 0903 .

    Any wanna confirm this?
    Last edited by MacClipper; 08-08-2006 at 10:17 PM.

  14. #89
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    149
    I'm having a problem with high system temps. I replaced the factory paste, am using the ASUS supplied fan for the South, and it's still gets up to the high 40's. This MB temp reading is freaking me out. Just ordered a Swiftech heatsink and fan for the North.

    I do know that the head for the Prommy gets very warm(on the case window side, which is normal. CPU temp is -45 C.). I've read in another forum that they think the system temp gets read from somewhere around the Southbridge. Could the Prommy head be giving me false MB reads? Or does this board run hot for everyone?
    Last edited by goatboy; 08-08-2006 at 07:38 PM.


    Gaming rig

    CPU.........................Intel QX6850 @ 3800, 8x475
    Motherboard.............DK P35 Dark
    Video.......................8800 Ultra
    RAM.........................4x1 OCZ Titanium Alpha VX2
    Hard drives...............2 Raptors in RAID0
    Sound card...............X-Fi Fatal1ty, Medusa 5.1 headphones
    PSU.........................PCP&C 1KW(custom build)
    CPU cooling..............Liquid
    Hardware cooling.......Liquid cooled card and NB
    Case........................Custom 22" cube by M.M.
    OS...........................XP Pro

  15. #90
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sherbrooke, Quebec, Canada
    Posts
    1,638
    Quote Originally Posted by [G.N.U.]Fragman
    hitting a wall of instability....weird.

    up to FSB 370 ....no issues at all everything behaves as i thought it would...cpu is able to run stable at 1,45..perhaps even less..

    vmch at 1,65 vdimm at 2,2v hyperpath3 disabled and spd timings..but nothing helps ..370 and below...everything top notch...above that there is a chinese wall of instability..lots of voltage helps but not enough...and that much voltage on air doesnt seem safe 24/7...i think it is a problem with chipset or something... bios 903 btw.
    I have the same problem as you (although bios 701) . I cant boot into Windows with anything higher than 370 fsb

    Let me know if you find a solution to this problem
    Last edited by rick_fx; 08-08-2006 at 08:44 PM.
    Wolfdale e8400es @4.5Ghz / Ultra-120 Extreme
    2GB Ballistix @ 589Mhz 4-4-4-x @ 2.5V - SPI 32M
    *** Motherboards tested: DFI Blood Iron (current), Asus P5K3-dlx, DFI P965-S, P5B-Dlx, DFI RD600, Bad Axe 2, EVGA 680i, DS3 and P5W DH ***
    Fan modded Zippy 850W, 500GB 7200.11 and EVGA 8800GTX @678/1062

  16. #91
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Arizona
    Posts
    329
    Quote Originally Posted by goatboy
    I'm having a problem with high system temps. I replaced the factory paste, am using the ASUS supplied fan for the South, and it's still gets up to the high 40's. This MB temp reading is freaking me out. Just ordered a Swiftech heatsink and fan for the North.

    I do know that the head for the Prommy gets very warm(on the case window side, which is normal. CPU temp is -45 C.). I've read in another forum that they think the system temp gets read from somewhere around the Southbridge. Could the Prommy head be giving me false MB reads? Or does this board run hot for everyone?
    Mine sat at 52-53 (Ambient is 80F) all the time, I redid my airflow, pulled the covers off the sinks, it idles/loads at 46-49 dependent only on ambient. CPU sits at 30 idle, 45~ load, so.. yeah.

    It's not a NB measurement, I've got a fan on it and it's cool to the touch. Or it's a totally f'ed up NB read.

    I don't worry about it anymore, I've tried and tried to find the "omg it burns" spot, no luck
    stuff goes here.. etc etc.. i win.. lalala.. pwn etc

  17. #92
    Xtreme Addict
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    OZtralia
    Posts
    2,052
    To makes things a little simpler I have drawn up this form for users to list their settings for troubleshooting purposes, use it if you want

    ASUS P5WDH Dlx Overclock Settings

    CPU :
    DDR2 :
    Bios :
    VGA :
    HDD :
    PSU :
    OS :
    OVERCLOCK (MHz) =

    BIOS SETTINGS

    JumperFree Configuration

    AI Overclocking set to MANUAL

    CPU Frequency :
    DRAMM Frequency :

    Performance Mode :
    PCI Express Frequency :
    PCI Clock Sync Mode :

    Memory Voltage :
    CPU Vcore Voltage :
    FSB Termination V :
    MCH Chipset V :
    ICH Chipset V :
    --------------------------------------------------------

    CPU Configuration

    Microcode Update :
    Max CPUID Value Limit :
    Execute Disable Function :
    CPU Internal Thermal Control :
    Virtualization Technology :
    Intel SpeedStep Technology :
    --------------------------------------------------------

    Advanced Chipset Settings (DDR2)

    Configure DRAM Timing By SPD : Set to MANUAL
    DRAM CAS Latency :
    DRAM RAS Precharge :
    DRAM RAS To CAS Delay :
    DRAM RAS Activate to Precharge Delay :
    DRAM Write Recovery Time :

    Hyper Path 3 :
    DRAM Throttling :
    lots and lots of cores and lots and lots of tuners,HTPC's boards,cases,HDD's,vga's,DDR1&2&3 etc etc all powered by Corsair PSU's

  18. #93
    XS_GAMERS
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    New Jersey
    Posts
    202
    E6400 @ 3.2ghz
    P5W DH 400FSB
    Mushkin xP 6400 DDR2-800 1:1

    CPU Vcore Voltage : 1.375
    Memory Voltage : 2.1
    FSB Termination V : Auto
    MCH Chipset V : 1.65
    ICH Chipset V : 1.05

    My board will not run 417MHz stable. And it's not the CPU holding back, it's the MB!
    Core 2 Duo E6400 3.4ghz SL9S9 1.4v
    GIGABYTE GA-P35C-DS3R
    Mushkin eXtreme Performance 6400 4-3-3-8 D9
    HD2900XT 512MB on 17" Samsung 730B viv Monster DVI
    2xWD740ADFD RAID0--1xWD320KS 16mb SATAII
    Plextor PX 716SA--Plextor PX740
    X-Fi
    Silverstone OP650
    In a HSPC Tech sStation

  19. #94
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    487
    Quote Originally Posted by xpsentity
    Mine sat at 52-53 (Ambient is 80F) all the time, I redid my airflow, pulled the covers off the sinks, it idles/loads at 46-49 dependent only on ambient. CPU sits at 30 idle, 45~ load, so.. yeah.

    It's not a NB measurement, I've got a fan on it and it's cool to the touch. Or it's a totally f'ed up NB read.

    I don't worry about it anymore, I've tried and tried to find the "omg it burns" spot, no luck
    MB temp= SB temp. I'm going to place two 40mm fans on both the NB and the SB to reduce the heat.
    Core i7 4790K // CM Hyper 212+ // Asus Z97-Pro (BIOS v.1304) // GTX 780 DCII
    Corsair XMS3 2x8GB // Intel 335 SSD (240GB) // Corsair HX650W // Lian Li PC-A10

  20. #95
    Banned
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Everywhere
    Posts
    1,713
    ASUS P5WDH Dlx Overclock Settings

    CPU : E6600 retail B2
    DDR2 : Corsair 2x1Gb 8500C5
    Bios : 903
    VGA : X1900 Crossfire
    HDD : 2x Raptors
    PSU : Enermax 620W
    OS : WinXp pro sp2
    OVERCLOCK (MHz) = 3.6Ghz

    BIOS SETTINGS

    JumperFree Configuration

    AI Overclocking set to MANUAL

    CPU Frequency : 400
    DRAMM Frequency : 800

    Performance Mode : Turbo
    PCI Express Frequency : 101
    PCI Clock Sync Mode :33.33

    Memory Voltage :2.3V
    CPU Vcore Voltage :1.575V
    FSB Termination V :1.3V
    MCH Chipset V :1.6V
    ICH Chipset V : Auto
    --------------------------------------------------------

    CPU Configuration

    Microcode Update : Enabled
    Max CPUID Value Limit : Dis
    Execute Disable Function : Dis
    CPU Internal Thermal Control : Dis
    Virtualization Technology : Dis
    Intel SpeedStep Technology : Dis
    --------------------------------------------------------

    Advanced Chipset Settings (DDR2)

    Configure DRAM Timing By SPD : Set to MANUAL
    DRAM CAS Latency :3
    DRAM RAS Precharge :3
    DRAM RAS To CAS Delay :3
    DRAM RAS Activate to Precharge Delay :8
    DRAM Write Recovery Time :3

    Hyper Path 3 : Dis
    DRAM Throttling : Dis

    This setting is super prime stable ..., i can run system at 420MHz FSB but Prime fail after 2 hours but in games and in all benchmarks is this frequency (3.8Ghz) stable.
    Last edited by OBR; 08-08-2006 at 11:24 PM.

  21. #96
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Finland, Eura
    Posts
    1,744
    I have Antec Super Lanboy an I need to figure out best way to make tohse case fans to blow.
    First I inverted back fan to blow into case and that cooled NB a little, then I added 40mm fan to top of NB, this did help also.
    I´m using Scythe Ninja+ with 120mm fan and I´ll think that I have to turn this fan also cos lastnight I did turn frontfan of Lanboy to blow out of the case.
    CPU is still too hot.


    http://mato78.com - Finnish PC Hardware news & reviews
    BulldogPO @ Twitter


  22. #97
    D-m.o.s.t
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    The Netherlands
    Posts
    951
    Quote Originally Posted by OBR
    ASUS P5WDH Dlx Overclock Settings

    This setting is super prime stable ..., i can run system at 420MHz FSB but Prime fail after 2 hours but in games and in all benchmarks is this frequency (3.8Ghz) stable.
    try this@default highest divider
    ASUS P5WDH Dlx Overclock Settings

    CPU : E6600 retail B2
    DDR2 : Corsair 2x1Gb 8500C5
    Bios : 903
    VGA : X1900 Crossfire
    HDD : 2x Raptors
    PSU : Enermax 620W
    OS : WinXp pro sp2
    OVERCLOCK (MHz) = 3.6Ghz

    BIOS SETTINGS

    JumperFree Configuration

    AI Overclocking set to MANUAL

    CPU Frequency : 267
    DRAMM Frequency : 1034

    Performance Mode : Turbo
    PCI Express Frequency : 101
    PCI Clock Sync Mode :33.33

    Memory Voltage :2.4V
    CPU Vcore Voltage :1.575V
    FSB Termination V :auto
    MCH Chipset V :1.65V
    ICH Chipset V : Auto

    Configure DRAM Timing By SPD : Set to MANUAL
    DRAM CAS Latency :4
    DRAM RAS Precharge :4
    DRAM RAS To CAS Delay :4
    DRAM RAS Activate to Precharge Delay :8
    DRAM Write Recovery Time :4 or 5

    Hyper Path 3 : Dis
    DRAM Throttling : enable

    maybe it work for you, but think you need more vdimm

  23. #98
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by simonmaltby
    Odd issue to report, with no solution.

    Keyboard connected via a USB Hub. When system is shut down pressing the keyboard starts the PC. PS2 Keyboard startup is disabled in bios. This is very anoying.

    Bios 903
    On the back panel of the MB, two of the USB ports will wake up the machine. These are the ports that the remote control sensor is supposed to go into.

    If you have your USB hub plugged into one of those two ports, anything attached could wake the machine or prevent it from going into standby.

    Try moving the USB hub to the other two ports in the back, or use the USB ports provided from the headers on the MB.

  24. #99
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    137
    I'm thinking of getting this board for my E6600 conroe as the MSI does not look as good as i had hoped. My question is will my OCZ 6400 4-5-4-4-15 plat ram boot from stock with this board or will i need to spend more money and get another stick of cheap ddr2?
    i7 920 D0
    Asus P6T Deluxe V2
    6GB OCZ Reaper PC3-1500
    XFX 4980 1GB
    Audigy X-FI music
    silencer 610w
    Water cooled with HAF 932 case

  25. #100
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,967
    Quote Originally Posted by MacClipper
    Found a new bug in 0801 (and 0701 too), it keeps the drives hooked to the JMicron port in PIO mode (at least, it does for my PATA DVD burners), UDMA is enabled with 0903 .

    Any wanna confirm this?

    Which port is the Jmicron one (black beneath the bottom PCI slot, or blue near the RAM)?

Page 4 of 340 FirstFirst 12345671454104 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •