Results 1 to 19 of 19

Thread: Intel DG965 WHM first view

  1. #1
    Xtreme Addict hicookie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TAIWAN
    Posts
    1,256

    Intel DG965 WHM first view

    DG965 WHM version:202(sample)

    overview



    DG965 WHM for home entertainments,support conroe families


    IO output, especially,mch G965 support onboard vga output,six usb2.0,Intel(R) PRO/1000 VE Network


    Socket 775,support next generation core 2 duo


    support low-voltage ddr2 1.8v modules, max 8GB supported






    sourth-bridge :ich8R, support sata2 raid,one ide controler.


    Intel(R(=) Matrix Storage Manager






  2. #2
    Xtreme Addict hicookie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TAIWAN
    Posts
    1,256
    some bios post

    oringinal bios

    single or dualcore working option

    max fsb 266+30%

    mem option


    weak bios option,maybe we can do a mod like badaxe.

  3. #3
    Xtreme Member Scarlet Infidel's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    311
    I cant put my finger on it, but that board looks so weird to me. Almost toy like.

  4. #4
    Xtreme Addict hicookie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TAIWAN
    Posts
    1,256
    default voltage 1.175v

    easily oc 320fsb 2.87G


  5. #5
    Registered User Jagz64's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    U.K North London
    Posts
    54
    Is this an Entry Level Budget board by any chance - hahaha

    Top Notch on the pictures and info mate.

    Keep It Up

  6. #6
    Xtreme Addict vapb400's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Northern VA
    Posts
    1,617
    Quote Originally Posted by Scarlet Infidel
    I cant put my finger on it, but that board looks so weird to me. Almost toy like.
    the bottom half did it for me

    and LOL at even Intel including IDE

    Nice job hicookie

  7. #7
    Xtreme Addict hicookie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TAIWAN
    Posts
    1,256
    Quote Originally Posted by vapb400
    the bottom half did it for me

    and LOL at even Intel including IDE

    Nice job hicookie
    yup, infact , several monthes ago, according to intel's 965 blueprint, with ich8 won't support ide devices.

    but, there are thousands mails sent to intel from everywhere, " we really need a ide "

    so intel change their mind

  8. #8
    Xtreme Member PkG.1337's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    332
    Having IDE is fine, but printer port... kinda old

  9. #9
    Xtreme Member ghent915's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Pensacola, Fl
    Posts
    151
    Wow...thats a big ol' heatsink on the Northbridge (that is the northbridge, right?)

    It also looks like it could accomidate (sp?) fans mounted to it. Does it really get THAT hot?
    -Ghent

  10. #10
    Xtreme Addict hicookie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TAIWAN
    Posts
    1,256
    Quote Originally Posted by ghent915
    Wow...thats a big ol' heatsink on the Northbridge (that is the northbridge, right?)

    It also looks like it could accomidate (sp?) fans mounted to it. Does it really get THAT hot?
    -Ghent
    no,north-bridge is not hot.

  11. #11
    Xtreme Enthusiast Vric's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Québec, Canada
    Posts
    975
    humm the board look empty.. Don't like those kind of board layout. (look like missing feature)

    still funny to see Intel putting IDE port on their own board
    Rig : Core 2 Duo E6600 | Scythe Mine | 2x 1gb OCZ PC2-6400 Platinum XTC | Asus P5B Premium Vista Edition| eVGA 8800GTS 320Mb | 1x Seagate 80gb SATA2 2x 250gb WD SATA2 SE16 Raid0 | SB X-Fi | OCZ GameXstream 600W | Silverstone TJ06 case

  12. #12
    Xtreme Member Jumba's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    109
    No HDMI connector? One would think that's kinda essential in a home entertainment board these days.
    Q6600 G0 L726A849 (3.8GHz 24/7)
    DFI LP UT P35-T2R
    4GB Mushkin
    HD5850
    Antec 750w
    X-Fi
    Dell 2407WFP
    Custom Water

  13. #13
    INTEL inside Supertim0r's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Québec, Canada
    Posts
    3,265
    nice preview

    is that a new cpu or its only an ES step 5 ?
    it say C1...
    retired computer enthusiast

  14. #14
    Registered User Corbu''s Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Romania/Transilvania
    Posts
    29
    What about graphics features? G965 was supposed to support PS3 if I am not mistaking. Is it for Vista Premium or just Vista Basic ?

  15. #15
    Xtreme Addict thunderstruck!'s Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Brooklyn, New York
    Posts
    2,251
    Like someone said earlier, great pictures, they answer all our questions before we ask them. Lots of information.
    Heatware: 50-0-0
    Quote Originally Posted by Charile
    I believe that GWB, who may NOT be the best overclocking CPU in the tray...
    Quote Originally Posted by -thc-(cZ) View Post
    oh c'mon, maxxx, kick that cat of that monitor and have it poop for you

  16. #16

  17. #17
    Registered User pcoffman's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Los Angeles
    Posts
    45
    Quote Originally Posted by hicookie
    ich8 won't support ide devices.

    but, there are thousands mails sent to intel from everywhere, " we really need a ide " ...

    so intel change their mind
    I figured Intel had implemented an IDE port through a third party hard drive controller chip.

    Do you know for certain that they changed the ICH8 to include support for PATA?
    AskAboutComputers.com

  18. #18
    Xtreme Addict hicookie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TAIWAN
    Posts
    1,256
    Quote Originally Posted by eva2000
    with that ES step 5 C1 can you unlock lower multipliers ?
    yup.

    and i find DG965 has "C1E" option, we can turn if off, when cpu idle , clock won't
    drop.

  19. #19
    Xtreme Addict hicookie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TAIWAN
    Posts
    1,256
    foudn C1E option in the bios, finally, hope badaxe suppport


    idle , C1E off




    fullload,C1E off.


    1.175v , 2.9G.
    next step, find some vmod.really need new clockgen
    Last edited by hicookie; 06-24-2006 at 12:09 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •