Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 25 of 91

Thread: AM2 FX62 Overclocking Action!

  1. #1
    Overclocking Guru OPPAINTER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    5,185

    AM2 FX62 Overclocking Action!

    AM2 FX62 Overclocking Action!

    I found that this FX62 was a pretty good overclocker. I haven’t had a chance to overclock it on water yet.
    First I tested it on my -95C cascade, it lasted all of about 20 seconds, yes it has a cold bug, froze up around -40C
    I then put it on my -30C cooler and it ran well. Nice stable speed of 3636MHz. I had to keep my HTT down because of the cold bug so I used the 18 multi, basically 202x18 using 1.58V.
    The memory was running at 808MHz.

    Hardware used:
    FX62
    Foxconn NF5 motherboard
    2x1024MB Corsair 8500C5
    2x 7900GTX
    OCZ 700W PSU
    PCIce -30C CPU cooler

    The Foxconn mobo is a pretty good board, very stable, easy to overclock, and very forgiving. I like this AM2 stuff. The CPU needs very little voltage, must be that there is no stress on the chip with the High Latency DDR2

    OPP



    Attached Images Attached Images
    Last edited by OPPAINTER; 05-23-2006 at 07:13 AM.

  2. #2
    Xtreme X.I.P. metro.cl's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chile
    Posts
    4,237
    any benchs?

    steping?

  3. #3
    Xtreme Idiot Waffles's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    250
    nice work! can we see some 1m results?
    merom t7200
    aopen ydg 975x
    2x1gb patriot pc6400
    ati x1800xt
    x-fi xtreme music
    wafflepot+ dice
    Conroe...
    The conroe uses 4mb's of L2, it is a SSE monster. 2 cores, extra 64 bit line. About it. Will be a great multi-tasker. But its really not that impressave.

  4. #4
    Xtreme Addict hicookie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TAIWAN
    Posts
    1,256
    Quote Originally Posted by metro.cl
    any benchs?

    steping?
    step u can see it on cpuz,u should ask him ,which week

  5. #5
    Xtreme Member phelonius's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austria a.k.a. Österreich
    Posts
    124
    is this a handpicked one?

  6. #6
    INTEL inside Supertim0r's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Québec, Canada
    Posts
    3,265
    nice OPP !
    conroe on the way...to compare ?
    24/7 PC : Biostar Tpower P45, E8400 E0 @ 4.4ghz, 4gig G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ, Asus 8800 Ultra, Corsair HX520w
    benching stuff : P5K Premium, DFI LANParty Dk P35-T2RS, XBX2 <3..., few "D9" kit, few Q66 ES / E8400 / Q9550 ES, 8800GT and GTS, OCZ PS600W, Zeus 750w, Phase change, Tuniq, Ultra 120E...


  7. #7
    Xtreme X.I.P. metro.cl's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chile
    Posts
    4,237
    Quote Originally Posted by hicookie
    step u can see it on cpuz,u should ask him ,which week

    then complete stepping please

    try cpu brain identifier it lets you adjunts latencies and reads vcore correctly

  8. #8
    Overclocking Guru OPPAINTER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    5,185
    Quote Originally Posted by Waffles
    nice work! can we see some 1m results?
    1M I was geting in the 23s.

    OPP

  9. #9
    INTEL inside Supertim0r's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Québec, Canada
    Posts
    3,265
    what's the Tcasemax ?
    24/7 PC : Biostar Tpower P45, E8400 E0 @ 4.4ghz, 4gig G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ, Asus 8800 Ultra, Corsair HX520w
    benching stuff : P5K Premium, DFI LANParty Dk P35-T2RS, XBX2 <3..., few "D9" kit, few Q66 ES / E8400 / Q9550 ES, 8800GT and GTS, OCZ PS600W, Zeus 750w, Phase change, Tuniq, Ultra 120E...


  10. #10
    Overclocking Guru OPPAINTER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    5,185
    The cool thing about this motherboard is the PCIe clocks. The two x16 buses default at 125MHz as apposed to 100MHz. If you have 7900GTX cards you will find you can overclock the core on those cards a lot higher with this feature. I gained 100MHz overclock on my 7900 cards running in SLI.

    OPP



    Attached Images Attached Images

  11. #11
    INTEL inside Supertim0r's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Québec, Canada
    Posts
    3,265
    cards on air, water ?
    24/7 PC : Biostar Tpower P45, E8400 E0 @ 4.4ghz, 4gig G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ, Asus 8800 Ultra, Corsair HX520w
    benching stuff : P5K Premium, DFI LANParty Dk P35-T2RS, XBX2 <3..., few "D9" kit, few Q66 ES / E8400 / Q9550 ES, 8800GT and GTS, OCZ PS600W, Zeus 750w, Phase change, Tuniq, Ultra 120E...


  12. #12
    XS_THE_MACHINE hawkeyefan's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Edina, MN
    Posts
    665
    Quote Originally Posted by OPPAINTER
    The cool thing about this motherboard is the PCIe clocks. The two x16 buses default at 125MHz as apposed to 100MHz. If you have 7900GTX cards you will find you can overclock the core on those cards a lot higher with this feature. I gained 100MHz overclock on my 7900 cards running in SLI.

    just from raising PCIE bus mhz?

    naked X2 3800+ Toledo LCBIE 0618EPMW ]3020mhz@1.554v]
    TT BigTyphoon
    DFI LP UT NF4 Sli-D - 4/06 BT mod
    PCP&C Silencer 750w

    2x1GB Mushkin XP4000 Samsung C-UCCC @253mhz 3,4,3,8 1T @ 2.65v
    eVGA 8800GT 512MB@ 787/1944/2244

  13. #13
    Registered User artissco's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    EU, Baltics
    Posts
    70
    nice, both results on top10

  14. #14
    Overclocking Guru OPPAINTER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    5,185
    Opp
    Attached Images Attached Images

  15. #15
    INTEL inside Supertim0r's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Québec, Canada
    Posts
    3,265
    is it an ES ?
    24/7 PC : Biostar Tpower P45, E8400 E0 @ 4.4ghz, 4gig G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ, Asus 8800 Ultra, Corsair HX520w
    benching stuff : P5K Premium, DFI LANParty Dk P35-T2RS, XBX2 <3..., few "D9" kit, few Q66 ES / E8400 / Q9550 ES, 8800GT and GTS, OCZ PS600W, Zeus 750w, Phase change, Tuniq, Ultra 120E...


  16. #16

  17. #17
    Phenom™
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    5,233
    Quote Originally Posted by Supertim0r
    is it an ES ?
    No it's not....ES cpu's are marked as such . This one's a pre-release sample.

    Nice work there OPP! Got any more left in the cpu?

  18. #18
    Overclocking Guru OPPAINTER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    5,185
    Quote Originally Posted by Supertim0r
    is it an ES ?
    It's from AMD but it's far from a engineering sample.
    It's just what you'd call bare instead of retail box.
    Trust me, I have much better luck when I buy a retail box compared to the Bare chips I get from AMD

    OPP

  19. #19
    INTEL inside Supertim0r's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Québec, Canada
    Posts
    3,265
    Do you think DDR2 beat the DDR here ?
    24/7 PC : Biostar Tpower P45, E8400 E0 @ 4.4ghz, 4gig G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ, Asus 8800 Ultra, Corsair HX520w
    benching stuff : P5K Premium, DFI LANParty Dk P35-T2RS, XBX2 <3..., few "D9" kit, few Q66 ES / E8400 / Q9550 ES, 8800GT and GTS, OCZ PS600W, Zeus 750w, Phase change, Tuniq, Ultra 120E...


  20. #20
    Overclocking Guru OPPAINTER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    5,185
    Quote Originally Posted by Supertim0r
    Do you think DDR2 beat the DDR here ?
    Not at my particular settings. I looked at either Shamino or Visionarys 3D06 CPU score. Theirs was done at about the same CPU MHz only they used a FX60 and 2-2-2 memory timings. Their CPU outscored mine by a little.

    OPP

  21. #21
    Overclocking Guru OPPAINTER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    5,185
    By the way. You have to have new cpu mounting unless your just useing a heatsink.

    I made up some make shift brackets for my Vapo mounting kit.
    The new boards have 4 holes, pretty good for even pressure on the core.

    OPP
    Attached Images Attached Images

  22. #22
    Master of nebulah frost nachthymnen's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Dolomites(Italy)
    Posts
    2,292
    Another CBugged FX
    Bad news for AMD, I think that the people that have try FX-60, will not buy the FX-62.
    What a sad, I think that AMD must adjust this problem, otherwise many people will boicot this chip.
    Battlefield 3: Nachthymnen666

  23. #23
    Banned
    Join Date
    May 2005
    Location
    Belgium, Dendermonde
    Posts
    1,299
    insane speed at that voltage
    nice one oppainter
    does it overclock wel on air??

  24. #24
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    128
    OPP doesn't do air, as far as I remember.
    Use in a cool dry place away from direct sunlight. Keep out of reach of n00bs. Overclock within 24 hours of opening.
    Do not read instructions before proceeding, do not use only as directed. May cause frustration, late nights and empty wallets.
    If symptoms persist please consult your hardware professional.
    -AgentVX-

  25. #25
    Xtreme Cruncher v0dka's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,804
    Quote Originally Posted by GoThr3k
    insane speed at that voltage
    You can say that again!

    Didnt expect too much form AM2 but this looks pretty good.

    Can you please go to 1.7v OPP?
    P180 Mini - Rampage III Gene - W3570 @ 4.0Ghz - TRUE120 - 6GB @ 1420Mhz 7-7-7-15 - MSi GTX670 OC - Samsung 830 256GB & Samsung F1 1TB - BenQ VW2420H

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •