PDA

View Full Version : G.SKILL F1-3200PHU1-1GBNT REVIEW & DISCUSSION



GSKILL TECH
11-23-2005, 11:05 AM
I am out of time to test those kits, detail will post later

it rated @ DDR400 3-4-4-8 @ 80 for 1GB stick, hmmm 3-4-4-8 give u some hint...Uxxx? this i have no idea....

http://premium1.uploadit.org/gskill/1GBNT/gbnt25025001.JPG


btw this is not hand pick!!!!!! believe or not i am very.... WOOOOW too

GSKILL TECH
11-23-2005, 11:21 AM
give me 5min, i give u 32M ..... it is runing...

http://premium1.uploadit.org/gskill/1GBNT/gbnt25025002.JPG

krampak
11-23-2005, 11:25 AM
80$ each stick for 250 2.5-4-4 1T? WooooW! Thats a sweeeet value ram :toast:

GSKILL TECH
11-23-2005, 11:30 AM
it actually rated at 400 3-4-4-8, i took 6 sticks from warehouse, going to test it with pair as 3kits, to stat how high it can does

GSKILL TECH
11-23-2005, 11:32 AM
it is still runing, don't let me down....
http://premium1.uploadit.org/gskill/1GBNT/gbnt25025003.JPG

GSKILL TECH
11-23-2005, 11:41 AM
it did pass.....

http://premium1.uploadit.org/gskill/1GBNT/gbnt25025004.JPG

...... more test coming in later

Jochenp
11-23-2005, 11:47 AM
Bloody hell
Every memory test makes my corsair twinx pc3200xl-pro 1024mb that can only do 240 2.5-3-3-7 and costed 330€ look worse
Stupid corsair!

MaxxxRacer
11-23-2005, 12:13 PM
umm... opteron 146... 12x multi.. wtf mate?


btw nice ram. How do the 512mb sticks perform? I am building a system for my gf and I have been looking for some sub 100 dollar 2x512 that didnt perform like garbage and this fits the bill.

krampak
11-23-2005, 12:15 PM
umm... opteron 146... 12x multi.. wtf mate?
You are right :stick:

shuRe
11-23-2005, 12:18 PM
how far does it go with 3-3-3-5?

biohead
11-23-2005, 12:21 PM
he has explained multiple times that somehow he unlocked his opty by swapping to this cpu without clearing cmos. or what was the cause again?

and really nice sticks lol

[XC] moddolicous
11-23-2005, 01:05 PM
Nice budget sticks. is 2.7 the best voltage, or would 2.8 do better? Could we say 260 3-3-3-8 is possible?
Maxxxracer, he said in some earlier thread that he like switched the cpu without clearing the cmos or something.

MaxxxRacer
11-23-2005, 01:40 PM
oh ok.. didnt read the other thread.

Garrett
11-23-2005, 01:41 PM
umm... opteron 146... 12x multi.. wtf mate?


btw nice ram. How do the 512mb sticks perform? I am building a system for my gf and I have been looking for some sub 100 dollar 2x512 that didnt perform like garbage and this fits the bill.
Indeed.....12x multi?

btw it's nice ram but I think I'm going for the ZX ;)

kakaroto
11-23-2005, 01:47 PM
G.S technician got one lucky CPU that is unlocked :slobber:

eddieate
11-23-2005, 02:04 PM
i swapped my cpu without clearing the cmos and I never got 12x multis... :( *sniff*
nice ram though :)
/Ed

GSKILL TECH
11-23-2005, 02:18 PM
.... actually it happened when i cahnge ram, nothing to do with CPU, and it happened.....

ok i am actually @ home now...... doing office job without get paid......

i am currently runing 32M @ 2.5-3-3-5 DDR500 @ 2.64v on DFi Expert board with 3G (ok 250*12 works on expert too)

main while i am going to take some pictures and let you guys know.......

i am really woowwowoowowowowowowowo now! i never thought 2.5-3-3-5 will work...

ahmad
11-23-2005, 02:33 PM
What about 3d stability?

GSKILL TECH
11-23-2005, 02:43 PM
now this is geting sick :)
http://premium1.uploadit.org/gskill/1GBNT/gbnt25025005.JPG

http://premium1.uploadit.org/gskill/1GBNT/gbnt25025006.JPG

http://premium1.uploadit.org/gskill/1GBNT/100_3619.JPG

http://premium1.uploadit.org/gskill/1GBNT/100_3620.JPG

OV3RCLOCK3R
11-23-2005, 03:24 PM
Looks excellent for budget sticks, tcc5 maybe?

dinos22
11-23-2005, 03:32 PM
i can't see any images :(

GSKILL TECH
11-23-2005, 03:33 PM
i think the pic server is down for few mins

GSKILL TECH
11-23-2005, 03:45 PM
i finished 3dmark05 and 05 no problem
then i push to DDR520... will not boot into winodws :(
i try to add some vdd and not really help.
in this time it is runing DDR510 2.5-3-3-5 @ 2.73v but not looking good!
i am going to add a bit vdd to it to see it can stable at DDR510 or not!
if not good i will call it max around DDR500 2.5-3-3-5, oh btw, CL3 is not working good!
then my next step is going to test another 4 sticks and make as two pairs to see both of them can do ddr500 or not

Okda
11-23-2005, 03:58 PM
waiting for the pic to be back before judging on those kits

hope all of them will be that nice and not only the first batch

GSKILL TECH
11-23-2005, 04:06 PM
waiting for the pic to be back before judging on those kits

hope all of them will be that nice and not only the first batch

it actually out for a while, it is not first batch..... but tomorrow or few days newegg will have it on sale i think, that y i pull out and check how is it.... and i am really.... :confused: and :woot:

GSKILL TECH
11-23-2005, 04:08 PM
i gave up on DDR510, it will not run, the 1st set max out @ ddr500
now for 2nd pair... remember it is not a match pair :)
for this pair i am going to run memtest windows with same setting

..just found out newegg drop this to $71 per 1GB stick....

GSKILL TECH
11-23-2005, 05:58 PM
oh well i think the picture server will not back for a while...
time for imageshack
please check small one to enlarge
http://img295.imageshack.us/img295/7291/gbnt250250071yr.th.jpg (http://img295.imageshack.us/my.php?image=gbnt250250071yr.jpg)

http://img512.imageshack.us/img512/7941/gbnt250250083zz.th.jpg (http://img512.imageshack.us/my.php?image=gbnt250250083zz.jpg)

above is the test on the 1st pair, DDR500 2.5-3-3-5 np

but 2nd pair has a bit problem to run DDR500, i need to add more vdd to run @ ddr500 2.5-4-3-5 for memtest windows

http://img512.imageshack.us/img512/2006/gbnt250250094da.th.jpg (http://img512.imageshack.us/my.php?image=gbnt250250094da.jpg)

and now i am going to using 3rd pair to run sp2004 test for 2 hr (i hope)

dinos22
11-23-2005, 06:04 PM
so you've tried 3xpairs so far right.......similar results or?!?

GSKILL TECH
11-23-2005, 06:07 PM
just finish 2nd one with memtest win version. now is doing 3rd pair with sp2004 to test DDR500 2.5-x-x-x

MaxxxRacer
11-23-2005, 06:56 PM
g.s. or karakato, can you confirm if these are the same chips as in the 512mb version of these dimms. If so then you have my purchase garunteed.

GSKILL TECH
11-23-2005, 07:23 PM
those are OEM chip and i have no idea who made it!! i have no idea on 512NT either....

MaxxxRacer
11-23-2005, 08:33 PM
i would greatly appreciate it if you would check to see if they are the same.

Okda
11-23-2005, 09:19 PM
now i can say WOW for a 71$ module

GSKILL TECH
11-23-2005, 09:24 PM
ok! the 3rd pair need to run a bit lower as DDR 492 2.5-3-3-5 to pass sp2004 priority 9 blend test 2hrs
http://img504.imageshack.us/img504/6328/gbnt250250108pg.th.jpg (http://img504.imageshack.us/my.php?image=gbnt250250108pg.jpg)

with those 3 pairs, i say it will max around 255~245 or DDR510~DDR490 2.5-3/4-3-5
the voltage might around 2.6~2.8v. for $72 a stick... i think is works ok.

then

for those price i might just get 4 of them..... 4GB 1T :)
DR400 2.5-3-3-5 1T pass 32M in Expert Board
http://img400.imageshack.us/img400/1750/gbnt250250111yb.th.jpg (http://img400.imageshack.us/my.php?image=gbnt250250111yb.jpg) and finish http://img400.imageshack.us/img400/3264/gbnt250250122pq.th.jpg (http://img400.imageshack.us/my.php?image=gbnt250250122pq.jpg)

ok now i am thinking does it do divider ok, 1st I try FSB300 with 150 divider and works ok for 2GB
http://img292.imageshack.us/img292/3180/gbnt250250137sg.th.jpg (http://img292.imageshack.us/my.php?image=gbnt250250137sg.jpg) and finished http://img519.imageshack.us/img519/5822/gbnt250250145ai.th.jpg (http://img519.imageshack.us/my.php?image=gbnt250250145ai.jpg)

GSKILL TECH
11-28-2005, 11:42 AM
even this is very low price and does some OC, no one like it :(

UTF Nightmare
11-28-2005, 12:19 PM
Really nice. 4GB @ 1T :)
Try some Sandra. you've got 3x bank interleaving now so bandwith would be quite nice i think :rolleyes:

WesM63
11-28-2005, 01:24 PM
No its nice for DDR500! Real nice.. but i need like DDR600 :P

harpyboy
11-28-2005, 01:55 PM
wow... that's about $150 for a pair... nice !!!

what is the probabilty that i can get DDR500 2.5-3-3-5 out of a pair ????

Temujin
11-28-2005, 03:27 PM
Its really nice to see memory makers up the standard by releasing memory modules that are truly extreme performers. But, it is beyond great to see a maker release budget memory that can come close to PC 4000 or higher. It makes it really hard for over priced memory modules from other makers (cor...eh...oc...eh...king...etc) to sell us their versions of extreme.

PDP/Patriot memory was once a nobody and then they came out with their 190.00 2x512mb XBLK which ripped up the benchmarks. G.skill has a chance of ripping away the overpriced LED maker's profits. LEDs are fun to look at, but not 300.00 fun with meager results.

Also, that is one crazy overclocking Opty you got, Technician. Every so often I read similar results with changing out memory when something flakes for the better. Bet you don't flash your bios any time soon. :D

dinos22
11-28-2005, 03:32 PM
Also, that is one crazy overclocking Opty you got, Technician. Every so often I read similar results with changing out memory when something flakes for the better. Bet you don't flash your bios any time soon. :D
once it's unlocked i'd say it won't be locking itself back any time soon but yeah probably pop it in another mobo to make sure hehehehe

high5
11-28-2005, 09:22 PM
even this is very low price and does some OC, no one like it :(
don't worry, we like it alright. :)

a few questions:

can they do cas2 @200mhz?

did you try using trp=2 @240-250mhz?

could you post a close up picture of ic's? i can't see much from pics you already posted.

Flib
11-28-2005, 11:03 PM
Are the sticks avaiable in Germany?
I'm interested in 2x1GB :)

Coukd you give me a a specific model number?

GSKILL TECH
11-29-2005, 08:10 AM
@ my CPU
it also works 4~25X on my expert board. so unlocked on other mobo too

@this value ram
No this will not do CAS 2, CL2-x-x-x, CLx-2-x-x
also i heard from ppl in taiwan, the "2GBNT kit" is harder to overclock. i am going to check it out today!
there is only G.skill mark on the IC. no vendor's mark

the item number is F1-3200PHU1-1GBNT

GSKILL TECH
11-29-2005, 09:05 AM
I just found out that the ram that i use for this 6 sticks, are the best week for this IC, or the best OEM IC (for those value ram we might use different chip for every 10K stick perduction). I found some stick with different week does npt do good overclock. i need to take back my word, it is a good value ram but only some of them does very good overclock.

dinos22
11-29-2005, 01:30 PM
I just found out that the ram that i use for this 6 sticks, are the best week for this IC, or the best OEM IC (for those value ram we might use different chip for every 10K stick perduction). I found some stick with different week does npt do good overclock. i need to take back my word, it is a good value ram but only some of them does very good overclock.
so which ICs are good :D......

GSKILL TECH
11-30-2005, 09:38 AM
so which ICs are good :D......

according to taiwan, the new 1GBNT all using the chip that i tested. but i am not sure. there will be some overclock around 230~250 with CL2.5 or 3 but once again i am not sure! i will keep testing and let you guys know about it!

dinos22
11-30-2005, 02:07 PM
according to taiwan, the new 1GBNT all using the chip that i tested. but i am not sure. there will be some overclock around 230~250 with CL2.5 or 3 but once again i am not sure! i will keep testing and let you guys know about it!
guess it's a secret ........

so what were the crap ones clocking too

high5
11-30-2005, 11:17 PM
there is only G.skill mark on the IC. no vendor's mark
i didn't ask for pic b/c of label/marking, i understand gskill relabeled them.

but nice pic of ic's could help us identify the ic's used.

Temujin
12-02-2005, 06:34 PM
Technician has a pretty detailed contract that will sometimes prevent him from opening or revealing any actual IC models and their origin.

I'm assuming here of course, that some of the models they will produce may have another IC that we see on other name brands. He was kind enough to respond to me in that respect. :)

Hey. G.Technician, maybe you can just use the initials: "NIC" when you respond to a thread that breaches your contract. Just a quick way to respond when thats the case.

GSKILL TECH
12-08-2005, 10:21 AM
Technician has a pretty detailed contract that will sometimes prevent him from opening or revealing any actual IC models and their origin.

I'm assuming here of course, that some of the models they will produce may have another IC that we see on other name brands. He was kind enough to respond to me in that respect. :)

Hey. G.Technician, maybe you can just use the initials: "NIC" when you respond to a thread that breaches your contract. Just a quick way to respond when thats the case.
thank you but what is NIC mean :)

@ everyone
i am really sorry for can not telling the IC since this is business. not only me will get into tourble and maybe G.Skill will get into tourble too.

the bad one can still does 220~230 2.5-3-3-5 on DDR400
it is super deail even for can't overclock. i hope this product can help for non-overclocker to join G.skill :)

mascaras
02-22-2006, 08:30 AM
whats the max Mhz they do and what the timings?

GSKILL TECH
02-22-2006, 01:03 PM
about 220~240 2.5-3-3-5 but please remember only guarantee 200

Warlife
05-29-2006, 12:43 PM
hello :)

I am french and sorry for my bad english :(

I have just ordered two G.SKILL F1-3200PHU1-1GBNT for my Opteron 165 on my ASRock 939SLI32-eSATA2 and 939Dual-Sata2 :p:

I hope to reach the 240-250@1T of FSB because my motherboard does not like my Corsairs PC3200XL TCCD 1.2 :shrug:

Thank you for your detailed test and I will give you the result of my OC if that interests somebody who has the same configuration and which hesitates over the purchase :toast:

GSKILL TECH
06-12-2006, 03:19 PM
hello :)

I am french and sorry for my bad english :(

I have just ordered two G.SKILL F1-3200PHU1-1GBNT for my Opteron 165 on my ASRock 939SLI32-eSATA2 and 939Dual-Sata2 :p:

I hope to reach the 240-250@1T of FSB because my motherboard does not like my Corsairs PC3200XL TCCD 1.2 :shrug:

Thank you for your detailed test and I will give you the result of my OC if that interests somebody who has the same configuration and which hesitates over the purchase :toast:
240~250 might be hard for now......
but good luck!!

Warlife
06-15-2006, 03:40 AM
240~250 might be hard for now......
but good luck!!

the new F1-3200PHU1-1GBNT as well as any more do not hold those which you tested??? :confused:

As well worse, that will not be worse as my TCCD… In the worst case I would take an DFI expert to exploit my G-SKill F1-3200PHU1-1GBNT :D

I hope to have good Luck :toast:

Spacehead
01-02-2007, 08:36 AM
They are still selling these. Warlife, what did you get?

GSKILL TECH
01-02-2007, 03:36 PM
i am not sure recent OC of F1-3200PHU2-2GBNT tho.....

Spacehead
01-05-2007, 06:13 AM
Saw one, didn't buy as there was only one stick available..... I think it had Micron chips.