PDA

View Full Version : Overclocked my IMAC :D



JSU
02-25-2005, 01:40 AM
Well i have an old 233mhz imac and decided to o/c it. so i found out where the voltage modifying resistors are and the combos (doesnt even have jumpers :( ) and resoldered 2 EXTREMELY small resistors. Iam running at 300mhz now :D . O and while i was at it i scraped off the thermal pad and put some ceramique there instead. Will post pics later. i have a pic of one of the resistors on my finger and it just looks like a little black speck.

Rippthrough
02-25-2005, 03:23 AM
:p: :D
lmao. Quick overclock everything in sight.
Don't let him near the microwave.
:)

Disposibleteen
02-25-2005, 07:22 AM
i thought Imacs were more for browsing and such, i dont see a reason to oc them

JSU
02-25-2005, 09:51 AM
b/ci could :D i was practicing my soldering skills, besides the fact it used to run linux unbearably slow.

JSU
02-25-2005, 01:37 PM
http://img188.exs.cx/img188/3936/mac10oq.jpg

http://img153.exs.cx/img153/2088/mac22wr.jpg

http://img153.exs.cx/my.php?loc=img153&image=mac32xm.jpg

Rippthrough
02-25-2005, 02:04 PM
Hey, where's the SP 1M benchies, :)
It'll only take 4 hours.

JSU
02-25-2005, 04:51 PM
lol

kouch
02-25-2005, 05:17 PM
lol,

it may be time to seek professional help man ;)

masterofpuppets
02-25-2005, 05:44 PM
Wow, you are mad. Put some cooling on that thing and give it 1GHz! :D

[XC] moddolicous
02-25-2005, 07:25 PM
Good job JSU. I did that with an older 9600 cpu, but I had to add a fan to keep it stable. My mac is no longer my "quiet" computer. I did add artic silver 5. I got an extra 100mhz.

kryptobs2000
02-25-2005, 11:14 PM
Haha, Nice job JSU. Took me awhile to figure out why we were looking at a picture of ur finger with a wart on it, and then I realized it's a pic of the tiny resistor rofl. That musta been tough. Err... it is the risistor right lol, I dunno what else it would be.

JSU
02-27-2005, 02:26 AM
yup a resistor. this was basicaly to test my solding skills.

Saliman
02-28-2005, 10:51 AM
lol
nice
how the hell did ya solder that resistor...?

JSU
02-28-2005, 09:18 PM
with an iron ;) lol. on another note, me-ephoh ata?

yuck, my phonetics suck/

i found nemo
03-01-2005, 02:18 PM
lol in the second pic looked like the ati rage graphix chip

JSU
03-01-2005, 04:20 PM
i believe thats what it is, nice spotting

i found nemo
03-01-2005, 10:29 PM
lol does it still work? and what is ur current o/c frequency?

JSU
03-02-2005, 03:26 PM
233mhz oced to 300mhz, its working :D

Napoleonic
03-03-2005, 12:09 AM
I wonder if someone overclocked his PDA :D:D:D LOL

JSU
03-03-2005, 12:16 AM
yup sure did, reults in lower battery time though :(

jayjaya29
03-03-2005, 06:40 PM
That is what I call Xtreme.

Tried water cooling an old mac one time with a fish tank pump, two styrofoam cups and liquid nails stuff. Worked fine until we got a leak and it shorted the whole system.

Nice work though JSU.

enzoR
03-05-2005, 12:19 PM
yup sure did, reults in lower battery time though :(

yup by alot :(

skematix
03-09-2005, 01:17 AM
Rofl...

Ad Rock
03-10-2005, 08:50 PM
i thought Imacs were more for browsing and such, i dont see a reason to oc them

The reason to OC them is to prove that you can do it :D. I mean that is why most of the extreme OC'ers attempt to break 3Dmark records and various other records.

bh2k
03-30-2005, 03:20 PM
i thought Imacs were more for browsing and such, i dont see a reason to oc them

If you don't see a reason to overclock something you shouldn't be on this forum :)))

MaxxxRacer
04-01-2005, 04:10 AM
scary stuf... i wonder what i can do with my moms old 400mhz imac...

onemorekornkid
04-01-2005, 02:49 PM
Nice oc there.

angrysquirrel
04-02-2005, 02:28 PM
Nice OC there! Now get crunching with it :)

Reminds me of the time I overclocked my Zaurus, much shorter battery life and the thing got hot to the touch.

i found nemo
04-06-2005, 08:07 PM
lol that would be lovely to crunch with that "bad boy" lol

