PDA

View Full Version : P2 Dead



Lionsgraphics
11-01-2002, 08:37 PM
Hi guys.
my aunt brought me her old P2 350 mhz.
The reason is it was smelling like melting plastic.
well her mobo CPU and memory was just burnt, and PSU was the reason ( smbdy put it on 230 V )
I changed PSU to Enermax 300 W
Changed mobo to Intel ( not sure of a name or chipset sorry ) that can take any slot pentiums 2 and pentium 3s
Bought P2 400 mhz
and new stick of 64 megs of ram, because she had 64 before.
So I put it all together, got everythin' connected.
Turned on system.
Fan on heatsink works, and floppy makes grrr sound, but CD-drive doesn't work it doesn't open it's tray, connected monitor it didn't show anything, when i overclocked my 1900+ and it didn't POST lamp on monitor was going dull when i was turning computer on.
but now it doesn't even do that.
VIdeo card is some old ATI card.
That's all details, what might be the problem ?
It seems like processor, but the guy on eBay was like it WORKED.

Thanx a lot to everyone who'll reply. and save me some money

Smizack
11-03-2002, 10:13 PM
It sounds like it surged when the psu went out and killed the mobo.

Lionsgraphics
11-04-2002, 05:50 AM
i think it killed everything but i changed everythin' already... still crap.

Smizack
11-04-2002, 10:41 AM
Originally posted by Lionsgraphics
i think it killed everything but i changed everythin' already... still crap.

You swapped out mobo's also?

Lionsgraphics
11-04-2002, 11:28 AM
as I said
I changed PSU to Enermax 300 W
Changed mobo, Intel ( not sure of a name or chipset sorry ) that can take any slot pentiums 2 and pentium 3s
Bought P2 400 mhz
and new stick of 64 megs of ram, because she had 64 before.
So I put it all together, got everythin' connected.

Attitudx
11-04-2002, 11:56 AM
possibly could be the processor, actually you might make sure if you have all the ocnnectors power and all in the right places. if you have access to another known working slot processor mobo put your processor in there and try it

Lionsgraphics
11-04-2002, 03:21 PM
as i said

Bought P2 400 mhz

Attitudx
11-08-2002, 04:46 AM
yes you stated that you bought another Processor but if you bought it say second hand no garuntee that it works even if the seller says it does. As in your definition of Crap what does it do? NO post, Post but no windows screen what does it do? alos did you replace the HD? IF using the same harddrive it could be toasted as well. if the cd doesnt open it would not be getting power i would say I would check your connection and then check into HD or maybe being a bad Processor

Lionsgraphics
11-08-2002, 08:38 PM
Wow
it works now
thanks a lot everyone.
HDD CD and FLOPPY fried too.
problem was that my old GF2 card wasn't in agp slot, i mean not like fully connected, damn , sorry
and one more thing, her ATI is dead for sure :-(.
thanx again.

Smizack
11-08-2002, 11:30 PM
Originally posted by Lionsgraphics
Wow
it works now
thanks a lot everyone.
HDD CD and FLOPPY fried too.
problem was that my old GF2 card wasn't in agp slot, i mean not like fully connected, damn , sorry
and one more thing, her ATI is dead for sure :-(.
thanx again.

You should have gotten a wierd beep code if that's the case.
Glad to know you got it smoothed out tho.;)

Lionsgraphics
11-09-2002, 07:30 PM
yep weird 3 beeps ;-)
lol thanks a lot for your time.