JSU
04-18-2005, 01:47 PM
if i was crunching with it id prolly be right up there with the pentium mmx's :D

i found nemo
04-18-2005, 08:04 PM
ok don't over do ur confidance, it is an apple ;) hey if you want to though, more power to you, i was thinkin' about puttin my amd k6-2 up for a cruncher but need a mobo and a spare hard drive

JSU
04-19-2005, 06:08 PM
you dont think it can hang with a 133mhz mmx? i do, though only by a hair :D . seriously though it should be equivelant to a 600mhz P3

i found nemo
04-22-2005, 03:49 PM
gunna doubt it, but only one way to find out....maybe the pr is very good like amd is to intel low speed hi pr you know what i mean

(sin)morpheus
04-28-2005, 12:58 AM
there wasn't a 133MHz pentium with MMX. Also, yes it will perform around that, PPC processors dont need a numbering system because theyre in their own little world! :woot:

eddieate
04-29-2005, 07:03 AM
yea the mmx instruction set was introduced on the 166/200mhz procs wasnt it?
ahhh good old socket 7 ive got an old k6-2 but the only spare psu ive got is a dell and it wont work with my amd boards :( otherwise that would be on crunching duty :)
Ed

i found nemo
05-04-2005, 10:17 AM
yes it was introduced to the 166-266 mobile but not the 133 infact the 266 was a mobile celeron....25micron process...they over clock like hell too i had one @ 333 on a super socket 7 board but the chip burnt out before i could cpu-z it

totensiebush
05-06-2005, 08:52 PM
yes it was introduced to the 166-266 mobile but not the 133 infact the 266 was a mobile celeron....25micron process...they over clock like hell too i had one @ 333 on a super socket 7 board but the chip burnt out before i could cpu-z it
wait - an SS7 Celeron? how does that work?

i found nemo
05-08-2005, 07:55 PM
you din't know regular 66fsb procs worked with supersocket 7 motherboards???

the
05-09-2005, 08:44 PM
that's it. im getting out my tandy 1000 and taking that bad boy up to alike 16 mhz

i found nemo
05-10-2005, 11:46 AM
lmao

the
05-11-2005, 10:35 AM
hey nemo, is k6-2 socket 7? czu if so i got a socket 7 mobo wit hsoem ram in it and a few 2 or 3 gigs hdd's that i'll send you.

i dunno if it works, but if your interenest jsut pm me

EmoAddict15
05-11-2005, 01:58 PM
Haha word, that's totally badass good work. :toast:

JSU
06-16-2005, 11:17 PM
thanks..... i wasnt into pcs until around 4 years ago when i got a 600mhz emachines. So excuse my ignorance in regard to the earlier models ;)

Levish
06-17-2005, 07:32 AM
that's it. im getting out my tandy 1000 and taking that bad boy up to alike 16 mhz

Try phase change, should be good for at least 18mhz

(sin)morpheus
06-18-2005, 09:34 AM
Better yet, use liquid nitro! :D

Overconfidence
06-18-2005, 11:51 AM
hey nemo, is k6-2 socket 7? czu if so i got a socket 7 mobo wit hsoem ram in it and a few 2 or 3 gigs hdd's that i'll send you.

i dunno if it works, but if your interenest jsut pm me

K6-2s are socket 7s.. I myself have been looking for a K6-2+ or K6-3 proc to overclock in an awesome socket 7 mobo I have, but haven't gotten around to it..

MeltedDuron
06-18-2005, 06:29 PM
hey nemo, is k6-2 socket 7? czu if so i got a socket 7 mobo wit hsoem ram in it and a few 2 or 3 gigs hdd's that i'll send you.

i dunno if it works, but if your interenest jsut pm me
if you still got 'em i'd like to take em off your hands, if you do and yeh don't want 'em then pm me 'coz my new mod is gonna be an s7 based (k6-2@600mhz) fileserver/pos, and i could use spare parts and hd's.

sai
07-09-2005, 02:03 PM
i thought Imacs were more for browsing and such, i dont see a reason to oc them

I pretend I didn't read this...

"see no reason for oc" :slap:

eddieate
07-09-2005, 02:12 PM
*chuckles*, quite if it can be overclocked it shall be overclocked ;) .
Nice to see some life in the dying mac section, i'm sure more of you guys must have macs or something mac related to put in here...
Ed

brandinb
07-09-2005, 03:19 PM
i thought Imacs were more for browsing and such, i dont see a reason to oc them

if that was the case why would they ever make faster ones?
________
MEDICAL CANNABIS (http://medicalmarijuana.us/)

Anarki
07-09-2005, 05:45 PM
if that was the case why would they ever make faster ones?

Because newer browsers pwn mem & cpu :p: